Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Демократи готуються до громадянської війни? Гіларі Клінтон закликала не визнавати перемогу Трампа

Спецтема:

Кілька днів тому Гіларі Клінтон дала он-лайн інтерв’ю журналістці Дженніфер Палмієрі, де зробила шокуючу заяву. Бажаючи покласти край президентству Трампа, демократи готові відкинути Конституцію. 

Тут треба зауважити, що Дженніфер Палмієрі (Jennifer Palmieri) не просто журналістка. У 2013-15 роках вона працювала директором з комунікацій Білого Дому, а у 2016 році саме вона була директором з комунікацій виборчого штабу Гіларі Клінтон. З минулого року Дженніфер є учасницею команди документального телесеріалу «Цирк: в середині найбільшого політичного шоу на Землі» (The Circus: Inside the Greatest Political Show on Earth), присвяченому виборам 2016 року: як проходили вибори, що відбувалось за лаштунками виборчої кампанії, що було в штабах кандидатів, які чинники впливали на перебіг подій тощо. Тему серіалу було розширено на поточне політичне життя і перебіг виборів 2020. Саме для чергової серії серіалу Дженніфер брала інтерв’ю у пані Клінтон.

Отже, спілкуючись зі своєю давньою знайомою Гіларі розслабилась і ляпнула зайвого.

На питання Дженніфер, що робити, якщо результати голосування за кандидатів будуть «близькими», Гіларі заявила, що за жодних обставин Байден не має приймати результати виборів. Он як! У 2016 році, коли Гіларі була впевнена у своїй майбутній перемозі, вона заявляла, що неповага до результатів виборів є екзистенціальною загрозою. А тепер ще до голосування вона вже закликає не визнавати той результат, який їй не сподобається. Взагалі-то те, до чого закликає пані Клінтон, може класифікуватись як державний заколот. Цікаво, Байден з Гарріс це розуміють?

Пані Клінтон вважає, що республіканці будуть всіляко затягувати та зривати вибори. «Єдиний спосіб, яким вони можуть перемогти, – це або тиск, або припинення голосування, або відверте залякування людей, щоб вони відчули, що їм потрібно піти за сильним хлопцем», - сказала Клінтон.

Як же вона бреше! Це ж насправді стратегія демократів – зірвати вибори! Справа в тому, що за американськими законами, якщо результати виборів, які відбуваються у перший вівторок листопада (в цьому році 3 листопада) не оголошені до 20 січня (день інавгурації), то виконуючим обов’язки Президента стає голова Палати представників Конгресу США. В даному випадку – демократка Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi). Саме тому демократи затіяли кампанію з вимогою голосування поштою. Бо пошта просто не впорається з таким напливом кореспонденції, і вибори будуть однозначно зірвані. І при тому Гіларі бреше, що нібито республіканці будуть затягувати результати виборів.

«Джо Байден не повинен поступатися ні за яких обставин», - каже Клінтон, - «тому що я вірю, що це [тобто оголошення результатів] затягнеться, і врешті-решт я вірю, що він виграє, якщо ми не здамо ані дюйма, і якщо ми будемо такими ж зосередженими і невблаганними, як інша сторона !»

Взагалі, ще до пані Клінтон вже кілька впливових демократів висловились в тому дусі, що не визнаватимуть результати виборів, якщо переможе Трамп. Цікаво, як вони це собі уявляють? Прийдуть самовільно захоплювати Білий дім, тому  що «а ми не визнаємо вибір американського народу»?

На початку червня Байден зі свого бункеру зробив дивну заяву, що у разі перемоги Дональда Трампа «військові виведуть його із Білого дому». Це що, заклик до військового заколоту?

Взагалі, є такий цікавий проект «Transition Integrity Project», що українською перекладається приблизно як «Цілісність переходу». Цю двопартійну групу було створено в осені 2019 року через побоювання у зриві виборів 2020. До групи входять як представники обох партій, так і незалежні аналітики. У складі групи: політичні консультанти, ветерани виборчих кампаній, вчені, журналісти, колишні високопосадовці, експерти з питань проведення опитувань – загалом біля 70 учасників.

У червні група провела серію «штабних ігор» з метою вивчення можливих сценаріїв виборів та подальших подій. За результатами цих ігор група опублікувала звіт з доволі дивними  формулюваннями. На думку групи є чотири можливих результати виборів:

  • рішуча перемога Байдена
  • рішуча перемога Трампа
  • невпевнена перемога Байдена
  • тривалий період невизначеності після виборів

(цікаво, що замість варіанту з невпевненою перемогою Трампа вони розглядають «тривалий період невизначеності». Тобто втайні сподіваються на перемогу Байдена)

В звіті зазначається: «Ми з великою ймовірністю оцінюємо, що вибори у листопаді будуть відзначатися хаотичним правовим та політичним ландшафтом. Ми також оцінюємо, що Президент Трамп, ймовірно, буде оскаржувати результат як законними, так і позазаконними способами у своїй спробі утримати владу».

Це, нагадаю, було лише місяць тому. А сьогодні ця сама група вже дає новий звіт, де зазначено, що якщо хтось і відмовиться прийняти результати майбутніх виборів – то це будуть демократи.  

Серед чотирьох сценаріїв ігрових результатів виборів, які пропрацювала група, лише один привів до чіткої перемоги одного кандидата, де опонент відмовився поступитися. І по результату цієї гри саме “Байден”, а не “Трамп” відмовився проковтнути результат. Як зазначив учасник групи Байрон Йорк (Byron York) у Washington Examiner: «Це якраз суперечить спекуляціям, які домінували в ЗМІ останніми тижнями, що нібито Трамп не прийме результатів»

«Коли одна сторона вважає, що ставки настільки великі, що вони є екзистенціальними, що це  останній шанс “зупинити авторитаризм і нестримний нативізм” – тоді практично будь-які засоби виправдані, щоб не дати іншій стороні перемогти», - сказав Йорк.

«Одним з уроків ігрового проекту «Transition Integrity Project» є те, що сьогодні, менш ніж за 100 днів до моменту виборів, деякі найбільш пристрасні опоненти Президента вважають, що демократи можуть охоче відкинути Конституцію, бажаючи покласти край президентству Трампа».

Це власне і є те, до чого Гіларі Клінтон закликає Байдена.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США. Демократична партія США все більше перетворюється на збиговісько людей, готових порушити закон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Демократи готують зрив виборів і звинувачують у цьому республіканців. Це відомий приклад хуцпи, коли злодій кричить "Лови злодія!".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Демократи готують зрив виборів і звинувачують у цьому республіканців. Це відомий приклад хуцпи, коли злодій кричить "Лови злодія!".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

ДЕМократи нездужають на ДЕМенцію.радію