Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чим Україна загрожує Путіну на думку американського віцеадмірала

Категорія:

Війна в Україні триває, і стає все ясніше, що Київ дійсно становить справжню загрозу для Росії, хоча й не в тому сенсі, як думає більшість.

20221209robertbmurrett.jpg

Віцеадмірал у відставці Роберт Б. Мурретт (Robert B. Murrett)

Вчора у виданні «The HILL» - а це, нагадаю, поважне видання для американського політичного істеблішменту, конгресменів, сенаторів, політичних та громадських активістів – так ось: вчора у цьому виданні вийшла стаття віцеадмірала у відставці Роберта Б. Мурретта (Robert B. Murrett), котрий зараз є заступником директора Інституту політики безпеки та права Сиракузького університету в Нью-Йорку під назвою «Шлях до миру в Україні почнеться на українських умовах».

У своїй статті пан Мурретт підкреслює, що російська армія не в змозі перемогти Україну і несе все більш важкі втрати, Росія потрапляє у все більшу ізоляцію, а її економіка стає все слабкішою. Ставка на те, що світ втомиться від війни в Україні й перестане нам допомагати – також не виправдалася. Світ продовжує допомагати, а українці демонструють рішучість довести свою справу до кінця. Крім того, на думку автора, російські удари по цивільній інфраструктурі тільки підкреслюють безпорадність росіян перед вдалими українськими контрнаступами та великими втратами російських військових.

Тому, каже автор статті, мирні переговори можуть початися тільки при виконанні передумов Києва, а саме повне звільнення окупованих територій, виплати компенсацій та переслідування військових злочинців.

А далі автор починає розмірковувати про гарантії безпеки Україні після закінчення війни. Це звучить трохи дивно, бо автор пропонує Києву підписати мирну угоду з Москвою і деякими провідними країнами, і в цій угоді Україні мають бути надані такі самі гарантії, які дає членам НАТО 5 стаття договору про Північноатлантичний альянс. Я думаю, що тут автор глибоко помиляється, бо Україна добре пам’ятає Будапештський меморандум, який хоч і не був договором, а тільки меморандумом, але сильно вплинув на подальші події. Тому в Києві будь-який договір з Москвою будуть вважати подібним тому меморандуму. І єдиною гарантією безпеки буде ліквідація тої країни, яка становить загрозу для всіх сусідів.

Але головним, на мою думку, є останній абзац статті пана Мурретта, де він висловив саму суть цієї війни. Отже, ось вам повна цитата:

"Війна в Україні триває, і стає все ясніше, що Київ дійсно становить справжню загрозу для Росії, хоча й не в тому сенсі, як думає більшість. Україна становить загрозу для Путіна та його найближчого оточення завдяки своєму вмінню воювати, але, що важливіше, становить загрозу тим, за що воюють українці: а саме за відкриту, вільну та автентичну демократію, а також за те, що горді люди мають рішучість вибрати власну долю та захистити це право для майбутніх поколінь українців. Саме ця реальність є справжньою, довгостроковою та екзистенціальною загрозою для кремлівського керівництва".

Наші інтереси: 

Українці воюють не за «хліб», а за свободу. Це розуміє й американський віцеадмірал.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи