Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Іспанія запустить службу аеротаксі в 2022 році

 Іспанська аеронавігаційна служба Enaire оголосила, що з 2022 року планує почати демонстрацію літаючих таксі в Барселоні і Сантьяго-де-Компостела.

20110702.png

Bell's Nexus air taxi vehicle, being developed for Uber. Фото: Bell

Коли туристи, які так скучили за Іспанією, нарешті знову приїдуть до Іспанії, вони зможуть скористатись новим способом пересування, пише The Guardian.

«Нам потрібно перемістити міську мобільність в третій вимір: повітряний простір. І ми повинні робити це максимально ефективно і раціонально», – сказав Анхель Луїс Аріас, генеральний директор Іспанської аеронавігаційної служби Enaire.

Аріас сказав, що Enaire працює над декількома європейськими проектами, включаючи використання літаючих таксі та інших літальних апаратів для пересування людей в міських і приміських районах, а також використання дронів для доставки товарів.

«Enaire як держкомпанія Міністерства транспорту, мобільності та міського господарства, готова виконати свої зобов'язання по залученню і підтримці компаній приватного сектора або державних організацій, які зацікавлені в тому, щоб допомогти Іспанії зайняти передові позиції в розвитку і функціонуванні цього нового сектора»,- розповів він.

Enaire бере участь у двох проєктах, що фінансуються ЄС. Один проєкт управляється Європейським агентством з авіаційної безпеки, а інший – транснаціональною технологічною компанією Everis.

У липні минулого року іспанська технологічна компанія Tecnalia представила власний прототип безпілотного літального апарату. Він призначений для перевезення однієї людини або вантажу вагою до 150 кг і може долати відстань до 15 км за 15 хвилин.

 

Наші інтереси: 

Дуже цікава ідея, яка може бути втілена в життя найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи