Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому світ "не знає", що саме Росія підірвала Каховську ГЕС

Категорія:

Пояснити, чому світ "не знає", хто підірвав греблю Каховської ГЕС, чому західні медіа цитують "не впевнених" офіцерів західних розвідок і Держдепу, але, наприклад, не сумніваються у тому, що саме Україна обстрілює Білгородщину?

23060602.jpg

Каховська ГЕС. Фото: Генштаб ЗСУ
Каховська ГЕС. Фото: Генштаб ЗСУ

Якщо Росію прямо звинуватять у терористичному акті, яким є підрив греблі Каховської ГЕС, її автоматично визнають країною-терористом. А це, своєю чергою, означає повну заборону на будь-яку торгівлю з РФ, окрім спеціальних програм ООН типу "нафта в обмін на продовольство", як було з Іраком часів Саддама, пише у своїй статті на УНІАН Михайло Ганницький.

Чи буде виконуватись така заборона усім світом? Західні лідери небезпідставно бояться, що ні. І ми розуміємо, що навряд чи. Бо індуси не відмовляться від дешевої російської нафти, поки зварений з неї бензин радо купують ЄС та Африка. А ще індуси технічно та інтелектуально не здатні обслуговувати силу силенну російської зброї, якою оснащені індійські війська. Отже, півтора мільярда населення Землі заздалегідь кажуть міжнародним санкціям "не сьогодні". Плюс Китай не готовий втрачати російські ринки та російські двигуни для своїх літаків (надто напередодні війни за Тайвань).

Африка як така взагалі ні від чого з Росією відмовлятись не готова – починаючи від туристів і продовжуючи краденим у нас збіжжям. Про теперішніх близьких партнерів Москви – Вірменію, Казахстан, Грузію, Узбекистан, Туреччину – годі й згадувати.

Відповідно, західні дипломати цілком справедливо остерігаються того, що, після визнання провини Росії в підриві Каховської греблі, ледь животіючий фейк під назвою "система міжнародного права" остаточно впаде, бо ніхто (або більшість країн, принаймні) не перестане торгувати з країною-терористом. А оскільки нікого за цю торгівлю не зможуть жодним чином покарати, то посиплеться і решта чинних санкційних пакетів – і певні країни почнуть вільно торгувати з Іраном, ядерним клоуном Чен Ином, Кубою, Венесуелою, сомалійськими піратами, еритрейськими людожерами тощо.

Щоб відтягти цей неприємний (але і неминучий) момент – коли система чинного світового порядку завалиться вже остаточно – західні спецслужби і продукують маячню типу "ми не впевнені, що сталось на греблі" своїм ЗМІ, які через це уникають прямих звинувачень рашистів і таким чином не підбурюють західний електорат тиснути на своїх політиків щодо цього питання.

Але ж так не може тривати вічно, зауважите ви. Ні, може. Згадайте, скільки років минуло, перш ніж російську сторону звинуватили в трагедії MH-17 і як саме її звинуватили (форма у міжнародному праві важливіша за зміст).

А ще на Заході чекають, коли Кремль трохи "одумається" і знайде якогось цапа-відбувайла, типу конкретного офіцера, що "запанікував і віддав злочинний наказ". Тоді можна буде спробувати вважати терористом його, але не всю Росію. І не буде потреби намагатись зробити нездійсненне – колективно заборонити торгівлю з РФ.

Та у Кремлі цього робити не хочуть – там демонстративно знущаються з західної куколд-дипломатії (Cuckold – фетишистська сексуальна практика, в якій один з партнерів є співучасником фантазії сексуальної «невірності» іншого – прим. моя, О.К.) і планують нові способи випробувань "меж дозволеного".

Стан системи міжнародного права і безпеки нині якнайкраще характеризує цитата: те, що мертве, померти не може.

 

Наші інтереси: 

Ще один аспект млявої реакції Заходу на черговий теракт РФ. Дуже доречна згадка про збиття літака рейсу MH-17, що було здійснене над небом Донецької області 17 липня 2014 року зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Судова справа щодо збиття у 2014 році пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі завершилася аж в листопаді 2022 року, хоча Bellingcat встановив господарів "Бука", що збив літак MH17 ще у 2016 році. "Рішення про суд щодо MH17 в Гаазі закриває двері для співпраці з РФ" – казали у 2017 році. Але співпраця з державою-терористом продовжувалася (і продовжується).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи