Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерт: запровадження касових апаратів позначиться на собівартості послуг, які надає малий бізнес

Верховна рада відмовилася відтермінувати обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців.

Політичний експерт Валентин Краснопьоров зазначає:

«Оскільки в нас не реформована податкова і вона залишається органом фіскального тиску, то це створить лише проблеми й додатковий контроль для підприємців, особливо у період карантину. Це і собівартість, що позначиться на ціні й малий бізнес стане менш конкурентоспроможним»

Політолог вважає, що за нових правил малий бізнес ще більше піде у тінь.

Фіскалізація без зміни системи в умовах карантину матиме тяжкі наслідки для бізнесу. За РРО треба платити. Уявіть собі, спрощена система – це життя з обороту. Є купа бізнесів, які працюють онлайн, надають певні послуги. Всі гроші видно на рахунках, навіщо ці чеки? У парламенті кажуть, що це начебто захистить споживачів. Держава хоче українців захистити цим чеком

Експерт відзначив, що підприємці сплачують надмірний відсоток податків.

«Це могло бути для певних видів діяльності, але не тотально. Якщо ми говоримо про людей у сфері надання послуг, то вони взагалі платити перестануть і підуть у тінь», — пояснив Краснопьоров.


На початку листопада ВР відмовилася підтримати відтермінування касових апаратів для ФОП і відправила законопроєкт №4313 на доопрацювання в профільний комітет.

За даними видання "Слово і Діло".

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи