Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що можна буде вважати Перемогою над Росією?

Категорія:

Сьогодні у нас в Україні практично ніхто не сумнівається, що Україна переможе у цій війні. Але є питання: а що саме ми будемо вважати перемогою України? І тут думки різняться.

Дехто вважає, що треба хоча б вийти на лінію розмежування до 24 лютого цього року. Переважна більшість вважає, що перемога буде, коли буде повністю відновлена територіальна цілісність, і Україна повернеться у всесвітньо визнані кордони 1991 року.

Проте спробуємо подивитися на події з більш загальної точки зору.

Для нас зараз Росія є головним ворогом і головною загрозою. Проте для світу окрім Росії існує ще кілька глобальних загроз: це насамперед зростаюча міць Китаю та агресивний світовий ісламізм. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно – не іслам як такий, а саме ісламський фундаменталізм.  

Росія з її агресивним православним фундаменталізмом, образою на весь світ і бажанням напаскудити всюди, до куди зможе дотягнутися – є таким собі всесвітнім хуліганом, котрий остаточно зірвався з ланцюга. І хоча є й інші загрози, проте надокучливе марення «величчю» остаточно надоїло світові.

Тому для світу буде недостатньо вигнати росіянські війська за межі України. Питання стоїть більш глобально: Росія має бути або зведена до такого стану, щоб більше ніколи не змогла вести агресивну політику, або щоб взагалі перестала існувати.

Якщо хтось думає, що фізичне усунення Путіна чогось змінить, то це помилка. Як показує практика – знищення диктатора не усуває проблему. Знищення тільки самого диктатора завжди призводить тільки до одного з двох наслідків: або йому на зміну приходить такий самий, тільки ще більш недовірливий і жорстокий, або війна за владу між різними угрупуваннями, яка швидко переходить у «війну всіх проти всіх». Що ми бачимо, наприклад, в Іраку та Лівії. А в умовах Росії наслідки такої війни будуть масштабнішими.

Тобто, поразка Росії та ліквідація Путіна може призвести до того, що на величезній території почнеться суцільний хаос. Попередити його можна, тільки якщо повністю окупувати РФ і встановити на всій території жорстке зовнішнє управління. Проте величезна територія РФ робить такий варіант неможливим, бо для цього не вистачить всіх військ НАТО разом з тими союзниками, яких додатково вдасться залучити.

Тим часом війни регіональних еліт, підкріплені великою кількістю недобитих озлоблених військових, що повернуться з війни, можуть призвести до розпаду РФ, що є для світу вкрай небажаним в таких умовах.

  • По-перше, тоді в момент хаосу велика частина Сибіру або буде окупована (і анексована) Китаєм, або просто потрапить під його «протекторат» (що майже те ж саме). Ці великі запаси корисних копалин сприятимуть стрибкоподібному збільшенню економічної потуги Китаю.
  • По-друге, Північний Кавказ, Поволжя, окремі райони Уралу та деякі інші регіони ризикують потрапити під вплив ісламістів, тобто різко зміцніє другий потужний ворог США і світу
  • По-третє, «розповзання» по багатьох квазідержавах та регіональних бандах ядерної та хімічної зброї, частина з якої вийде на світовий чорний ринок і потрапить у руки терористичних угрупувань.

Тому для США і для світової спільноти необхідно так знищити режим Путіна, щоб не відбулось ані його реінкарнації з іншою фігурою на чолі, ані появи величезної зони хаосу.

Зараз, коли Україна поступово перемелює російські війська, а економіка Росії поступово наближається до краху – окремі представники російського істеблішменту зрозуміли, що треба домовлятися з Заходом. З’являються повідомлення, що вони намагаються негласно встановити контакти з американським та європейським істеблішментом. От коли до цього дозріє більшість російських еліт, то тоді будуть переговори. Точніше, росіянам будуть ультимативно виставлені умови порятунку. Умови прості:

  1. Усунення від влади Путіна та його найближчого оточення і призначення на всі ключові посади лояльних до Заходу людей.
  2. Передача під міжнародний контроль з метою подальшої повної ліквідації зброї масового ураження (атомна, хімічна, бактеріологічна). На всіх атомних об’єктах Росії мають бути присутніми представники МАГАТЕ, а також офіцери країн Рамштайну.
  3. Проведення судових процесів над найбільш одіозними представниками путінського режиму, а також низка інших заходів з метою масового «перевиховання» для викорінення імперського мислення.
  4. Мирне, науково і дипломатично вивірене розділення РФ на низку держав, кожній з яких буде приданий свій «міжнародний куратор». Під керівництвом цих «кураторів» в кожній з нових країн буде відроджуватись економічне та культурне життя. Людська енергія буде переспрямована з агресії до зовнішнього світу та ненависті до оточуючих на розвиток та процвітання власної невеликої держави.

Виконання всіх цих умов, разом з повним вигнанням російських військ з України та визначенням суми репарацій, котрі мають бути стягнути з Росії та її уламків – оце і можна буде вважати перемогою.

 

Наші інтереси: 

Необхідно вже зараз думати про те, яким буде закінчення війни, і що буде після.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Логічно було б спочатку розділити людей і тварин, аби перших виховувати, а решту видресовувати. Але ми цього ще не зробили у себе.
Якщо загнати їх у печери, то вони самі реструктуруються у тюрму з новим паханатом, і відродиться шовінізм.

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Логічно було б спочатку розділити людей і тварин, аби перших виховувати, а решту видресовувати. Але ми цього ще не зробили у себе.
Якщо загнати їх у печери, то вони самі реструктуруються у тюрму з новим паханатом, і відродиться шовінізм.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

"Росія з її агресивним православним фундаменталізмом, образою на весь світ і бажанням напаскудити всюди, до куди зможе дотягнутися" протягом багатьох останніх років чомусь не муляла багатьом західно-європейським державам. Чому? Як виявилося, у них навіть був полегшений візовий режим з Росією! Навіть після 2014 року!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Чи варто нам зважати на позицію Захода? Маємо мати власну позицію і власне вирішення проблеми РФ. І робити щось треба не з владою РФ, а з населенням. Може зробити їм турподорож по Україні?

Все починається з Любові.