Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 55
  • Переглядів: 59

Хотілося б, щоб це був останній випадок, – прем'єр Румунії про падіння дрона на територію країни

Категорія:

Світ:

29 березня в Румунії, на сільськогосподарських угіддях острова Велика Бреїла, знайшли фрагменти безпілотника. Прем'єр-міністр Марчел Чолаку висловив сподівання, що інцидент з падінням уламків дрона на території його країни був останнім таким випадком.

"Це – не перший випадок. Хотілося б, щоб він був останнім. На цю мить у нас немає жертв та інших наслідків. Повторю, ми сподіваємося, що таких випадків буде якомога менше і ми зможемо їх уникати, наскільки це можливо", – сказав Чолаку.

Крім цього, прем'єр-міністр Румунії відповів на запитання, чи вказують проведені наразі перевірки походження цього безпілотника на те, що він російський. Однак Чолаку не це зміг підтвердити та закликав дочекатися результатів розслідування, пише 24 канал, посилаючись на румунський Digi 24.

Безпілотник впав за 8 кілометрів від переправи через Дунай, що простягається від муніципалітету Бреїла до острова. Поле, на яке впав дрон, розташоване за 23 кілометри від кордону з Україною.

За даними джерел, це був російський дрон, який мав атакувати українські порти на Дунаї й, швидше за все, у нього відмовила система наведення GPS.

Міністерство оборони спільно зі спеціалізованими структурами проводить розслідування події за спеціальними оперативними процедурами.

Нагадаємо, 4 вересня російський безпілотник впав на територію Румунії після атак ворога на порт Ізмаїл. Однак у Міноборони Румунії спочатку спростували цю інформацію та заявили, що атаки РФ не становили прямої загрози для території їхньої країни. Потім 6 вересня, міністр оборони Румунії Ангел Тілвар підтвердив, що на території Румунії було знайдено уламки російського безпілотника. 9 вересня у районі Плауру повіту Тулча були виявлені фрагменти ще одного безпілотника, схожого на безпілотники, які використовуються російською армією. У ніч проти 13 вересня Росія знову завдала удару по портах Одеської області, після чого на території Румунії виявили фрагменти, подібні на російський безпілотник.

Після цього Румунія скерувала 600 солдатів і радари в дельту Дунаю на кордоні з Україною: готові збивати БпЛА РФ.

Наші інтереси: 

Держави НАТО, які є сусідами України, починають відчувати на собі наслідки російської агресії. Скільки часу ще має пройти, щоб вони нарешті зрозуміли, що цю кляту Росію потрібно валити?! Всім разом. Скільки можна боятися?

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
5
Середнє: 5 (1 голос)

А як би нам хотілося, щоб безпілотники припинили падати на нас! Та як зробити, щоб нас слухали?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Схоже що вони бояться Китаю! Адже він не виступить на боці НАТО.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Кого-кого, а Китаю вони не бояться! Бо він далеко! Кого вони бояться? Вгадайте з першого разу!

Зображення користувача Костянтин Струк.
5
Середнє: 5 (1 голос)

А як би нам хотілося, щоб безпілотники припинили падати на нас! Та як зробити, щоб нас слухали?

Поки дихаю - сподіваюсь!