Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данія завдала удару по РФ: замість "Північного потоку-2" дозвіл видали іншому газопроводу

Данія, яка раніше відмовила у видачі дозволу на будівництво "Північного потоку-2" і запросила додаткову експертизу, видала перший дозвіл на прокладання іншого газопроводу Baltic Pipe.

"Компанія Baltic Pipe отримала перші адміністративні рішення для реалізації проекту в Данії. 12 липня 2019 року Данське агентство з охорони навколишнього середовища ухвалило два екологічні рішення, які стосуються розташування берегового трубопроводу", – йдеться на офіційному сайті проекту, повідомляє OBOZREVATEL.

Цей газопровід доставлятиме газ із Норвегії в Польщу і може стати альтернативою російському газу.

Поляки за рік використовують приблизно 15 млрд. куб. м. Зараз більше 10 млрд. кубів їм поставляє російський "Газпром". Одна,к контракт із ним закінчується у 2022-му, до цього часу вони планують побудувати газопровід Baltic Pipe.

Запланована потужність газопроводу – 10 млрд. куб. м на рік. Цього об'єму достатньо для того, щоб повністю відмовитися від "Газпрому".

  • 8 лютого Париж і Берлін підготували компромісний варіант поправок до Газової директиви ЄС, які дозволять їх затвердити, однак залишать Берліну широкі можливості для реалізації проекту "Північний потік-2".

  • 13 лютого Рада ЄС і Європарламент попередньо схвалили посилення Газової директиви Євросоюзу на підставі значно доопрацьованого і пом'якшеного проекту поправок, розробленого Німеччиною і Францією. Від них безпосередньо залежить доля російського газопроводу в обхід України.

  • 21 лютого Рада Європейського Союзу схвалила поправки до Газової директиви, які зачіпають "Північний потік-2". Йдеться про компромісний варіант, який передбачає посилення вимог до нового проекту російського газового монополіста "Газпрому".

  • 19 березня Комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики підтримав проект поправок до Газової директиви ЄС, яка може створити перешкоди для російського газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

  • 4 квітня Європарламент остаточно схвалив поправки до Газової директиви.

Наші інтереси: 

Не допустити Північного потоку-2. Будь-які спроби будь-яких держав, які унеможливлюють відкриття Північного потоку-2, - в інтересах України.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Добре мати сусіда - власника газових родовищ, - із яким тебе пов'язує спільний газопровід (хай і в проекті). Ще краще, коли цей сусід не перебуває під міжнародними санкціями.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Добре мати сусіда - власника газових родовищ, - із яким тебе пов'язує спільний газопровід (хай і в проекті). Ще краще, коли цей сусід не перебуває під міжнародними санкціями.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Данія, подібно до Швеції і Британії, також тяжіє до Міжмор’я - від Чорного моря до Атлантики:

Голова делегації Британії у ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення РФ

Все, що робиться з власної волі, – добро!