Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Через рік буде багато смартфонів на Android для підключення до супутникового зв'язку

Категорія:

Нове партнерство між компанією Iridium, що виробляє супутникові телефони, та гігантом у сфері виробництва мікросхем Qualcomm забезпечить супутниковий зв'язок для преміум-смартфонів Android вже наприкінці цього року.

Це означає, що в місцях, де немає мобільного покриття, телефони зможуть з'єднуватися з супутниками, що пролітають повз, для відправлення та отримання повідомлень, повідомляє англомовний BBC.News.

Чіпи Qualcomm використовуються в багатьох смартфонах на базі Android.

Apple анонсувала супутникову функцію для iPhone 14 у вересні 2022 року.

Зараз послуга доступна тільки для посилання та отримання базових текстових повідомлень в екстрених випадках.

Британський виробник смартфонів Bullitt першим запустив власний супутниковий сервіс, випередивши Apple. Він також призначений для екстреного використання і буде доступний у вибраних регіонах, коли розгорнеться.

Нове партнерство зробить цю ж послугу доступною для мільйонів користувачів смартфонів, не прив'язуючи їх до конкретного бренду, але це буде залежати від виробника, який її надасть.

Iridium є першою супутниковою телефонною системою, яка запустила свій перший супутник на орбіту в 1997 році. У 2019 році вона завершила оновлення своєї мережі з 75 космічних апаратів.

Супутники покривають всю земну кулю і літають на низькій орбіті, близько 485 миль (780 км) над Землею, і групи з них можуть спілкуватися один з одним, передаючи дані між собою.

Qualcomm заявила, що спочатку нова функція, названа Snapdragon Satellite, буде включена тільки в її преміум-чіпи, тому навряд чи з'явиться в бюджетних пристроях.

Але з часом вона буде розгорнута на планшетах, ноутбуках і навіть транспортних засобах, а також стане послугою, яка не обмежиться екстреним зв'язком, хоча за це, швидше за все, буде стягуватися плата.

Супутниковий зв'язок широко розглядається як наступний рубіж для мобільних телефонів, оскільки він розв'язує проблему тих районів, де не існує покриття. Вони, як правило, більш поширені в сільській місцевості або у віддалених районах.

Він вже успішно використовується для забезпечення широкосмугового покриття таких сервісів, як Starlink Ілона Маска.

Супутниковий широкосмуговий зв'язок є швидким і, як правило, надійним, але дорожчим, ніж кабельний або оптоволоконний зв'язок.

Використання цієї функції буде регулюватися місцевими органами влади, оскільки країни, включаючи Індію і Китай, забороняють використання супутникових телефонів.

Наші інтереси: 

Тепер буде ще й супутниковий інтернет.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це новий етап боротьби за ринок мобільного зв'язку: космічні провайдери мають намір потіснити земних провайдерів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це новий етап боротьби за ринок мобільного зв'язку: космічні провайдери мають намір потіснити земних провайдерів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!