Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Ілон Маск заснував нову компанію зі штучного інтелекту під назвою X.AI

Категорія:

Власник Twitter Ілон Маск заснував нову компанію зі штучного інтелекту під назвою X.AI, про що говорить реєстраційна заява в штаті Невада, подана минулого місяця.

23041703.jpg

Ілон Маск

У заяві, датованій 9 березня, Маск вказаний як єдиний директор компанії, а Джаред Бірчалл, який керує сімейним офісом Маска, як його секретар, пише The Hill.

У минулому Маск публічно скептично ставився до майбутнього штучного інтелекту і навіть закликав до повної зупинки розвитку ШІ, посилаючись на "ризики для суспільства", які, за його словами, створює ця технологія.

"Останніми місяцями лабораторії штучного інтелекту втягнуті в неконтрольовану гонку з розробки та впровадження все більш потужних цифрових мізків, які ніхто, навіть їхні творці, не може зрозуміти, передбачити або надійно контролювати", – заявила група технологічних експертів, включаючи Маска, у відкритому листі із закликом призупинити розробку ШІ минулого місяця.

В інтерв'ю Такеру Карлсону на Fox News Маск попередив, що "ШІ – більш небезпечний, ніж, скажімо, неправильне проектування літаків, обслуговування виробництва або погане виробництво автомобілів".

"У тому сенсі, що ШІ має потенціал – якою б малою не вважалася ця ймовірність, але вона нетривіальна – потенціал знищення цивілізації", – сказав він.

Ілон Маск був співзасновником OpenAI, однієї з провідних фірм у галузі штучного інтелекту, але залишив компанію у 2018 році після внутрішньої боротьби за владу.

Як повідомляється, він прагнув створити конкурента OpenAI, набираючи інженерів зі штучного інтелекту для нового підприємства протягом декількох місяців.

Штучний інтелект став гарячим ринком в останні роки, коли Microsoft інвестувала в OpenAI до 10 мільярдів доларів, а інші технологічні гіганти, такі як Google та Amazon, вийшли на цей ринок, щоб конкурувати з уже існуючими стартапами.

Компанія входить до широкого портфоліо Маска разом з Twitter, автовиробником Tesla, SpaceX, тунелебудівною компанією Boring та біотехнологічною фірмою Neuralink.

Наші інтереси: 

Стежимо за розвитком ШІ. Дивимося, хто з великих технологічних гігантів вкладається в цю сферу і до чого це призведе.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи