Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 86
  • Переглядів: 100

Чому сонячно-блакитний? 10 аргументів на користь прапора Перемоги

Категорія:

Все частіше українці самоорганізуються під рідним  Сонячно-блакитним прапором. Чому саме цей прапор надає бадьорості й надихає на активну самооборону? 

1. Сонячно-блакитний – це прапор природного порядку: Сонце над Водою, які разом дають Життя. З таким прапором все йде легко й весело. Якщо ж його перевернути, то Вода гасить Вогонь, тому справи йдуть «як мокре горить». 22 роки показали, що перевернутий – синьо-жовтий – це прапор деградації, роззброєння, вимирання, втрати територій, поразки. Протиприродність такого прапора очевидна. Скажімо, чоловік у жовтих штанах і синій сорочці справляє враження духовно хворого. Тому іноземці інтуїтивно зображують український прапор жовтим догори, бо так природно. Врешті-решт, запаліть свічку чи сірника і погляньте на полум’я: жовте вгорі, блакитне внизу.

2. Суверенітет, самоврядування, самооборона – це все елементи природного порядку, тому сонячно-блакитний – це прапор українців, які підтримують Швейцарську модель (озброєний до зубів нейтралітет) і практично реалізують її в Україні. Швейцарія має козацький прапор (білий хрест на малиновому тлі), не входить ні в НАТО, ні в ЄС, має поголовно озброєне населення, реальне народовладдя і найвищу в Європі якість життя.    

3. Сонячний колір позначає божественне, а блакитний – матеріальне. Сонце вгорі символізує домінування в людині божественного початку. Тому сонячно-блакитний – це прапор володарів власної долі, які керують собою і навколишніми обставинами.

4. Правильні символи магічно притягують позитивні події. Правильний прапор вмикає Україну в егрегор творчості, гармонії, процвітання. Сонячно-блакитний – це талісман Перемоги.

5. «Блакитний», або «облочистий» – це давнє українське слово, яке означає «водяний», «вологий». Слова жовтий, жаркий і яркий мають спільну основу і вказують на вогонь. Тому в давнину нікому не приходило в голову ховати вогонь під воду. Навіть в часи УНР, коли було ослаблене розуміння рідної символіки, домінував сонячно-блакитний стяг. Співець української Визвольної революції видатний поет Олександр Олесь 1917 року вітав українське військо такими словами:

Українське військо,
мов з могили встало,
Загриміло в бубни,
в сурмоньки заграло,
Розгорнуло прапор
сонячно-блакитний,
Прапор України!
Рідний, заповітний!

Дослідник української символіки Тадей Скотинський констатує, що «при горизонтальному поділі щита на два поля геральдичний закон приймає горішнє поле за перше, більше почесне, а долішнє поле за друге, побічне. Тим-то в горішньому полі, або в горішній смузі українського прапору, мусить бути барва жовта, а в другому, в долішньому — блакитна» (СкотинськийТадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935, с. 33) і подає зображення правильного прапора: 

Скотинський Тадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935 р., у форматі PDF (завантажити)

А ось що написав професор Володимир Сергійчук у своїй праці «Національна символіка України»: «Підкреслимо, що перший прапор УНР – жовто-блакитний. І це відповідало вимогам геральдики. І не тільки тому, що золотий тризуб і львівський лев накладалися на синє поле, а відтак цей колір мав бути зверху. При виборі кольорів спеціалісти враховували те, що згідно з законами геральдики барви герба (золотого тризуба) розміщувалися у верхній (жовтій), а барви щитового поля в нижній (блакитній) смугах. Але вже до цього само по собі склалося, що, створюючи різні емблеми як державного, так і масового вжитку, їх автори постійно зображували тризуб золотим у блакитному полі.

Треба сказати, що такий порядок кольорів — жовто-блакитний — на державному прапорі Української Народної Республіки сприймався не всіма. Знайшлися прихильники синьо-жовтого прапора, котрі піднімали на щит свою концепцію — символіка синього неба на Україні над її золотими пшеничними полями. Навіть у середовищі Центральної Ради вони знайшли тоді своїх однодумців. Але цю дискусію припинив М. Грушевський, закріпивши вже прийняту порядковість своїм високим науковим авторитетом» (Сергійчук Володимир. Національна символіка України. — Київ: "Веселка", 1992, с. 83).

В. Сергійчук «Національна символіка України», Київ 1992 р., у форматі PDF (завантажити)

Саме тому сонячно-блакитний став прапором Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця (полковника УНР) і Української Повстанської Армії.

Оригінальний жовто-блакитний прапор ОУН Коновальця–Мельника у Дрогобицькому краєзнавчому музеї.

А ось довідка Академії наук УРСР від 10 березня 1967 року про походження жовто-блакитного прапора та гербу УНР:

Згідно з цією довідкою, прапор УНР був жовто-блакитний (жовтий - угорі),  натомість прапор флоту УНР був блакитно-жовтий (блакитний - угорі). 

6. Облудне пояснення, що український прапор – це небо над полем, з’явилося тільки на початку 20 ст. як «народна етимологія» і пояснення, приємне та зрозуміле для селян. Але українська нація не вичерпується хліборобами – це передусім нація великих мудреців і великих воїнів. Просування пропагандою перевернутого синьо-жовтого прапора – це спроба переконати українців, що їхня справа – копатися в землі й більше нічого собі не вигадувати.  Якщо жовтий - це колір соломи, то виходить, що герб України - солом’яний. Насправді він сонячний.   

7. Жовто-блакитний прапор цілком відповідає геральдиці (науці про герби) і вексилології (науці про прапори). Головний колір прапору – колір герба – завжди зображується вгорі. Оскільки Тризуб є жовтим на блакитному тлі, то жовтий є головним кольором прапора і однозначно має бути вгорі.

Історичний бойовий жовто-блакитний прапор УПА. Напис на прапорі: 2-й Гайдацький загін. Хай живе УПА!

8. Великі релігії мають свої кольори: арійство – сонячний (слово Ар, Яр, Ярило означає Сонце, Бог), іслам – зелений, іудаїзм – синій, комунізм – червоний. На прапорі Сонячної України має домінувати жовтий колір і бути вгорі.    

9. Кожна військова частина починається з прапора, стяга – «того, що стягує в єдність». Пост-комуністична держава, в якій паразитична верхівка панує над українським народом, вчепилася в так любий їй протиприродний синьо-жовтий прапор. Творці нової України потребують чіткого ідентифікатора, який би відрізняв їх від прихильників старої, вмираючої, корумпованої системи. Сонячно-блакитний – стяг творців нового світу.

Пластовий прапорець з Карпатської України, 1936. Український пластовий музей, США.

10. Національний Сонячно-блакитний прапор не є перевертанням синьо-жовтого державного прапора. Це зовсім інший прапор – і за назвою, і за змістом, і за магічною дією, і навіть за кольорами. Це новий прапор, хоча йому багато сотень, а може й тисяч років. Це прапор оновленої України, яка скидає баласт минулого і злітає до нових великих перемог. 

Продовження дослідження у статті: Герб Щастя і прапор Грай-Воля

Слава Перемозі!

Завантажуємо листівку у форматах DOCX і PDF, роздруковуємо і поширюємо серед друзів, сусідів, знайомих та незнайомих.

Лекція Ігора Каганця про сонячно-блакитний прапор (Київ, 16 березня 2014) 2014-03-16_prapor.mp3 


Ясні зорі, тихі води - це наш сонячно-блакитний прапор. "Зорі, зірки" - це все, що світить. Сонце - найяскравіша зірка на земному небі. 


Небо блакитне (водянисте) тому, що в ньому багато води. 

Едуард Драч. Небо України (1989)

Що робити, адже нині маємо перевернутий державний прапор? Про це у статті: Сонячно-блакитний прапор реалізації: ясні зорі, тихі води, край веселий

Щоб там не говорили придворні геральдисти, а найбільший у світі авіалайнер АН-225 Мрія літає під правильним, природовідповідним прапором Успіху і Перемоги. Ніхто не хоче грохнутися з перевернутим прапором:

Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО — «Cossack») — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова.
Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО — «Cossack») — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова.
Наші інтереси: 

Символіка - це сконцентрований світогляд. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Доброго здоров'я усім!
І Вам, пане Анатолію!
З Вашою проблемою стикнувся давно. Для себе її вирішую таким чином:
У вкладці "Блоги" відкриваю "Останні записи" і... там є все! ))))
Успіхів!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Стосовно п. 6 - Жовтим пшеничне поле буває лишень в час дозрівання пшениці - це триває тиждень-два. І все. Зрілу пшеницю збирають з полів, щоб не висипалось зерно. Так що лан пшениці здебільшого не жовтого кольору.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Згоден, Оксанко, з вами. Може хоч ви поясните мені, де можна дізнатися хоч щось про 8 НОВИХ СТАТЕЙ з 12, які оприлюднені на останню добу (21.03.14 р.). Бо інформація про 4 з них є в рубриці ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ. Наперед дякую!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Доброго здоров'я усім!
І Вам, пане Анатолію!
З Вашою проблемою стикнувся давно. Для себе її вирішую таким чином:
У вкладці "Блоги" відкриваю "Останні записи" і... там є все! ))))
Успіхів!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав два посилання на першоджерела. Тепер з цієї сторінки можна завантажити PDF зображення книжок:

Скотинський Тадей. Український герб та прапор. — Львів: Накладом Т-ва ”Просвіта”, 1935.

Сергійчук Володимир. Національна символіка України. — Київ: "Веселка", 1992.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

11-й аргумент на користь прапора перемоги: https://www.youtube.com/watch?v=_QWgVSeDZIA

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Жовтий колір на прапорі - це сонце чи солома? Сокіл Волі (Тризуб) - він сонячний чи солом’яний?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав пластовий прапорець з Карпатської України, 1936. Український пластовий музей, США.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ясні зорі, тихі води - це наш сонячно-блакитний прапор. "Зорі, зірки" - це все, що світить. Сонце - найяскравіша зірка на земному небі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Багатій Сонечко.
0
Ще не підтримано

Сьогодні поглянув на прапор ЄС. І побачив, що він створений за правилами вексилології - жовті (золоті) зірки на синьому фоні. І не дивно, що цей союз держав процвітає і розвивається, хоча негативних подій теж достатньо. Я думаю, це через малу кількість сонячного кольору жовтих зірок на прапорі. Але даний приклад показує правильного розташування кольорів - саме того, чого не вистачає нашому народу для розуміння змін не тільки в житті, ментальності, але й в символах, що нас оточують.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав довідку Академії наук УРСР від 10 березня 1967 року про походження жовто-блакитного прапора та гербу УНР.

Згідно з цією довідкою, прапор УНР був жовто-блакитний (жовтий - угорі), натомість прапор флоту УНР був блакитно-жовтий (блакитний - угорі).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Попри синьо-жовтий державний прапор, на літаках зображують жовто-синій прапор - всім хочеться гармонії, особливо в небі. Ось АН-124-100 Руслан:

А це АН-225 Мрія:

Все, що робиться з власної волі, – добро!