Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Доцільність встановлення сонячної електростанції під зелений тариф

Україна в останній час досить часто фігурує в світових новинах, як найкраще місце для розвитку зеленої енергетики, що призводить до неймовірного інвестиційного буму в цій галузі. Чому саме Україна – найвигідніший варіант для встановлення відновлювальних джерел енергії, адже економічні показники – далеко не найкращі у світі.

Питання переходу на зелену енергетику полягає в багатьох факторах, і це, насамперед, - дуже вигідно самій державі, адже атомна енергетика в недалекому майбутньому відійде в минуле (всі станції практично вичерпали свій ресурс, на всіх блоках продовжується термін експлуатації), вугільні теплоелектростанції – залежать від поставок якісного вугілля, ціна на яке постійно підвищується.

Гідроенергетика – перспективний напрямок в виробленні електроенергії, адже Україна дуже багата на річкові ресурси, окрім того, в країні постійно з’являються нові та надпотужні вітряки, які здатні виробляти значні об’єми електроенергії, але чи всі вони доступні простим громадянам? Ні, далеко не всім, адже повітряна електростанція – дуже дороговартісна, і дозволити собі їх можуть тільки великі компанії. Так про який саме бум йде мова? Звичайно про сонячні електростанції, які можуть дозволити собі як прості громадяни, так і великі компанії, які хочуть заробити гроші від діяльності такої СЕС. Заробіток полягає у виробленні «зеленої» енергії, яку держава, на даний момент - викупає по найбільшому тарифу в світі. Прості громадяни, встановлюючи сонячні панелі на дахах своїх будинків, також можуть скористатися цією пропозицією від держави, адже встановлення сонячних модулів гарантує:

  • незалежність від постачальника електроенергії;
  • безкоштовне користування виробленою енергією для задоволення власних потреб (приготування їжі, робота побутових приладів та техніки, освітлення та опалення);
  • можливість швидко окупити встановлені модулі завдяки зеленому тарифу.

В середньому, окупність встановлених сонячних панелей та обладнання сягає від 5 до 7 років, і все залежить в першу чергу від потужності станції та вибору комплектуючих (інвертор, акумулятори, кріплення).

Останні новини для тих, хто створює у себе на подвір’ї наземні станції – виявилися вкрай негативними, де в угоду великим гравцям на ринку електроенергетики, законом заборонили викуп у простих людей такої енергії по зеленому тарифу (зелений тариф було встановлено тільки для сонячних модулів, розміщених на дахах або стінах будинків). Особливо це вдарило по тим, хто вже здійснював монтаж устаткування. Але, нарешті – цей закон відмінили, і всі бажаючі знову можуть скористуватися можливістю встановлювати сонячні модулі і продавати в мережу надлишки по зеленому тарифу.

Для багатьох, цей вид діяльності переріс у можливість основного виду заробітку, адже, окрім безкоштовного користування електроенергією, є можливість продати надлишки і отримати прибутки на свій рахунок. Чому саме сонячні модулі викликають такий інтерес у наших співвітчизників? По-перше, це вартість панелей, які з кожним роком коштують все дешевше. Також, на боці людей – національна валюта України, яка за останній час досить зміцнилася відносно іноземних валют.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи