Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для зміни життя необхідно усунути паразитів від влади, ліквідувати клас корупціонерів і змінити правила гри - Касьянов

Кілька тисяч або десятків тисяч чиновників, прокурорів, суддів в Україні займаються тільки тим, що грабують країну особисто або покривають і відмазують тих, хто грабує. Ці паразити руйнують найважливіше в людині - почуття власної гідності, віру в свої сили і віру в справедливість.

Майдан програв. Як не гірко це усвідомлювати, але така об'єктивна історична реальність, яку треба прийняти, щоб зробити правильні висновки, і продовжити боротьбу.

Майдан спочатку був приречений на поразку, тому що у нього не було цілей, принципів і лідерів. Майдан був поривом, протестом світлих людей, які не бажають жити під владою малограмотної, чванливої, патологічно жадібної людини; і в цьому він досяг результату - головного самодура прогнали, але інші деспоти, кріпосники, олігархи і самі правила гри збереглися.

У дні Майдану, і відразу після втечі Віктора Федоровича здавалося, що як раніше вже бути не може. Але життя стало навіть гірше, цинічніше, підступніше. Ідеалами Майдану стали називати нахабне злодійство, неприкрите лицемірство і нескінченну зраду, якими заражена так звана "еліта".

Ці люди, які сьогодні перебувають при владі або в опозиції, не були і не могли бути лідерами Майдану; вони ніколи не були носіями його ідей. Тому що у Майдану не було справжніх лідерів, не існувало ідеології, не було чіткого плану захоплення влади, як і плану подальшого життєустрою.

Янукович втік, і на його місце тут же сіли інші януковичі - псевдопатріоти, псевдореволюціонери і псевдодемократи. Ці вельми недалекі люди, користолюбці і пристосуванці з перших днів перебування при владі стали рити собі ту ж яму, в яку потрапив їх попередник.

Кілька тисяч або десятків тисяч чиновників, прокурорів, суддів в Україні займаються тільки тим, що грабують країну особисто або покривають і відмазують тих, хто грабує.

Ці паразити руйнують найважливіше в людині - почуття власної гідності, віру в свої сили і віру в справедливість. Без усунення паразитів від влади, без ліквідації самого класу корупціонерів, без змін встановлених ще Кучмою правил гри, життя не зміниться.

Третій Майдан не допоможе. Не так уже й важко, але зовсім недостатньо підняти людей на протест, усунути нинішніх від влади, і при цьому не підіграти Кремлю, і не розвалити країну. Але цього не достатньо. На місце Порошенко прийде черговий "лідер", в парламенті сядуть нові-старі обличчя, але система не зміниться.

Система, "лідери" і ключові особи якої вибираються з однієї і тієї ж колоди постсовкової злодійської "еліти", не може змінитися, скільки карти не тасувати. Апологетом жорстких, швидких і вкрай необхідних змін може бути тільки незабруднена системою людина, не пов'язана компроматом і круговою порукою з корумпованою чиновницької клікою.

Ми, очевидно, йдемо до диктатури. Якщо президенту вдасться остаточно підім'яти під себе всі гілки влади, то за фактом буде встановлена ​​чиновницька диктатура білоруського або казахського зразка, спрямована на збереження існуючого статус-кво, шляхом максимальної централізації влади в руках закритого і вкрай корумпованого чиновницького апарату.

Другий можливий варіант диктатури - встановлення диктату "прогресорів" (по Стругацьким), людей, ніяк не пов'язаних з чиновництвом, людей, яким довіряє суспільство, і які здатні уникнути спокуси особистого збагачення заради проведення необхідних реформ.

Нічого фантастичного і неймовірного в ідеї прогресорства нема. Таке не раз вже траплялося у світовій історії. Такими прогресорами для своїх країн були Ататюрк, Рузвельт, Бен-Гуріон ... прогресором для України - в своїх областях - були активісти Майдану і волонтери. Тепер нам потрібен державник-прогрессор - чистий і справжній, який не вийшов зі студії Савіка Шустера, а правдивий національний лідер зі своїми принципами, ідеями перебудови країни і чітким планом проведення реформ.

Неймовірно?  Але це мало не єдиний шанс.

Переклад з російської і виділення в тексті мої, О.К.

Наші інтереси: 

Гарний аналіз ситуації. Ми говорили про це ще 2 роки тому. Треба міняти систему, а не акторів на сцені.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Гарний але неповний...

Немає релігії понад істину

Коментарі

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Гарний але неповний...

Немає релігії понад істину