Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данія затвердила новий пакет військової допомоги Україні на наступні 5 років

Категорія:

Парламент Данії ухвалив рішення про виділення нового пакету допомоги для Української армії на суму в 2,95 млрд євро, який розрахований на 2023-2028 роки.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter.

Міністр подякував членам Фолькетингу (парламенту Данії) та громадянам Данії.

"Кожне гарчання "Леопарда" і залп "Цезаря" – це салют на вашу честь. А ваша участь у "коаліції пташок" додасть цьому оркестру звуки з неба, яких ми прагнемо", –  написав Резніков.

Нагадаємо, у травні Данія оголосила про запуск соціальної програми данського інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд данських крон, що становить приблизно $133 млн.

12 червня уряд Данії підтримав виділення Україні додаткових двох тисяч артилерійських снарядів на суму близько 250 мільйонів данських крон.

17 червня повідомлялося, що Данія передасть Україні винищувачі F-16, однак за умови схвалення цього кроку США, які виробляють ці літаки.

 

Наші інтереси: 

Підтримка України Данією, яка, як виявилося, разом з іншими скандинавськими країнами може стати гарним військово-політичним союзником України в майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи