Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому гемблінг повинен бути ліцензованим: спеціалісти назвали ключові загрози від нелегальних організаторів азартних ігор

Легальний сектор азартних ігор, як і будь-який інший учасник економічної системи України, на разі переживає достатньо важкі часи. Окрім вимушеного закриття наземних закладів, відтоку персоналу та повної зупинки туристичних потоків, ліцензовані оператори страждають через активізацію нелегальних операторів. Спробуємо розібратись, яку небезпеку становить тіньовий гральний бізнес для ліцензованого гемблінгу та країни в цілому.

Відмінності нелегальних операторів

У 2020 році Президент України підписав закон про легалізацію сфери азартних ігор. Ключова мета цієї реформи - створення цивілізованого грального ринку, в основі існування якого буде покладено соціальну відповідальність. Деякі організатори погодились з цим, та пройшли процедуру ліцензування. 

Однак за 11 років, протягом яких діяв мораторій на азартні ігри, в країні сформувався досить потужний нелегальний ринок, представники якого досі не бажають переходити в правову сферу діяльності. КРАІЛ веде активну роботу по боротьбі з нелегалами, профільна асоціація Ukrainian Gambling Council запустила гарячу лінію для захисту прав гравців та боротьби з нелегальною рекламою азартних ігор або рекламою нелегальних гральних залів. На думку більшості експертів, їх повне викорінення з українського ринку - лише питання часу. Детальніше про роботу регулятора в цьому напрямі читайте тут.

Ключові відмінності нелегальних операторів азартних ігор, які одночасно є загрозами для подальшого розвитку ринку, полягають в наступному:

  1. Недотримання принципів соціально відповідальної гри. Це означає, що нелегальні організатори не гарантують своїм клієнтам безпеку та захист їх прав, не виконують вимоги соціально відповідальної реклами, допускають до гри неповнолітніх та лудоманів.
  2. Організатори без ліцензії, на відміну від легальних операторів, не сплачують податки. Цей пункт особливо важливий в умовах війни, коли надходження до бюджету країни життєво необхідні.
  3. Ціль роботи нелегального казино - отримання максимального прибутку. Гра у легальних операторів - це комплексний сервіс, цілодобова служба підтримки, захист персональних даних. Детальніше про можливості гравців ліцензованих БК за посиланням.

Верховенство права відрізняє цивілізовані країни від інших. Так і з ринком азартних ігор: діяльність учасників повинна бути чітко регламентована законодавством, а ті, хто не бажає виконувати встановлені правила, повинен нести відповідну юридичну відповідальність. 

Наші інтереси: 

Відповідальне ставлення до азартних ігор.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи