Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Іспанське село змінює свою назву на «Україна» на знак солідарності з українцями

Категорія:

Тихе й мирне селище на півдні Іспанії змінило назву на "Україну" на знак солідарності з тими, хто виявився втягнутим у війну на відстані понад 4 000 км. На знаку при в'їзді до муніципалітету первісна назва Фуентес-де-Андалусія тимчасово замінена на Україна. Поруч зображено синьо-жовтий прапор.

Окрім того, у муніципалітеті з населенням понад 7100 осіб, який розташований на схід від Севільї, було перейменовано вулиці на честь Києва, Одеси, Харкова, Херсона й Маріуполя, пише Велика епоха.

"Головна мета — підвищити поінформованість про війну в Україні, а також про країни, які перебувають у стані війни в цей час", — цитує агентство Рейтер Франсіско Мартінеса, який дав інтерв'ю на вулиці "Київ Сіті".

Мартінес розповів, що зміна назви була не просто жестом, і що мешканці селища зібрали за два дні 3 500 євро для центру біженців. Муніципалітет хоче забезпечити житлом до 25 біженців у центрі чи у сім'ях.

Рафаель Осуна, 68-річний пенсіонер, сказав, що з радістю прийняв би у своїй оселі людей з України.

"Жителі Фуентеса дуже пишаються тим, що ми робимо. Оскільки я живу один і маю великий будинок, я подумав, що міг би прийняти на якийсь час українську пару", — сказав він.

Наші інтереси: 

Україну підтримує весь світ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи