Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФОПи з нового року повинні мати касові апарати, а Rozetka планує взяти 10% роздрібного товарообігу в Україні

Світ:

17 грудня Верховна Рада провалила перенесення введення касових апаратів для ФОП на один рік. Отже, з 1 січня 2022 року всі ФОПи, зайняті в ритейлі, які є платниками єдиного податку 2−4 груп, зобов’язані використовувати РРО.

Можете не сумніватися, що витрати на це ФОПи будуть закладати у кінцеву ціну продукту, який вони продають. Отже, за касові апарати заплатять споживачі. 

Тим часом великий український онлайн маркетплейс Rozetka готується зайняти 10% роздрібного товарообігу в Україні, що зараз становить близько $6−8 млрд. Його власники вважають проведення первинного публічного розміщення (IPO) одним з можливих варіантів розвитку, і готуються до нього.

До речі, за 2020 рік фізособи-підприємці сплатили 52 млрд гривень податків, з них 37 млрд — платники єдиного податку

Як відомо, 17 грудня в Києві під будівлею Верховної Ради зібрався мітинг ФОПів. Учасники акції вимагали від народних депутатів прийняти законопроєкт № 6376 про відстрочку застосування касових апаратів. В урядовому кварталі біля Верховної Ради відбулися сутички між мітингувальниками та поліцією.

Протестувальники вийшли на вулицю Грушевського та перекрили рух автотранспорту. Правоохоронці їх заблокували, щоб ті не блокували підходи до Ради.

Наші інтереси: 

Новини фінансового характеру, які можуть мати наслідки для широкого кола споживачів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи