Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гантер Байден справді міг отримати мільйони, як вказують документи - Fox News (США)

Категорія:

Спецтема:

Руді Джуліані, юрист Трампа, виявляється, ще взимку взяв свідчення у екс-прокурорів України Шокіна і Луценко. Пакет нещодавно оприлюднених документів, включаючи подання суду, а також замітки з інтерв'ю, які взяв Руді Джуліані, знову привернули увагу до діяльності сім'ї Байденів в Україні.

bayden.png

Джо́зеф «Джо» Робінетт Байден молодший (Джо Байден; англ. Joseph "Joe" Robinette Biden — американський політик, член демократичної партії

І вони підняли ще більше запитань щодо того, скільки грошей заробив син Джо Байдена, працюючи в правлінні української фірми, яка займається природним газом. За однією з оцінок, цифри можуть сягати мільйонів, пише Fox News

Усе це відбувається в той самий момент, коли демократи з Палати представників продовжують загрожувати Трампу імпічментом. Нібито Трамп тиснув на Київ, намагаючись змусити українське керівництво розслідувати діяльність Байденів.

Серед документів є записи з інтерв'ю адвоката Трампа Джуліані, які він провів зі звільненим українським прокурором Віктором Шокіним на початку цього року, в якому він стверджував, що колишній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт сказав йому відмовитися від розслідування Burisma Holdings та її засновника. Згідно з записами інтерв'ю, Шокін стверджував, що Пайєтт - нині посол у Греції - сказав йому вести це розслідування "в білих рукавичках".

В інтерв'ю пан Шокін дає ті ж свідчення, які він вже давав під присягою в європейському суді, що були опубліковані The Hill в рамках австрійської справи про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа. 

Шокін сказав, що його "розслідування припинили із-за страху перед США".

У цьому інтерв'ю Шокін також стверджував, що колишній президент України Петро Порошенко сказав йому, щоб він не розслідував Бурісму, "оскільки це не було в інтересах Джо та/або Гантера Байдена". Байден затримував "до мільярда доларів допомоги США Україні". Порошенко врешті-решт усунув Шокіна.

Байден і демократи в Конгресі відкидають ці звинувачення, стверджуючи, що Байден був причетний лише через корупційні проблеми навколо самого Шокіна і назвали заяви Джуліані як "розвінчання теорії змови".

В інтерв'ю йдеться про те, що твердження Шокіна відповідають його свідченням європейському суду, опублікованим The Hill, у зв'язку з австрійською справою про екстрадицію заможного українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Під присягою Шокін стверджував, що Порошенко попросив його подати у відставку "через тиск з боку адміністрації президента США, зокрема, з боку Джо Байдена".

"Кілька разів президент Порошенко просив мене ознайомитися з кримінальною справою проти Бурісми і розглянути можливість припинення слідчих дій стосовно цієї компанії. "Але я відмовився закривати це розслідування".

Шокін продовжував заявляти, що "змушений залишити свою посаду під прямим та сильним тиском Джо Байдена та адміністрації США".

"Тоді у моїх розмовах з Порошенком той весь час наголошував, що я повинен припинити розслідування стосовно Бурісми", - заявив він. "Коли я цього не зробив, він сказав, що США (через Байдена) відмовляються надавати обіцяний Україні 1 мільярд доларів. Він сказав, що у нього немає вибору і він змушений попросити мене піти у відставку".

Незважаючи на його заяви, Шокіна по обидва боки Атлантики звинувачували у корупції.

"Його репутація у розслідуванні корупції в Україні - чи це стосується фірми Гантера Байдена, чи більш серйозної і глибокої зарази, що в'їлася в тіло України, він не мав блискучої репутації", - сказав Джон Ганна, колишній радник національної безпеки у колишнього віце-президента Діка Чейні, повідомили “America’s Newsroom”.

"На той момент він був не просто проти адміністрації США..., а проти всього трансатлантичного альянсу в Європі". І, якщо у Шокіна справді є "реальні докази" того, що "на нього чинився інтенсивний тиск", він повинен був би про це заявити, вважає Ганна. "Але знаючи репутацію цього хлопця, я трохи скептично ставлюсь до звинувачень, які він висуває зараз. Але нам, звичайно, потрібно з'ясувати факти", - сказала він.

Порошенко також сказав журналістам, що Байден ніколи не просив його відкривати чи закривати будь-які справи.

Проте Fox News отримав замітки з іншого інтерв'ю, яке взяв Джуліані в січні 2019 року,  - з Юрієм Луценком, колишнім генпрокурором України, який замінив Шокіна і врешті-решт закрив справу Бурісми.

Луценко заявив, що "вважає, що пан Віктор Шокін... чесний". Він не сказав, чому розслідування Бурісми було закрито чи є причетність Байдена. Він сказав, що "вважає, що Гантер Байден отримав мільйони доларів відшкодування від Бурісми".

Незрозуміло, скільки грошей заробив Гантер Байден, працюючи в правлінні фірми, але, згідно з повідомленнями, це складає до 50 000 доларів на місяць. Він прослужив там близько п’яти років і міг заробити таким чином мільйони.

Союзники Байдена стверджують, що його втручання, яке спонукало до звільнення Шокіна, не мало нічого спільного з його сином, а скоріше було пов'язане з корупційними проблемами.

Трамп заявив журналістам: "Я думаю, якби вони були чесними з цього приводу, вони б розпочали масштабне розслідування по Байденам".

Джуліані заявив, що інтерв'ю проводилось до того, як Байден оголосив про свою участь в  президентських виборах, і йому оголосили звинувачення.

"Я досліджував це як частину своєї роботи адвоката, щоб показати, що злочини вчинялися не моїм клієнтом, а демократами. Я не шукав розслідування Джо Байдена. Я не розслідував Джо Байдена", - сказав Джуліані.

Але демократи розглядають ці документи як дезінформаційну кампанію, щоб відвернути увагу від дискусій навколо Трампа.

Нові документи вибухнули на тлі сумнівів навколо телефонного дзвінка Трампа 25 липня до президента України Володимира Зеленського, в якому він домагався розслідування справи Байдена. Цей телефонний дзвінок викликав запит щодо імпічменту в Палаті представників, і в адміністрації Трампа з'явилися нові повістки.

Розслідування було порушено через скаргу інформатора, який все ще залишається анонімним.

Демократи заявляють, що це Quid pro quo (послуга за послугу), кажучи, що Трамп прив'язав своє прохання розслідувати справу Байденів в обмін на військову допомогу. Як повідомлялося, Трамп наказав своїм співробітникам заморозити майже 400 мільйонів доларів допомоги Україні за кілька днів до телефонного дзвінка із Зеленським - деталь, яка підживлювала вимогу імпічменту. Однак, у стенограмі дзвінків не було того, що Трамп прямо згадував про допомогу як обмінну фішку, і Трамп заперечував, що так вчинив.

Наші інтереси: 

Знати з американських джерел, що стоїть за справою Байдена і чому Шокіна поміняли на Луценка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Може це й випадковість. Проте дуже схоже на продуману стратегію, адже Шокін і Луценко завчасно дали інтерв’ю. Поїздка Джуліані в Київ була гачком, на який клюнули демократи, роздули про це скандал у своїх ЗМІ і почали процедуру імпічменту Трампа.

Проте усе це спрацювало проти демократів. Натомість, як з’ясувалося, імпічмент спрацював на Трампа, оскільки мобілізував його прихильників - і це надовго.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Може це й випадковість. Проте дуже схоже на продуману стратегію, адже Шокін і Луценко завчасно дали інтерв’ю. Поїздка Джуліані в Київ була гачком, на який клюнули демократи, роздули про це скандал у своїх ЗМІ і почали процедуру імпічменту Трампа.

Проте усе це спрацювало проти демократів. Натомість, як з’ясувалося, імпічмент спрацював на Трампа, оскільки мобілізував його прихильників - і це надовго.

Все, що робиться з власної волі, – добро!