Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дипломатичну пошту з кокаїном супроводжував екс-директор ФСБ Росії - The Telegraph

Дипломатичну пошту з наркотиками везли в Росію на літаку Миколи Патрушева – колишнього директора ФСБ. За даними видання The Telegraph, Патрушев особисто супроводжував валізи з кокаїном.

kokolyuby.jpg

БРИГАДА

Нагадаємо, 12 валіз, у яких було майже 400 кілограмів кокаїну, виявили ще рік тому. Заборонені речовини зберігали на території школи, що працює при російському посольстві в Аргентині. Коли поліція виявила наркотики, непомітно замінила вміст пакунків, аби відстежити, куди ж відправлять ці валізи. Заборонений багаж приїхав у Росію у грудні дипломатичною поштою.

Кокаїновий скандал в Аргентині вже пішов на спад після того, як з'ясувалися одержувачі товару в РФ. Вірніше, одержувачі були відомі вже давно, тільки ось Аргентина видавала інформацію дозовано, спочатку про кількість кокаїну, виявленого в будівлі, що належить дипмісії РФ, а потім - все інше.

У цьому проміжку росіяни встигли позначити свою позицію і заявили про те, що кокс належав технічному співробітнику, що давно звільнився як з роботи, так і з росіян. Тобто, електрик або сантехнік вирішив перестати бути росіянином і закинув свою професію. Може з'їв щось або просто був не в настрої, але за логікою російського МЗС, розвернувся і поїхав у невідомому напрямку.

Чотири центнери коксу ж він просто забув. Мабуть, він його купив для якоїсь вечірки, але потім щось не склалося.

Інша справа, що вартує цей кокс більше, ніж цей хлопець міг заробити за все життя, навіть якби він народився за часів загадкової єгипетської цариці Хатшепсут. 50 млн. євро - не та сума, яку може заробити «технічний співробітник».

Але в Москві порахували, що і так зійде, бо сходило з їхніми небіжчиками і спецназівцями, загиблими або захопленими в полон українцями або сирійцями.

Але тут треба віддати аргентинцям належне. Вони зробили паузу просто по Станіславському. Коли Лавров і Захарова вже все розповіли про недбайливого співробітника, що розкидав кокс у приміщенні дипломатичного представництва, а головне - запевнили, що натяки на можливе перекидання коксу дипломатичною поштою - маячня, було закінчення повісті.

Аргентинці визнали можливим розповісти про деталі кінцівки операції. Вони не просто виявили кокс, а й завдяки допомозі одного із співробітників посольства змогли підмінити його борошном, задокументувавши ці маніпуляції. При цьому в сумки були впроваджені GPS датчики, які повинні були показати подальші переміщення вантажу. Все склалося вдало і вони зафіксували всі подальші еволюції сумок.

Вони були оформлені як дипломатична пошта. Тут Захаровій та Лаврову можна мовчати, бо це ще не все.

У грудні минулого року в Аргентину прилетів секретар ради безпеки РФ, Микола Патрушев, людина найближчого оточення Путіна, кадровий "конторський". Між іншим, саме він очолив ФСБ відразу після відходу з цієї посади в крісло Прем'єр-міністра Володимира Путіна. Він продовжував займати цю посаду протягом перших двох каденцій президента Путіна і підозрюється в організації ліквідації осіб, що мали нищівну інформацію проти Путіна. Крім того, Патрушев підхопив теми Путіним ще в Пітері, в тому числі й наркотрафік.

Загалом, сумки стали дипломатичним вантажем, що не оглядається митницею, і були доставлені в Москву.

Патрушев прилетів на інагурацію президента Аргентини Маурісіо Марки як офіційний представник РФ. Як і припускали місцеві детективи, вся партія цього товару була завантажена в літак Патрушева, який після закінчення офіційних заходів відбув до Москви. Тобто, мова вже йде не просто про порушення правил використання дипломатичної пошти, а про участь в наркотрафіку перших осіб держави.

Чесно кажучи, після цього вже можна плюнути на статус дипломатичної пошти. Це вже не актуально. Тепер від подібного відмитися просто не можна. Якщо раніше мова йшла про високий рівень токсичності як особисто Путіна, так і РФ в цілому, то тепер цей рівень стає просто позамежним.

Перші особи держави особисто підробляють наркокур'єрами-коксовозами. Такого історія ще не знала. 

З цим досягненням РФ можна сміливо вітати і відкривати нові і нові грані бруду тих виродків, які правлять цим огидним гадючником.

Можливо, є дно, яке РФ ще не пробила, але його вже важко уявити навіть теоретично.

Джерело

Наші інтереси: 

РФ - "огидний гадючник" вселенського масштабу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Блискуча операція аргентинських спецслужб!

РФ - "огидний гадючник" вселенського масштабу.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Блискуча операція аргентинських спецслужб!

РФ - "огидний гадючник" вселенського масштабу.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!