Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данилюк розповів, чи можна повернути Приватбанк Коломойському

Приватбанк не може бути повернутий попереднім власникам. Наразі він є в державній власності. В нього Україна влила 155 мільярдів гривень. Стабільна робота Приватбанку впливає на інвестиційний рейтинг України.

19072602.jpg

Олександр Данилюк

Про це сказав голова Ради національної безпеки та оборони України та ексміністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Чи можливо повернути банк попереднім власникам? Я не бачу такого механізму. Після того, як держава вклала 155 мільярдів гривень, ці кошти мають якимось чином бути компенсовані. Зараз вони є в капіталі банку, – наголосив Данилюк.

Він додав, що стабільна робота Приватбанку впливає як на інвестиційний рейтинг України, так і на довіру до роботи нового уряду.

"Якщо ці гроші будуть виведені з капіталу, то держава знову його ліквідує. Це буде якась Санта-Барбара. Приватбанк є в державній власності. У нього Україна влила 155 мільярдів гривень. Це з кишені кожного громадянина. Це є вартість націоналізації. Питання дуже просте: якщо кошти платників податків були витрачені на порятунок цього банку, то ті, хто довели цей банк до такого стану мають за це платити, або, якщо націоналізація була необґрунтованою – ті, хто націоналізував", – пояснив Данилюк.

Навгадаємо, що ПриватБанк був і є найбільшим банком в Україні за обсягом активів. Після банківської кризи 2014-1015 років, 18 грудня 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку. МВФ на це виділив УКкраїні 166 млрд. гривень.

Кабмін тоді послався на пропозицію Національного банку і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Тоді Коломойський та інші акціонери погодилися передати банк державі, але після націоналізації Приватбанку Коломойський назвави націоналізацію незаконною.

 


 

Наші інтереси: 

Приватбанк - найбільший банк України, у якому ледь не кожний українець має рахунок. В наших інтересах не допустити повернення банку Коломойському, тому що держава заплатила велику ціну за те, щоб у 2016 році цей банк не накрився, як десятки інших. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи