Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Голод - план Леніна, завершений Сталіним

Микола Сядристий, один із перших дослідників Голодомору в Україні, розповів «ВВ», хто ж насправді був ідеологом Голодомору і чому знищували українських селян.

- Голод був стратегічним планом Леніна проти непокірного селянства, - говорить він. - Тим, хто не вірить, пропоную відкрити сторінки 401-404 тому 43 «Повного зібрання творів». Там «вождь пролетаріату» впевнений, що «останній і рішучий бій» буде дано в 1931-му. І повторює цей термін двічі.

Про планове знищення селянства, яке «породжує капіталізм щохвилини й щогодини», Ленін казав постійно, із маніакальною нав’язливістю, особливо у 36-му, 40-му, 41-му, 44-му томах. Сядристий знає всі доктринальні ленінські тексти і цитує напам’ять: «На Кубані й Україні... кожен має клаптик землі і каже - начхати нам на уряд». І ще: «З кожного селянина виростає новий Корнілов». Для «вождя» всі селяни - і багаті, і середняки, і бідні - були потенційними ворогами. Тому й «бій з ними буде таким, якого ще не бачив світ».

- Боровся з недогідним класом, - акцентує Сядристий, - уже Сталін. Але ідея, чіткий план і тимчасові рамки Голодомору належали Леніну. Щоб не викликати масового повстання, Сталін діяв методом хвильового терору, поступально позбавляв селянство сил. А 24 і 25 січня 1933 року у «Правді» було надруковано доповідь Ворошилова, де говорилося, що найбільша історична заслуга Йосипа Віссаріоновича - в успішному завершенні стратегічного маневру Леніна.

Кому ж вигідно перекручувати історію? Микола Сядристий цитує тут істориків ХХ століття Джеймса Мейса і Роберта Конквеста.
- Після розвалу СРСР до влади вдруге прийшли вихідці з комуністичних коридорів, - говорить дослідник. - Тому ті ж самі провідні історики, які обслуговували радянську владу, і нині за інерцією прагнуть захищати Леніна і Компартію, на виправдання чого породжують міфи про посуху або одноосібну вину Сталіна в організації Голодомору.

Микола Сергійович володіє безліччю матеріалів про злодіяння тоталітарного режиму. Він автор найбільшої пересувної виставки документів щодо Голодомору 1932-1933 років, яка побувала у 20 областях країни і за кордоном.

- Голодомор 1932-1933 рр. - це однозначно був геноцид українців, причому геноцид цілеспрямований. Багато хто стверджує, що голодували в ті роки також на Кубані, Нижньому Поволжі, Північному Кавказі. Але і на цих територіях у той час 2/3 жителів складали українці. Голодомор 1932-1933 рр. був спланованою акцією зі знищення селян. Це був нокаут для українських селян і всієї республіки в цілому.

Україна була центром СРСР, без її підкорення, її хліба, вугілля і руди, без доступу через землі України, Кубані, Північного Кавказу до нафти в зоні Баку, як говорили Ленін і Троцький, Росія існувати не зможе. Тому Україну треба було взяти за будь-яку ціну. Її і «взяли» Голодомором. Я вважаю, що не визнавати це геноцидом українського народу може тільки плебей чи моральний лиходій.

Офіційно

На сьогодні 17 країн світу визнали Голодомор 1932-33 рр. в Україні геноцидом українського народу. Це - Австралія, Аргентина, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чеська Республіка.
 


В тему:

Офіційна московська статистика підтверджує факт Голодомору в Україні

Загальні втрати від Голодомору 1932–33 рр становлять 10 мільйонів 63 тисячі осіб, з яких 91,2%, — це українці

Промова Президента України Віктора Ющенка в День пам’яті жертв Голодомору

Реквієм Голодомору. "Жалібна" (аудіо)

СБУ назвала винних у Голодоморі: Косіор, Постишев, Чубар

Смерть ворогам! 4 квітня - річниця початку народного Павлоградського Повстання

Причина смерті: Українець

Комуністичний Голодомор = ліберальний геноцид

Хто проти правди?

СБУ оприлюднила перший список осіб-організаторів Голодомору

Ющенко: Україна втратила ціле покоління від Голодомору. 50% загиблих - діти.

Нацизм і більшовизм

52 мільйони (аудіо)

ВОНИ ОРГАНІЗУВАЛИ ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ: Керівний склад НКВС УСРР сер. 1930-их рр.

Постгеноцидна нація має право на нестандартні програми відродження

Ізраїль: голод – це не геноцид

Голодомор і Голокост

Правда про Бабин Яр

Толерантна шизофренія на кістках мільйонів

Пробуджену націю не зупинити!

Василь Марочко: Голодомор треба визнати геноцидом

600 тисяч людей померли на Харківщині за два місяці 1933-го року

У Росії донині бояться говорити про голодомор 30-их років

Чому Сталін ненавидів українців?

Серійні вбивці як комуністично-радянський синдром
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи