Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Франція, Іспанія та Німеччина не планують найближчим часом відкривати кордони для туристів

Світ:

Відновлювати міжнародний туризм більшість країн не поспішають. Проте в Австрії вже повідомили, що країна хоче відкрити свої кордони для Німеччини та інших держав, що успішно борються з коронавірусом. 

20042604.jpg

Фото https://kirillovka.ks.ua/azovsea-prices/

На відпочивальників чекають і в Греції. Щоправда, туристичний сезон там планують коротший, ніж зазвичай, — від липня до вересня. Якщо боротьба з коронавірусом буде успішною, його можуть продовжити до листопада. У цій країні розглядають запровадження своєрідних «паспортів здоровʼя» для туристів, які свідчитимуть про те, що подорожувальник не хворіє на COVID-19. Проте хто та як зможе потрапити до Греції — поки не зрозуміло.

На Кіпрі сподіваються, що туристичний сектор зможе відновити свою діяльність уже до липня. Чи зможуть потрапити до цих країн українці, залежатиме як від спільних рішень ЄС, так і конкретних держав. Тим більше, що невідомо, коли відновлять свою діяльність авіаперевізники.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зауважує, що може пройти чотири місяці, перш ніж регулярні рейси знову почнуть літати з України.

Іспанська преса пише, що іноземні туристи можуть забути про пляжі Іспанії мінімум до літа 2021 року. Міністр праці Іспанії Йоланда Діас 17 квітня сказала, що урядовий план поетапного відновлення економіки не передбачає відкриття кордонів для туристів в цьому році. 

Франція, Іспанія та Німеччина не планують найближчим часом відкривати кордони для туристів взагалі, а до Туреччини приїхати у відпустку можна буде не раніше кінця липня. Турецький уряд активно готується до літнього сезону і вже розпочав ініціативу сертифікації «вільних від коронавірусу» курортів по всій країні.

Проте хорошою альтернативою закордонному туризму цьогоріч може стати туризм внутрішній. Скадовськ, Затока, Очаків, Коблево – найпопулярніші місця, щоб покупатися в Чорному морі. Генічеськ, Бердянськ, Кирилівка та Арабатська стрілка – для тих, хто любить тепле Азовське море. 

Прекрасним варіантом для літнього відпочинку залишаються й українські Карпати. 

Однак, коли перевізники повернуться до роботи, ціни не будуть високими, тому що перші рейси братимуть менше пасажирів (разом з вимогою носити маски).

Першими в Україні запрацюють приміські електрички, а залізниця відновить рух, імовірно, в червні-липні, але точні терміни поки не називають. 

Коло замикається: для літнього відпочинку потрібні гроші, але заробити гроші під час карантину, що триває з 12 березня, стало важче. Чи велика фінансова подушка в українців, побачимо.  Очевидно, що відпочиватимуть цього літа ті, хто має більші заощадження.

 

Наші інтереси: 

Море і гори – найкращий відпочинок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи