Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чим і як прочистити каналізацію в квартирі — 3 поради від майстрів компанії КРОТ СЕРВІС

Від того, що каналізація засмічується нікуди не подінешся. Це реаліїї буденності, з якими просто треба вміти вчасно впоратись.

Що робити, якщо неприємність трапилася і що зробити в цілях профілактики, розповідають фахівці компанії «КРОТ-СЕРВІС», головним напрямком роботи якої є саме чищення каналізації.

Причини засмічень

Це може статись на виробництві і у звичайних житлових будинках і квартирах. Найчастіше засмічення загрожує чавунним трубам. Все через те, що чим «старшою» є каналізаційна система, тим більше нерівностей на стінках труб, а отже, тим більше шансів у жиру, нальоту, ворсинок і волосся залягти на їх стінках.

  1. Спочатку з'являється неприємний запах.
  2. Потім — вода збігає в каналізацію дедалі повільніше.
  3. Наступний етап: труба забивається остаточно, і господарі б'ють на сполох.

Щоб не посилювати проблему, вже при появі перших ознак засмічення скористайтеся простими народними методами, щоб уникнути зайвих витрат грошей і нервів. Але про все по-черзі.

Підказка:

  • Якщо вода в мийці погано збігає, то в перш за все, перевірте справність роботи сифона. Сифон слід розібрати і ретельно промити — часто причина неполадок саме в ньому.

Як прочистити каналізацію в домашніх умовах самостійно

Каналізацію можна прочистити такими методами:

  • Народними засобами (окріп, сода, оцет, сіль — все що здатне розчинити жир).
  • Механічними засобами (трос, вантуз).
  • Хімічними засобами (гранули, гелі, порошки, рідини).
  • Гідродинамічним обладнанням (спеціальний апарат подає воду під напором, усуваючи засмічення).

Добре, якщо періодично з метою профілактики ви чистите труби народними засобами. І якщо справа ще не дійшла по «повного корка», то впоратися з чищенням можна швидко і без сторонньої допомоги.

 Починаємо з простішого:

  1. Народні засоби. Сода + сіль (по півсклянки) розчиняється в літрі-двох окропу і заливається у зливний отвір. Залишаємо все на 10 годин, далі зливаємо ще 3-5 літрів окропу наверх. Відтік води покращився? Отже, пробило.

Можна брати тільки соду. Можна соду з оцтом, але оцет і сода — це суміш гримуча, тут важливо діяти обережно, бо можна легко пошкодити систему.

  1. Вантуз і/або тросик. Ці пристосування є в будь-якому відділі магазину сантехніки. З вантузом впорається одна людина. Для ефективної прочистки гнучким тросом може знадобитися напарник.

Якщо труби сталеві, то підійдуть обидва пристосування, а якщо пластикові, то краще з тросом не ризикувати — його наконечник може пошкодити труби.

  1. Хімзасоби. «Хімія» доступна і ефективна. Але врахуйте, що змішувати різні засоби небезпечно. Основні складові сучасних засобів для прочищення каналізації — кислота і їдкий луг. Реакція після змішування може бути непередбачувана.

Правила «хімчистки» для труб прості і приблизно однакові для всього: висипаємо в стічний отвір вміст пакетика, заливаємо півлітри теплої води, чекаємо 10-20 хвилин, промиваємо систему. За необхідності  повторюємо процедуру. Але краще, звісно ж, прочитати інструкцію до препарату.

Гідродинамічна чистка — це справа рук професіоналів. Застосовується метод, коли справи вже геть кепські  і самостійно впоратися не вийшло.

У більшості випадків побутові засмічення усуваються легко, але якщо є сумніви в успіху або якщо ви все перепробували, а вода як стояла, так і стоїть, отже пора викликати фахівців.  Переходьте за посиланням  https://krot-servis.com.ua/uk/ — аварійна бригада Крот-Сервіс реагує блискавично. Вони оперативно оцінять масштаби проблеми і зроблять все швидко і якісно. Для цього у професіоналів є на озброєнні всі засоби і устаткування.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи