Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Головного контррозвідника Бельгії затримали на шпигунстві для Росії

Світ:

Голову контррозвідки Бельгії відсторонили від посади через підозру у шпигунстві на користь Росії. Зараз він знаходиться під домашнім арештом. Також його обвинувачують у недотриманні процедури щодо знищення конфіденційних документів бельгійської контррозвідки. Загалом він віддав спецслужбі 40 років.

“Глава військової контррозвідки Клемент Ванденборре, який сорок років пропрацював у розвідувальній службі … підозрюється у знищенні конфіденційних документів. Поки йде розслідування, Ванденборре відсторонений від посади і залишається вдома. Його офіс опечатаний з кінця січня”, – йдеться в повідомленні.

Про це повідомляє Український мілітарний портал, посилаючись на видання De Morgen.

Видання зазначає, що звинувачення стосовно керівника служби контррозвідки можуть бути пов’язані з боротьбою двох структур: розвідувальної служби ADIV та військової розвідки.

Напередодні в Естонії суд визнав колишнього офіцера Сил оборони Естонії Дениса Метсаваса і його батька Петра Воліна винними у державній зраді, шпигунстві і засудив їх до 15,5 та 6 років позбавлення волі відповідно. Їх обох заарештували на початку вересня 2018 року.

В листопаді 2018 року у Австрії затримали полковника, що впродовж 20 років здійснював шпигунство на користь російської розвідки, також в той же тиждень австрійські спецслужби викрили другого російського шпигуна.

Брюссель давно стривожений шпигунством з боку Росії і Китаю, які розгорнули свою розвідувальну мережу з титанічною розмахом — за найскромнішими підрахунками, в бельгійській столиці постійно діють близько 250 китайських і 200 російських шпигунів.

Наші інтереси: 

Росія - розсадник шпигунства по всьому світу. Разом з Китаєм ці два монстра намагаються стати гегемонами. Але їхні методи шахрайські, як завжди. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дієвість контррозвідки визначається викриттям ворожої агентури. Якщо судити по останнім повідомленням про викриття російської агентури, то провадиться широкомасштабна і ефективна робота!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дієвість контррозвідки визначається викриттям ворожої агентури. Якщо судити по останнім повідомленням про викриття російської агентури, то провадиться широкомасштабна і ефективна робота!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

З огляду на скандальні викриття шпигунської діяльності РФ в усьому світі і передусім - країнах ЄС, досить дивним і тривожним є той факт, що багато російських кротів вільно ходять українськими кабінетами влади і сидять у парламенті.
Створюється враження, що в української влади є таємна домовленість з російським режимом путіна про перемир'я (?).
СБУ не знайшла доказів на Литвина, Наливайченка, Тимошенко?
І це може бути лише верхівкою айсберга....