Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хто в Україні отримує найбільші пенсії

Світ:

Понад 20 тис. грн. пенсії отримують судді у відставці. Таких 2,2 тис. Більшість українських пенсіонерів отримують пенсію меншу за прожитковий мінімум - 1,5 тис. грн.

Про це розповіла Лідія Ткаченко, старший науковий співробітник Інституту демографії і соціальних досліджень, пише "Сегодня".

19 тис. пенсіонерів отримують понад 10 тис. грн. Українцям не призначають більшу за 10,7 тис. грн пенсію. Обмеження не діє на держслужбовців, зокрема, й на суддів та військових. Колишні судді мають право на пенсії у 80% заробітку.

З січня цього року, як написав на своїй сторінці в соцмережах екс-міністр фінансів, нардеп Віктор Пинзеник, зарплати суддів можуть досягати 315 тисяч гривень, відповідно, і пенсії будуть в десятки разів вищими за середню пенсію.

"У Польщі оплата судді Верховного суду становить втричі менше - 105-120 тисяч гривень. У Чехії, Латвії, Литві вона ще менше", - пише Пинзеник.

Мінімальна пенсія в Україні становить 1,2 тис. грн (45 дол.). Це найнижчий показник у Європі. 

Наші інтереси: 

Україна не зміниться, поки не збудує справедливе суспільство. Чому судді та інші чиновники у нас мають привілеї? За що судді отримують такі зарплати та пенсії? За справедливість? Знаємо ми їхню справедливість: хто більше заплатить, на користь того й виноситься рішення судді! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
пенсія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи