Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Карантин не впливає на поширення Covid-19, експоненціального зростання нема – професор Іцхак Бен-Ізраїль

Світ:

Характер поширення коронавірусу однаковий в США, Великобританії, Швеції, Італії, Ізраїлю, Швейцарії, Франції, Німеччині та Іспанії – незалежно від обмежувальних заходів: кількість інфікованих досягала піку на шостому тижні та швидко спадала на восьмий тиждень у різних країнах.

200427yitzhakbenisrael-1.jpg

Професор Іцхак Бен Ісраель
Професор Іцхак Бен Ісраель (англ. Yitzhak Ben Israel, 1949 р. н.)

Ізраїльський військовий вчений, керівник Національного космічного агентства, професор Тель-Авівського університету, відставний генерал і колишній депутат Кнесету Іцхак Бен Ісраель (англ. Yitzhak Ben Israel) доводить, що динаміка COVID-19 практично однакова у всіх країнах, незалежно від жорсткості урядових заходів – повідомляють Новини Ізраїлю і консервативний сайт Townhall.com.

У доповідній записці під заголовком «Чи є експоненціальне зростання?» вчений пише, що у всіх країнах темпи зростання захворюваності наростають в перші шість тижнів, а потім настає стабілізація і поступове зниження – незалежно від часу початку і жорсткості урядових обмежень на економічну діяльність. 

У країнах, які обмежилися заходами соціального дистанціювання, забороною масових заходів та гігієни (таких, як Швеція), крива захворюваності принципово не відрізняється від країн, що закривають підприємства і «заморожують» економіку, – до такого висновку дійшов професор Бен Ісраель, побудувавши графіки захворюваності в різних країнах: 

«Можуть сказати, що зниження темпів епідемії – результат суворої блокади, встановленої урядом і органами охорони здоров'я. Але чи так це? Графіки показують, що захворюваність всюди поводиться однаково – зростає, досягає піку на шостому тижні, а, починаючи з восьмого тижня, починає швидко падати. 

Це відбувається майже у всіх державах, де є ця хвороба, майже незалежно від дій їхніх урядів: частина з них встановила жорстку блокаду, що включає не тільки соціальне дистанціювання і заборону зібрань, а й зупинку економіки (як Ізраїль), інші «не помічали» епідемію і продовжували майже звичайне життя (як Тайвань, Корея або Швеція), а деякі спочатку «не помічали», а потім міняли стратегію і вводили майже повну блокаду (як Італія або штат Нью-Йорк). 

Як не дивно, графік росту і спаду захворюваності однаковий для всіх цих країн» – стверджує  вчений.

– Чи існує експоненціальна експансія коронавірусу?

«Відповідь цифрами проста: ні. Розширення починається експоненціально, але швидко згасає приблизно через вісім тижнів», – підсумував професор Іцхак Бен Ізраїль. Причина, чому коронавірус слідує фіксованій схемі, поки невідома. «У мене нема пояснень. Можливо, це пов’язано з кліматом, можливо, вірус має свій життєвий цикл».

– А як щодо Італії та її приголомшливих показників летальності?

«У системи охорони здоров’я в Італії є свої проблеми. Це не має нічого спільного з коронавірусом. У 2017 році вона також зазнала краху через грип», – сказав професор Іцхак Бен Ізраїль.

Дійсно, високий рівень смертності від коронавірусу в Італії нагадує незвично високі показники смертності від грипу у 2015 і 2017 роках.

Тому, на думку професора, можна згортати «блокадний» режим і відкривати підприємства, не побоюючись, що це призведе до нового експоненціального зростання захворюваності.


Додатково: 

"Статистика Китаю та Південної Кореї говорить про те, що загальнодержавні карантини в цих країнах були введені вже після того, як кількість хворих на коронавірус досягла свого максимуму, і люди вже отримали або майже отримали колективний імунітет. Тому карантинні заходи мали дуже незначний вплив на перебіг епідемії та зменшення кількості хворих" – розповів американський професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski)  Якби не карантин, то епідемія вже давно б закінчилася – професор Кнут Вітковські (Knut Wittkowski), США.


"Попри великі відмінності в заходах боротьби з інфекцією та кількості загиблих, вірус у різних країнах прогресував приблизно такими ж швидкими темпами. Ні італійська, ні британська, ні німецька комендантські години не змогли зупинити епідемію. Кількість смертей на душу населення відрізняється, але це залежить більше від кількості населення та житлової структури, загальних стандартів охорони здоров'я та економічних стандартів, ніж від розпоряджень урядів" – повідомляє шведський фінансовий сайт Di.se.


Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Надія Жолобак розповіла про невиправдану паніку навколо неіснуючої епідемії коронавірусу. У минулому, в позаминулих роках, також були подібні гострі респіраторні захворювання, але їх не діагностували як коронавірус, оскільки не було відповідних тест-систем. Страхи щодо коронавірусу сильно перебільшені, а введення карантину безглузде – вірусолог Надія Жолобак.

Наші інтереси: 

Скасування незаконного карантину і розслідування антиконституційного злочину. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи