Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому новий міністр фінансів пішов з уряду через три тижні

Світ:

Президент не поспішає коментувати скандали. Але це не скандал — це заява про злочин у вищому керівництві країни. І президент Володимир Зеленський зобов'язаний негайно відреагувати на це безпрецедентне звинувачення.

20040202.jpeg

Ігор Уманський

Ще одна гучна подія, яка за своїм резонансом перевершує навіть скандал з братами Єрмак, — це те, що екс-міністр фінансів Ігор Уманський, якого звільнили через три тижні роботи, звинуватив прямим текстом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і главу податкової служби Сергія Верланова у "кришуванні" масштабних схем розкрадання ПДВ.

Про це він розповів в інтерв'ю LB:

"Я приходжу до нього (Шмигаля), показую інформацію по кожному місяцю з ПДВ. В середньому 5 мільярдів на місяць недоотримує бюджет. Мінфін не є силовим міністерством, інструментів для покарань у міністра фінансів немає". Але прем'єр Шмигаль замість реагування на корупційний злочин звільнив того, хто викривав корупційний злочин!

Він не провів офіційне службове розслідування і не дав оцінку фактам, а просто звільнив Уманського з поста міністра фінансів. Крім того, Уманського прем'єр не пустив на засідання бюджетного комітету, щоб він там не заговорив. При цьому Президент Зеленський не поставив жодного питання - а чому міністра фінансів звільняють після трьох тижнів роботи?!

Який секвестр бюджету може обговорювати уряд, якщо такі жахливі речі кояться при зборі податків? 

Президент не поспішає коментувати скандали. Але це не скандал - це заява про злочин у вищому керівництві країни. І президент Володимир Зеленський зобов'язаний негайно відреагувати на це безпрецедентне звинувачення.

Наші інтереси: 

Стежити, ЩО відбувається з владою і готуватися до життя без влади і держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Уряд
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи