Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гряде "великий розлом": генсек ООН попередив світ про небезпеку

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про можливість виникнення "великого розлому" в світі. Про це він сказав на загальнополітичній дискусії в Генеральній асамблеї. Йдеться про конкуренцію між двома наддержавами.

19092601.jpg

Антоніу Гутерріш / REUTERS

"Я боюся, що станеться "великий розлом": світ розділиться на два – дві найбільші світові економічні держави утворюють два окремих і конкуруючих один із одним світи, кожен зі своєю домінуючою валютою, торговими і фінансовими правилами, власним інтернетом і ресурсами штучного інтелекту, а також зі своїми геополітичними та військовими стратегіями, що базуються на принципі "все або нічого", – цитує політика УНІАН

Він закликав зробити все, щоб не допустити розлому і зберегти універсальну економіку, засновану на повазі міжнародного права, і багатополярний світ із сильними багатосторонніми інститутами.

За словами глави ООН, ключ до запобігання конфліктів і до загального процвітання – це безумовне дотримання прав людини.

"Права людини носять загальний і неподільний характер. Не можна вибирати тільки ті, що нас влаштовують, та ігнорувати інші", – підкреслив Гутерріш.

Сьогодні, за його словами, багато з цих прав безкарно порушуються або ставляться під сумнів.

"Процвітають нові форми авторитаризму, йде наступ на громадянське суспільство, частішають випадки переслідування захисників навколишнього середовища, правозахисників і журналістів", – нагадав глава ООН.

Наші інтереси: 

Розуміти ціну протистояння. Оцінювати можливі небезпеки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ООН
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Генсек ООН підтвердив розділення світу на два типи цивілізаційного розвитку - постіндустріальний та ультраіндустріальний.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Генсек ООН підтвердив розділення світу на два типи цивілізаційного розвитку - постіндустріальний та ультраіндустріальний.

Все, що робиться з власної волі, – добро!