Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Державним концерном «Укроборонпром» буде керувати 31-річний Герман Сметанін

Категорія:

Світ:

24 червня Кабмін затвердив директора Харківського заводу Малишева на посаді нового керівника відомства. Попередній керівник державного концерну Юрій Гусєв буде послом України в Чехії (або іншій державі).

 

23062605.jpg

Герман Сметанін. Фото: Army.com.ua

За інформацією видання LIGA.net, рішення про звільнення Гусєва з посади директора Укроборонпрому ініційоване Офісом Президента. Сам Гусєв сказав, що "виконав свій обов'язок перед президентом", який призначав його для того, щоб реорганізувати концерн у компанію.

Головною проблемою для Укроборонпрому часів керівництва ним Юрія Гусєва – а його призначили на цю посаду в грудні 2020 року – стала ракетна програма.

Про це у своїй статті писала Економічна правда.

"Проблеми в Гусєва через погану роботу концерну. За всіма напрямками. Там все досить промовисто. Наприклад, за останні три місяці ми стабільно випускаємо за місяць більше снарядів власного виробництва, ніж за весь 2022 рік. Та сама історія щодо ПТРК. За останній місяць ми втричі збільшили виробництво "Стугн". Це класний комплекс, який просто не вироблявся в нормальних кількостях, хоча в нас війна. А тепер виробляють, значить, можна було", – пояснює бачення нової команди один зі співрозмовників ЕП.

"Щодо бронетехніки взагалі ситуація плачевна. Наш БТР-4. Їх треба виробляти десятками на місяць, це реально робити. У травні концерн виробив один БТР-4Е. Це – ненормально. Як і щодо БМП. Є розробка нашої БМП-У. Скільки їх зробили? Нуль!

Танків "Оплот", які мали б стати робочою базою для ЗСУ поруч із західною технікою, теж нема. Зробили один, покаталися на ньому, сказали про закупівлю для ЗСУ, але ніхто навіть не поцікавився, чи можемо ми їх випускати і коли", – додає співрозмовник.

Однак головною проблемою для Укроборонпрому часів Гусєва стала ракетна програма. У 2022 році були затверджені амбітні оновлені цілі. Деталей, очевидно, ніхто не оприлюднював. Згідно з новими планами, президенту Зеленському було обіцяно, що в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ.

"Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще "дрон на тисячу кілометрів", але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: "Де ракети? Де дрони?" – каже джерело ЕП з оточення Зеленського.

Після оприлюднення матеріалу Економічної правди Укроборонпром написав:

"Щодо реалізації ракетної програми. Попри те, що значна частина ракетної програми, розробленої за дорученням Президента України командою Укроборонпрому, та затвердженої на найвищому рівні, успішно виконана, деякі питання подальшої її реалізації залишаються невирішеними. За рішенням генерального директора ДК “Укроборонпром” Юрія Гусєва – у рамках координації – підрозділами безпеки Концерну у березні-квітні цього року було проведено перевірку щодо встановлення причин невиконання окремих заходів ракетної програми. Результати службової перевірки для вжиття відповідних заходів 25 квітня поточного року було направлено до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України".

Отже, тепер Укроборонпромом буде керувати "молоде дарування" Сметанін. Хто він такий?

Свою стрімку кар'єру він розпочав у Харківському КБ Морозова як інженер-конструктор. Потім на такій самій посаді працював на Львівському бронетанковому заводі. У Харкові він очолював виробництво на заводі імені Малишева, потім із 2021 до 2022 року був директором Харківського бронетанкового заводу, який зараз ліквідовано. З грудня 2022 року Сметанін очолює завод ім. Малишева.

Коментар відеоканалу "Є питання":

Наші інтереси: 

Бачимо дивовижну кадрову політику влади: завалив справу – їдь послом України за кордон. Колишній міністр оборони Таран зірвав підготовку до війни, а тепер сидить у Словаччині послом України. Генпрокурорка України Венедиктова прекрасно почувається посолкою у Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Дуже хочеться, щоб найближчим часом українська промисловість налагодила виробництво портативних МРТ-комплексів у вигляді контейнерів для сміття з додатковим розпиленням зеленки (розчин лікарського препарату діамантового зеленого)...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сайт Цензор.нет повідомляє, що цей Сметанін є ставлеником Єрмака і що він брав участь у корупційних схемах на українських танках.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Дуже хочеться, щоб найближчим часом українська промисловість налагодила виробництво портативних МРТ-комплексів у вигляді контейнерів для сміття з додатковим розпиленням зеленки (розчин лікарського препарату діамантового зеленого)...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, у людей мають бути прості тести для ідентифікації розмовляючих тварин, щось на зразок «візатора» з кінофільму Кін-дза-за (герой цього фільму Уеф є розмовляючою твариною, тому «світиться» по-іншому, ніж люди).

Віталій Остапенко wrote: Дуже хочеться, щоб найближчим часом українська промисловість налагодила виробництво портативних МРТ-комплексів у вигляді контейнерів для сміття з додатковим розпиленням зеленки (розчин лікарського препарату діаман

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Призначення Сметаніна в Укроборонпром – це як призначення сексологині послицею в Болгарію. Та ж сама кадрова політика ОП, тобто Єрмака. Біологічний чат-бот має власні уявлення про красу :)

Все, що робиться з власної волі, – добро!