Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

До польських шкіл пішли навчатися 185 тисяч українських дітей, які виїхали з України після 24 лютого

Світ:

Про це заявив міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек в ефірі RMF FM. Згідно з оцінками, у Польщі зараз проживає близько 700-800 тисяч дітей з України шкільного віку. Переважна більшість з них почала навчання у початкових школах, понад 40 тисяч – у дитсадках і кілька тисяч у гімназіях, технікумах і ремісничих школах.

22090301.png

Przemysław Czarnek

Як повідомляє "Європейська правда", посилаючись на RMF FM, 185 тисяч українських дітей пішли до польських шкіл, що на 7 тисяч менше, ніж 24 червня, коли закінчився 2021/2022 навчальний рік.

За словами міністра, велика кількість українських учнів, які перебувають у Польщі, навчаються дистанційно.

"Дистанційне навчання в Україні триватиме і більшість цих дітей, безумовно, будуть на дистанційному навчанні в Україні", – сказав очільник Міносвіти Польщі. –  "Решта дітей навчаються дистанційно або повертаються в Україну, або перебувають в іншій країні".

Чарнек також повідомив, що органи місцевого самоврядування отримали 900 мільйонів злотих на підтримку українських дітей у польських школах до червня.

До чеських шкіл 1 вересня пішли близько 60 тисяч дітей українських біженців.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що багато українських дітей та молоді вже не повернуться в Україну. Це, звичайно, не є нашими інтересами. Це – тільки факт, який маємо усвідомлювати. Раніше, на жаль, не звертали увагу на те, що все більше і більше української молоді протягом останніх 10-12 років виїздили до Польщі начебто на навчання, але не поверталися. Багато молоді виїжджало на навчання до Чехії, Словаччини й не поверталося. Це – тривожний дзвіночок для соціологів і демографів. Зараз одна працездатна особа в Україні своїми податками та сплатою ЄСВ утримує одного пенсіонера. Невже невдовзі їй доведеться утримувати 2 й більше пенсіонерів???

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи