Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Генеральний прокурор Техасу розслідує шахрайство у зв’язку з вакцинацією від COVID-19

Категорія:

Світ:

Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон сьогодні розпочав розслідування щодо того, чи вчиняли Pfizer, Moderna та Johnson & Johnson шахрайство, пов’язане з вакцинами проти COVID-19, а також неправдиво заявляли про їх ефективність, порушуючи Закон Техасу про недобросовісну торговельну практику.

6.jpeg

Кен Пакстон (1962 р.н.) – генеральний прокурор Техасу, Республіканська партія США
Кен Пакстон (1962 р.н.) – генеральний прокурор Техасу, Республіканська партія США

«Якщо будь-яка компанія незаконно скористалася становищем споживачів у цей період або поставила під загрозу безпеку людей заради збільшення своїх прибутків, вона буде притягнута до відповідальності, – сказав Пакстон. «Якщо політика охорони здоров'я була розроблена на основі недосконалих або оманливих досліджень, громадськість повинна знати про це». Пакстон заявив, що Big Pharma «кровно зацікавлена» в успішності своїх вакцин проти COVID-19, оскільки вони приносять рекордні прибутки. «Ця зацікавленість ... у поєднанні з повідомленнями про тривожні побічні ефекти вакцин вимагає рішучого розслідування», – передає слова прокурора The Defender.

Лише у 2022 році Pfizer отримала прибуток у розмірі 31,4 мільярда доларів при рекордних продажах у 100,3 мільярда доларів. Продажі вакцини проти COVID-19 та препарату Paxlovid, що використовується для лікування COVID-19, склали 56 мільярдів доларів – більше ніж половини річного доходу виробника вакцин. Spikevax компанії Moderna минулого року приніс приблизно 18,4 мільярда доларів доходу в порівнянні з 17,7 мільярда доларів у 2021 році. У першому кварталі 2022 року продажі вакцини проти COVID-19 компанії Johnson & Johnson склали лише 457 мільйонів доларів, але у 2021 році продажі її вакцини досягли 2,4 мільярда доларів.

Пакстон також зазначив, що оскільки накази диктуються на федеральному рівні, «це розслідування наукової та етичної основи, на якій приймалися рішення в галузі охорони здоров'я, має величезне значення».

В рамках розслідування Пакстон вимагатиме від трьох компаній надати документацію, пов'язану з прийняттям рішень щодо втручання в пандемію, «особливо коли мотив прибутку або політичний тиск могли поставити під загрозу здоров'я і безпеку американців».

Розслідування може мати наслідки для недоторканості, якою користуються виробники вакцин відповідно до Закону про громадську готовність до надзвичайних ситуацій (PREP Act) – повідомила Кім Мак Розенберг, виконуюча обов'язки головного юрисконсульта організації "Захист здоров'я дітей", в інтерв'ю The Defender.

Вона сказала:

«Я вітаю генерального прокурора Техасу, який розслідує шахрайство у зв'язку з вакцинацією від COVID-19. Оскільки ці ін'єкції підпадають під дію Акту PREP та Програми компенсації шкоди, заподіяної внаслідок вжиття контрзаходів (CICP), з майже повним захистом відповідальності виробників та значними обмеженнями щодо відшкодування шкоди, докази шахрайства або навмисних неправомірних дій можуть стати шляхом до правосуддя для багатьох людей, які постраждали від цих продуктів».

Декларація Акту PREP щодо медичних заходів протидії COVID-19 захищає виробників засобів боротьби з пандемією COVID-19, таких як вакцини або методи лікування, від відповідальності за травми, спричинені цими засобами (Не можливо тут не прокоментувати: це те саме, що купляти в магазині браковану техніку, яка на наступний день може вийти з ладу, а продавець не надає гарантії на неї. Але в даному аспекті ситуація значно серйозніша, адже йдеться про найцінніше – людське здоров’я – А.Г.).

Цей закон спрямовує позови про травми, спричинені вакцинами, до програми CICP, яка призначена для компенсації людям, які отримали травми, пов'язані з вакцинами або іншими охопленими контрзаходами, витрат, пов'язаних з їхнім травмуванням.

На сьогодні CICP компенсувала лише три з понад 10 000 позовів, поданих у зв'язку з травмами, спричиненими заходами протидії COVID-19.

Але Закон PREP не захищає виробників від відповідальності у випадку «навмисних неправомірних дій». Це означає, що якщо генеральний прокурор Техасу доведе, що компанії вчинили навмисні неправомірні дії, люди, які постраждали від вакцини, можуть скористатися іншими методами, окрім CICP, щоб отримати компенсацію за свій біль і страждання. «Катастрофічні наслідки пандемії та подальших втручань, до яких були змушені вдатися наша країна та громадяни, заслуговують на ретельне вивчення, і ми повною мірою переслідуємо будь-який натяк на неправомірні дії», – сказав Пакстон.

Велике журі Флориди вже розслідує «злочини й правопорушення», пов'язані з вакциною проти COVID. У грудні 2022 року губернатор Флориди Рон ДеСантіс подав клопотання про створення великого журі для розслідування «злочинів і правопорушень, скоєних проти жителів Флориди у зв'язку з вакциною проти COVID-19». «Вводити в оману і спотворювати інформацію, особливо коли йдеться про ефективність ліків, протизаконно», - заявив ДеСантіс, чия петиція вимагає від фармацевтичних компаній більше інформації про вакцини та потенційні побічні ефекти.

ДеСантіс стверджує, що фармацевтичні компанії фінансово зацікавлені у створенні клімату, в якому люди вірять, що отримання вакцини від коронавірусу гарантує, що вони не зможуть поширювати вірус серед інших. «Адміністрація Байдена і фармацевтичні корпорації продовжують наполягати на широкому розповсюдженні мРНК-вакцин серед населення, включаючи дітей у віці від 6 місяців, за допомогою невпинної пропаганди, ігноруючи реальні несприятливі події», – йдеться в заяві офісу ДеСантіса, опублікованій в грудні.

Верховний суд Флориди задовольнив його запит 22 грудня 2022 року, зобов'язавши скликати велике журі для розслідування будь-яких правопорушень щодо вакцин проти COVID-19. Велике журі засідатиме протягом одного року. Тим часом ДеСантіс також скликав Комітет з питань доброчесності у сфері охорони здоров'я, до складу якого увійшли провідні експерти з питань протидії COVID-19, зокрема Джей Бхаттачарія (доктор медичних наук та доктор філософії), Мартін Кульдорф (доктор філософії) та Трейсі Бет Хьог (доктор медичних наук та доктор філософії). За повідомленням The New York Post, комітет збереться в травні для вивчення «несприятливих подій, пов'язаних з вакцинами на основі мРНК», а також надасть рекомендації Департаменту охорони здоров'я штату Флорида.

Разом з ДеСантісом, генеральний хірург Флориди Джозеф Ладапо (доктор медичних наук), висловив занепокоєння щодо побічних ефектів, пов'язаних з вакцинами. Він випустив попередження про стан здоров'я у Флориді, попередивши жителів про «значне збільшення» повідомлень про несприятливі явища. Він також звернувся до керівників Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США та Центрів з контролю і профілактики захворювань з проханням розслідувати мільйони повідомлень про побічні реакції, які надійшли до VAERS. Він попросив їх «сприяти прозорості» щодо надмірного ризику несприятливих подій, пов'язаних з вакцинами проти COVID-19 на основі мРНК, і те ж саме робити серед медичних працівників «для точного інформування про ризики, які несуть ці вакцини», повідомляє The Defender.

Наші інтереси: 

Розслідування шахрайства та вчинення шкоди вакцинами ("імунізуючими препаратами" – яка нахабна брехня) проти COVID-19 виходить на новий рівень. Шахраї мають бути покарані.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

І примітно, що без всяких докорів сумління, зважаючи на мільйони скалічених, вбитих вакцинами, а також підданих страху та пригнічених локдаунами людей. Але як може бути по-іншому, це ж психопати.

Тобто вони через 10 років приблизно провернули той же шаблон, що й зі свинячим грипом. І знову їм все зійде з рук?

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Я чомусь очікував набагато більшої тривалості часу для таких заяв з приводу КОВІД- шахрайства ... Тим часом ВООЗ сьогодні пафосно оголосила про кінець так званої пандемії ...

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

І примітно, що без всяких докорів сумління, зважаючи на мільйони скалічених, вбитих вакцинами, а також підданих страху та пригнічених локдаунами людей. Але як може бути по-іншому, це ж психопати.

Тобто вони через 10 років приблизно провернули той же шаблон, що й зі свинячим грипом. І знову їм все зійде з рук?

Радіймо життю граючи!