Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Досить «дощити»: черговий провал російського телеканалу в Латвії

Категорія:

Національна рада з електронних ЗМІ (НСЕЗМІ) Латвійської республіки ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російської незалежної телепрограми «Дощ», яка нині діє у Латвії.

Є відомий вислів Володимира Винниченка, що «Російська демократія закінчується там, де починається українське питання.» Ми вже неодноразово мали можливість у цьому переконатися, коли навіть рафіновані російські ліберали раптом перетворюються на імперців, коли мова заходить про Україну.

Черговий раз це продемонстрував російський нібито ліберальний телеканал «Дождь». Цей телеканал за свою опозиційність був вигнаний з Московії. Команда перебралася до Латвії, отримала там ліцензію і почала мовлення з території Латвії.

От тільки навіть російські ліберали заражені імперськістю. І телеканал вже двічі отримував попередження про порушення стандартів мовлення.

І само собою, здійснив черговий провал. 1 грудня ведучий телеканалу Алєксєй Коростельов сказав у прямому етері наступне: «Отправляйте нам сообщения на почту … или пишите в наш телеграм-бот... Мы надеемся, что многим военнослужащим и мы в том числе смогли помочь — например, с оснащением и просто с элементарными удобствами на фронте».

Хто не розуміє російської, повторюю: ведучий сказав, що «ми», тобто телеканал «Дощ» змогли допомогти обладнанням та елементарними зручностями російським військовим, які зараз воюють проти України.

Само собою, сказане було сприйнято в Латвії як заклик допомагати армії країни-агресора. Так, міністр оборони Артіс Пабрікс (Artis Pabriks) заявив, що колектив «Дощу» має повернутися до Росії, а співробітників слід позбавити дозволу на проживання. «Чаша переповнена», – написав міністр у Twitter. Міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс (Edgars Rinkēvičs) своєю чергою заявив, що підтримка російської агресії в будь-якій формі є неприйнятною, та ініціював спеціальну перевірку. Голова комісії сейму з прав людини та громадських справ Дідзіс Шмітс (Didzis Šmits) заявив, що Латвія не повинна приймати російські ЗМІ. «Якщо російське ЗМІ виступає проти режиму Путіна, це не означає, що воно дружнє нам», – сказав він.

Керівництво телеканалу почало терміново виправдовуватися, що ведучого не так зрозуміли. Головний редактор Тихон Дзядко заявив, що телеканал не займався, не займається і не буде займатися допомогою з оснащення російської армії. А e-mail, про який казав ведучій, створений для збору особистих свідоцтв про злочини російської армії в Україні та про порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації.

Ведучого негайно звільнили. Одразу завили російські ліберали, що хлопчику зламали життя. Бо тепер його позбавлять євросоюзівської візи, і він буде вимушений повернутися до Московії, де на нього чекають репресії.

Проте спроба відмежуватися від сказаного ведучим не справила враження на латвійців. І сьогодні зранку Національна рада з електронних ЗМІ (НСЕЗМІ) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російської незалежної телепрограми «Дощ».

За словами ген. директорки «Дощу» Наталі Сіндеєвої тепер телеканал втрачає можливість мовити через кабельні мережі й буде працювати тільки в Youtube. І вони думають про переїзд до якоїсь іншої країни.

Ну що ж, черговий раз бачимо, що російська демократія закінчується на українському питанні.

По закінченні війни не можна залишати це утворення, яке залиже рани і знову почне нападати на сусідів. Росія має бути позбавлена всіх статусних речей, зокрема ядерної зброї та місця в Раді Безпеки ООН, а по-друге, вона має бути розділена на низку незалежних держав, кожна з яких буде під кураторством провідних країн світу. І тоді буде надія, що за 1-2 покоління в росіянах нарешті відімре отой вірус імперськості.

P.S. Вже після того, як підготував цей матеріал, побачив в інтернеті цікаву інформацію. Представники «Дощу» прийшли на засідання Національної ради з електронних ЗМІ Латвії без перекладача. Ще раз: представники нібито ліберального «Дощу» з’явилися на засідання державного органу іншої країни, де вирішується доля їх ліцензії, без людини, яка може хоч щось говорити мовою цієї країни. Вони чомусь вважали, що члени латвійського державного органу мають всі говорити російською. І в цьому вся суть російських лібералів, які на перевірку виявляються звичайними імперцями.

Наші інтереси: 

Російська демократія закінчується на українському питанні. І не треба плекати ілюзій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Саме так! Усі ці російські дощі та інші ліберали ніколи не видавлять з себе "росіського вєлічія" і зверхності стосовно інших народів.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Саме так! Усі ці російські дощі та інші ліберали ніколи не видавлять з себе "росіського вєлічія" і зверхності стосовно інших народів.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так! Москалі невиліковні :

«Наші інтереси: 

Російська демократія закінчується на українському питанні. І не треба плекати ілюзій».

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !