Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чергова партія американських автомобілів "Гамві" незабаром попрямує в Україну

Категорія:

Український посол в США Валерій Чалий повідомив, що з США в Україну надійде нова партія армійських автомобілів "Гамві".

"Це ті ж самі автомобілі "Гамві" - зараз планується нова поставка нових автомобілів, якісних, у тому числі медичних", - сказав він.

Відповідаючи на питання про летальну зброю, Чалий підтвердив, що підтримка Пентагону і Держдепартаменту в цьому питанні є, рішення залишається за президентом США Дональдом Трампом.

"13 вересня була дискусія експертів високого рівня США, які запропонували говорити про оборонне озброєння: протитанкову зброю, протимінні засоби, засоби комунікації, протибатарейні радари. Ми знайдемо, я думаю, найближчим часом включення і конкретизацію таких видів поставок вже в законодавчу базу в Конгресі ", - сказав Чалий.

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна наблизилася до прийняття рішення США про надання летального оборонного озброєння.


HMMWV (англ. the High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), високомобільний багатоцільовий колісний транспортний засіб), також відомий, як Humvee (Гамві) — повнопривідний військовий автомобіль, що випускається американською компанією AM General. З часу прийняття на озброєння збройними силами США у 1980-х, на базі Гамві створено різні модифікації: основний військовий автомобіль, легка вантажівка, автомобіль швидкої допомоги, мобільні РЛС та ЗРК, інженерні та броньовані машини тощо. Під час Війни в Затоці Гамві став настільки популярним, що AM General випустила цивільну модифікацію під брендом Hummer, право на який компанія продала корпорації General Motors у 1999-му році - повідомляє Вікіпедія.

Наші інтереси: 

Допомога США Україні - це суттєва підтримка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Військове партнерство США - Україна набирає силу!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Військове партнерство США - Україна набирає силу!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!