Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гроза мафії та Нью-Йорка: що відомо про Джуліані, який передумав зустрічатися із Зеленським

Адвокат президента США Рудольф Джуліані, який повинен був приїхати в Україну для зустрічі з переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським, був грозою мафії.

Про це йдеться в досьє на нього на сайті Вiography, де уточнюється, що боротьба з організованою злочинністю та корпоративними махінаціями надали йому славу на юридичному поприщі, повідомляє Обозреватель.

Хто такий Рудольф Джуліані

Він народився в італо-американському анклаві Брукліна в родині італійських іммігрантів у 1944 році. Батьки виховували відповідно до норм римсько-католицької церкви. У ранньому віці у Рудольфа виробилася шепелявість, від якої він страждає донині.

Вищу освіту здобував у Манхеттенському коледжі, де спеціалізувався на політології та філософії, також вивчав богослов'я.

Слава, репутація і кар'єра Джуліані

Він брав участь в ряді гучних справ проти італійської мафії і корумпованих корпоративних діячів, завдяки яким здобув собі репутацію чесної та непідкупної людини. І

Існує думка, що Джуліані завдав по організованій злочинності серйозного удару. Видатне досягнення – блискуча перемога над Джоном Готті (John Gotti), "тефлоновим доном", якого Рудольф відправив за грати на довічне.

Ще одна велика справа – фахівця з арбітражу з Уолл-стріт Айвена Боескі (Ivan Boesky), який заробив близько 200 мільйонів на ставках на результати корпоративних злиттів і поглинань. Діяв Боескі нахабно, здійснюючи великі операції. Він пішов на угоду із Джуліані і здав кілька своїх "колег", після чого відправився за грати на 3,5 року.

Посада мера Нью-Йорка і світова шана після теракту 11 вересня

У 1989 році він не виграв вибори на цю посаду. У 1993 він повторив спробу, перемігши з розривом в 53367 голосів. Перший термін пройшов успішно, завдяки чому його переобрали вдруге.

Джуліані був шанованим мером і чудово проявив себе в трагічний час – в 2001 році, коли прогриміли страшні теракти 11 вересня. Він заслужив світову шану активною участю в організації рятувальних робіт разом із поліцейськими і пожежниками.

Для всіх американців Джуліані став людиною-легендою, яка мужньо керувала містом. Відразу після теракту він направив посилені наряди поліції в район Бруклін, де проживали вихідці з арабських країн, щоб захистити їх від погромів і насильства. Йому вдалося не допустити міжнаціональної ворожнечі.

"Я б постарався побувати у кожній родині, обійняти людей, переконати городян, що вони не кинуті, що з ними – все суспільство, вся країна", – пізніше зізнавався Джуліані.

Підтримку американців міський голова тоді отримав через рішення повернути чек на $10 млн. від саудівського принца Аль-Валіду, який закликав переглянути політику США на Близькому Сході. Родичі загиблих заявляли, "нам не потрібні його криваві гроші".

Його дії привернули увагу на міжнародному рівні: "Людина року" за версією Time, почесне лицарське звання від королеви Єлизавети II.

Життя після високої посади в Нью-Йорку і удар по репутації

Він активно підтримував кандидатів-республіканців на самих різних рівнях, замислювався про участь в президентських виборах 2008 року. Він був найпопулярнішим кандидатом від республіканців.

Удар по репутації завдали судові розгляди з одним з протеже Бернардом Керіка, якого звинувачували в 16 епізодах податкового шахрайства і аналогічних злочинів. Популярність спала після невдачі на виборах.

На президентських виборах в 2016 році підтримав кандидатуру Дональда Трампа. Вони давні друзі. У книзі про американського президента "Вогонь і лють" журналіст Майкл Вольф писав, що "Джуліані був поруч у своєму бойовому шаленому і нещадному стилі", коли Трамп опинявся в складному становищі.

Після перемоги Джуліані називали одним з найвірогідніших претендентів на пост держсекретаря США, проте цю посаду віддали Рексу Тіллерсону. У 2017 році Рудольфа призначили радником президента США з кібербезпеки.

 

Наші інтереси: 

В політиці мають бути особисті! Вчимося, як треба здобувати вершини політики. В Україні, на жаль, людина-self-made не може піти у політику, тому що олігархічна система не пускає чесних і розумних. Пан Зеленський, який обраний як "кандидат з народу" має можливість показати, що він за людей-self-made. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вірність товариша:

- "Джуліані був поруч (...), коли Трамп опинявся в складному становищі".

Вміння дочекатися свого часу та відповідних обов'язків задля країни:

- на пост держсекретаря США поставили не Джуліяні, а Рекса Тіллерсона. Щойно 2017 року Рудольфа призначили радником президента США з кібербезпеки.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вірність товариша:

- "Джуліані був поруч (...), коли Трамп опинявся в складному становищі".

Вміння дочекатися свого часу та відповідних обов'язків задля країни:

- на пост держсекретаря США поставили не Джуліяні, а Рекса Тіллерсона. Щойно 2017 року Рудольфа призначили радником президента США з кібербезпеки.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !