Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
ДЗен ДЗелень
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ідеї щодо системи лікування

Світ:

Спецтема:

Якщо критикуєш, то пропонуй.

Якщо пропонуєш – виконуй.

     Після прочитання статті про майданівську січ виникла дискусія щодо фінансування медицини і освіти. До речі, латинське слово «медицина» має корінь «мед». То, може, мед – це ліки?

      У варновій державі і лікування має бути варновим.

     Брахмани не хворіють, а якщо хворіють, то займаються самолікуванням, якщо самолікування не допомагає, то звертаються до більш досвідчених брахманів.

      Державна медицина має існувати тільки для ксатріїв (вояків і правоохоронців). І це справедливо. Адже вони ризикують своїми тілами заради збереження цінностей, створених брахманами і примножених вайсями. Ксатрії працюють на систему в цілому, тому система піклується про їх дух, душу і тіло. А тіло швидко зношується через специфіку їх діяльності. Чи багато ви знаєте козаків, що дожили до 80 років? Тому, якщо воїн або міліціянт отримав ушкодження при виконанні службових обов'язків, до його послуг найкращі фахівці дежави. Якщо ж захворів з іших причин, то звертається до приватних лікарів. Було б добре, якби ксатрії досягли стану невразливості, тоді лікарі змогли б зосередитись на наукових дослідженнях.

      Вайсі і судри користуються послугами приватних лікарів. І це справедливо! Бо вони передусім працюють заради блага своєї родини, самих себе або колективу. Хай родина або колектив допоможе сплатити послуги при потребі. Похід судри в аптеку може відбуватись приблизно так. Приходить він і каже: «У мене болить зуб. Дайте щось, щоб він перестав боліти». Аптекар за не символічну платню дає йому листочок з магічним замовлянням і рекомендує приймати за 7 хвилин до болю протягом 21 дня. А якщо біль не пройде, то з’явитись на обстеження до лікаря. І от судра, працюючи на полі, заводі чи в транспорті, тихенько підспівує: «У всьому, де приймаю участь, Аз проявляю алмазну рішучість». Плата за ліки має бути не символічною, а відчутною, для того, щоб хворіти було не вигідно. Думаю, приватні аптеки і лікарні якнайкраще постараються щодо забезпечення високих цін на ліки. А з боку держави має бути тільки контроль за якістю. !І жодних компенсацій через тимчасову втрату працездатності у випадку хвороби!

      Опоненти можуть зауважити, що потрібно також передбачити існування стоматологів, котрі можуть безболісно вилучити хворий зуб. З погляду милосердя до тіла вони праві, але з погляду справедливості до душі – ні. Ще Платон стверджував, що тіло слід лікувати душею. А всіх лікарів класифікував, як філософів і не філософів. Усі хвороби тіла є наслідком душевних негараздів або духовних вад. Той же Платон стверджував, що надмірна турбота про тіло неодмінно приводить до занепаду душі. Сучасна державна медицина в Україні є саме проявом надмірного піклування про тіло. Більшість істот в білих халатах не визнають існування душі. А якщо і визнають, то душа у їх розумінні не має жодного відношення до лікування. Якщо таку медичну систему можна змінити, то зміни мають бути в тому, що лікар передусім має бути душезнавцем (психологом), а по-друге тілознавцем (фізіологом). Не відкидаю фізичну терапію взагалі, а тільки пропоную встановити пріоритетність душевної терапії.

      Крім того, слід заборонити вбивати дітей на стадії зародкового розвитку. Звісно, у опонентів і тут знайдуться заперечення. Передбачаючи деякі з їх закидів, хочу сказати, якщо народжується інвалідне тіло, то це значить повернувся на планету інвалідний дух. Повернувся для того, щоб пройти всі уроки щодо свого вдосконалення. Не заважаймо йому.

      Певний стосунок до медицини має освіта. Державні кошти передусім слід витрачати на освіту як засіб формування світогляду, а вже потім на медицину, як роботу над помилками. Якщо дітям з дитинства подавати розуміння і приклад здорового способу життя, то це зменшить хворобливість у дорослому віці. При правильному душевному налаштуванні раціональне харчування теж сприятиме міцному здоров’ю.

Музика для бадьорого самопочуття

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?Цікаво, чи виходить так, що той хто не хворіє(-тиме) не має(-тиме) можливості себе пізнати, засвоїти урок? Колись мені на НО відповіли: "Ми не хворіємо!", то (?)це що результат позбавлення (Богом чи самим себе) можливості вчитися (засвоювати уроки), таке собі самообмеження самопізнання? Чи можливо жити не хворіючи?

П.С. Але, все таки, думаю, що одне з гасел нашої спільноти "Оздоровлюйся!", передбачає дію: "Пізнавай і виправляй свої помилки".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Думаю, не розгніваєтесь на те, що переніс деякі коментарі ;)))

Людимир wrote:
Доброго здоров"я і люблячого серця вам, пане Арію!
Розповім про себе. Я лікар-остеопат, дружина - педіатр. Багато змін в нашому житті почалися або відбувалися завдяки нашим дітям. Ми вчимося постійно і діти вчаться разом з нами. З системою освіти ми співпрацюємо як нам зручно - живемо в Київській області, а діти навчаються дистанційно в Симферополі. Чому так далеко? Тому що саме там я почув з вуст директора (!) позицію про допомогу школи батькам у вихованні. Підручники - за звичайною програмою, і інформація в них дуже часто не співпадає з нашим світоглядом. Та, як каже моя дружина, відповіді не дуже, але питання поставлені добре. Як там у Тараса "... і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Має бути повага до іншої точки зору, нехай вона невірна, недосконала, та навіть абсурдна. Батько несе відповідальність за світогляд сім"ї, співвідносно до призначення Роду. Власне, навчитися чужому (змінити своє) не можливо в такій схемі, можна до свого додати. Колись юнаків відсилали на навчання в чужі краї саме з цією метою. Це вже пізніше звичка залишилася, а звичай (свою вертикаль, зв"язок з Родом - совість) забули. І почали в себе налаштовувати чуже як краще. Я це до чого веду. Ми маємо те (освіту, лікарів, державу і т. ін.) які ми. Починати завжди треба з себе. Я несу відповідальність за себе, свою сім"ю, своїх дітей, свій Рід. Чого й бажаю всім.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дякую за гарні побажання і за те, що розповіли про свій досвід.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Арій wrote:
Треба розуміти, що я висловився не про всіх вчителів та ескулапів, а про рабів (працівників) державної системи освіти і державної медицини в цілому.
Але подумайте самі. Хто з вчителів на практиці впроваджує концепцію Тотальної освіти або пропонує свої авторські методики? А скільки таких, що просто виконують накази Табачника? До Табачника освіта теж була далеко не ідеальною. Знаю це, як колишній учень і колишній вчитель. Система ця - цілком більшовицька, котра зберігає тяглість від рокфеллерівської. А в 1991 році змінились тільки значення змінних в старих формулах. Тобто змінили портрети на стінах і прізвища в підручниках. Суть залишилась та сама. Система освіти виховує майбутніх рабів. Тепер для бандитської держави. Звісно, серед учнів і вчителів є винятки. Але в цілому ви маєте зі мною маєте погодитись.
Стосовно "лікарів", то там стан справ ще гірший. Якщо освіта десь відповідає простору боротьби, то медицина - це простір страждань. Справжніх цілителів можу порахувати на пальцях. Скажіть, скільки грошей отримує Філатович з бюджету?
Чи є залежність між обсягом видатків на медицину і здоров'ям української нації?
А стосовно вакцинації, то взагалі до анекдотичних ситуацій доходить. Одна жидівка в білому халаті мені якось сказала, що невакциновані діти потрапляють у пекло: вірусно-мікробне пекло. Отак, в цьому "пеклі" живе 10% народжених 2012 року, яким не зробили укол від туберкульозу. А це сотні тисяч. А знаєте скільки дітей в 2012 році захворіло в Україні на туберкульоз за цей рік?
Помиї - це те, що продається переважно в аптеках і пропагується в школах під виглядом розумного, доброго, вічного.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Доктор Смалець wrote:
Приємно було прочитати уточнення про те, що Ваше обурення стосується не всіх вчителів та ескулапів. Це нас трохи споріднює.
Я з великою повагою ставлюсь до згаданого Вами справжнього Доктора - О.В.Філатовича та його лікувальної методики і навіть можу особисто засвідчити, що читання призначених ним індивідуальних форм колись значно покращило моє здоров'я. Водночас, я особисто знайомий з кількома колишніми пацієнтами Олександра Володимировича, на чиї болячки Живе Слово не справило жодного ефекту, попри завзяті і тривалі тренінги. Зрештою, щось не пригадую, щоб сам цілитель колись проголошував свій метод єдиною панацеєю від усіх відомих хвороб. Так само не повірю, якщо хтось скаже, що ця видатна людина принципово ніколи не заходить в аптеку - принаймні, щоб придбати там йод чи вату. Тепер стосовно грошей. Звичайно, який же винахідник відмовиться від бюджетного фінансування, але коли воно відсутнє, то цілителю доводиться брати гроші (і зовсім не символічні) безпосередньо у пацієнтів. На мій погляд, це нормально, але доступно не всім, як і справжнє традиційне лікування, тому незаможні люди схильні ходити в аптеку і купувати собі там якесь плацебо - воно теж дуже часто допомагає. А державну систему охорони здоров'я, безперечно, потрібно реформувати, але так, щоб чоловік мав вибір: читати магічне замовляння над хворим зубом, чи видалити його швидко і безболісно.
Попри фізіологічну огиду до радянської системи освіти з її псевдоідейним лицемірством, неможливо заперечити той факт, що вона давала глибокі фахові знання в дуже широкому діапазоні, за винятком сильно "обрізаних" гуманітарних наук. Якби система штампувала одних тільки рабів, вона б розвалилась набагато раніше. Рабів взагалі до школи не пускають (як і до раю :-)), або вчать тільки читати вказівники і оголошення, а "там" було зовсім не так все примітивно і однозначно.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Дякую за запрошення до обговорення. Спробую в коментарях звести в єдине те, з чим працюю останні роки.
Перше. Щодо каст, або варн. Декілька років тому зтикнувся з буквицею - дореформаційною слав"янською абеткою. Знайшов її на російських старовірських сайтах, потім мені її подарували у вигляді плакату. Головна ідея: кожна буква - це образ, кілька букв - складний образ, що може мати декілька варіантів тлумачення. Тоді почали розшифровувати значення слів, з якими зтикалися. І одним із завдань, яке я дав доньці - розшифрувати значенн слів "варна", "волхв" (брахмани), вітязь (ксатрії), вєсь (вайсі), смєрд (судри). Ось деякі моменти, які були для мене відкриттям. Слова "варна", "волхв", "вітязь" і "вєсь" починаються з букви "В" - відаю, рос. "осознаю", тобто люди які знають напрямок, свій життєвий шлях. Ключовими буквами в цих словах виявилися: у волхва -"Х" гармонія, у вітязя -"Т" кордони, у вєся - "Є" матеріальний світ. У "смєрда" зовсім інша трактовка. Це людина, яка живе " С МЄРой Добра", тобто міряеться з іншими, а свого напрямку ще не має. У сучасному суспільстві кількість відаючих невелика, але з останнім часом зростає.
Друге. Варни - це не профессія. Це характер, нарпямок розвитку. Таким чином, наприклад, лікар - вітязь розширює межі , це - вчений дослідник; лікар-вєсь це - господарник, а лікар-волхв це - відун, знахар (той, що знає харі - маски, за якими ховається душа). А ось лікар смєрд - це страшно :(
Далі буде.

Будьмо!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Також від слова "витязь" походить гарне слово "звитяга".
Вітя-Віктор - це вітязь-переможець.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А чого ж, п. Людимир має рацію!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Продовжу. Щодо хвороб. З мого досвіду: хвороба - це не наслідок, а інструмент самопізнання, урок. Його можна ігнорувати, можна відкласти на "потім", можна пройти зараз. Залежить лише від готовності людини і її свідомого (або несвідомого) вибору. І в цьому полі немає поганих чи гарних лікарів. Кожен хворий заслуговує свого лікаря, кожен лікар заслуговує свого хворого. Рівень медицини (як, до речі, і рівень легітимності влади) - це рівень свідомості всього суспільства в цілому і кожної людини окремо. Те, що нас "чіпляє", викликає негативні емоції - всього наше дзеркало.

Будьмо!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Людимир wrote:
хвороба - це інструмент самопізнання, урок.

Конструктивна думка.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?Цікаво, чи виходить так, що той хто не хворіє(-тиме) не має(-тиме) можливості себе пізнати, засвоїти урок? Колись мені на НО відповіли: "Ми не хворіємо!", то (?)це що результат позбавлення (Богом чи самим себе) можливості вчитися (засвоювати уроки), таке собі самообмеження самопізнання? Чи можливо жити не хворіючи?

П.С. Але, все таки, думаю, що одне з гасел нашої спільноти "Оздоровлюйся!", передбачає дію: "Пізнавай і виправляй свої помилки".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

У кожного роду свій досвід. Щось є в коморі, чогось нема. Здоров"я - один із інструментів самопізнання. Когось простір вчить через хворобу, когось - через відсутність грошей, когось - іншими засобами. Та здоров"я - найбільш поширений інструмент. Зустрічав часто ситуації, коли уроки приходять до людини через хвороби близьких, найчастіше - дітей. Чим менша дитина (до 3х років) тим чистіше вона віддзеркалює проблеми батьків, і я питаю в такому випадку: "кому хворіє дитина?" Інколи дитину навіть симптоматично не треба лікувати - тільки роботою з батьками.

Будьмо!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?Як зрозуміти "кому хворіє дитина"?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

В любій ситуації (і в хворобі теж) є людина, яка найгостріше реагує - це і є людина, у якої "ключі до ситуації" - її урок. Всі інші теж не просто статисти, але кожен шукає своє. Коли дитина хворіє - найчастіше це відбувається як наслідок того, що батьки руйнують простір любові, яким є сім"я.
Батько тікає від чоловічих обов"язків, або мати ховається в відчуття провини і намагається відкупитися від дитини подарунками, розвагами, няньками. Дитина дуже щира. В неї немає жалю, розуміння соціальних норм, чи інших гальм. Діти до нас приходять щоб нас вчити і лікувати. Тільки зовсім не так, як це робить система освіти чи охорони здоров"я. Вони (діти) можуть іти на самознищення досить легко, або довго не народжуватись, або довго хворіти, аби тільки щось змінилося в просторі, який їх оточує.

Будьмо!

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Цікаві міркування, слушні.
Зауваги:
То може мед “ - То, може, мед (вставне слово)
“А їх тіла швидко зношуються через специфіку їх діяльності”. - А тіло швидко зношується через специфіку їх діяльності. (уникаємо повторень).
“хай родина постарається допомогти сплатити послуги” - хай родина допоможе сплатити послуги ...
“працюючи на полі, заводі чи в транспорті. Тихенько підспівує ...”- Треба об'єднати в одне речення.
“турбота про тіло, неодмінно приводить “- не треба виділяти комою.
“Звісно у опонентів “ - Звісно, у опонентів (вставне).
“витрачати на освіту, як засіб формування світогляду” - зайва кома — зворот має значення “у ролі чого”.Відповідно: “на медицину, як роботу “.
Дякую.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Зауваги враховано. Дякую.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)