Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чехія визнала режим РФ терористичним. Парламентський комітет у закордонних справах ухвалив резолюцію

Категорія:

Документ, зокрема, засуджує широкомасштабні атаки на мирне українське населення та ключову інфраструктуру, а також не визнає результатів “референдумів” щодо приєднання окупованих територій чотирьох областей України до РФ.

За це проголосували 12 із 14 нардепів, повідомляють Чеські новини.

“Комітет у закордонних справах відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи визнає чинний російський режим терористичним", – йдеться в четвертому пункті резолюції.

Народні депутати заявили, що основною ціллю останньої хвилі атак РФ стали урядова та енергетична інфраструктура значної частини України, а жертвами стали десятки мирних жителів. За словами законодавців, атаки викликають обмеження або припинення постачання енергії, води чи тепла в кількох регіонах і загрожують цивільному населенню.

Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС є загрозою для мирного населення не лише на території України, йдеться також у резолюції.

"Прямі чи непрямі загрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України щодо планів застосувати зброю масового ураження, є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою для загальноєвропейської безпеки”, – відзначили нардепи.

У резолюції комітет також зазначає, що Росія відмовляє українському народу в праві на власну ідентичність і незалежне існування. Дії російських військ та інших збройних формувань, створених за підтримки російської влади, мають ознаки воєнних злочинів і злочинів проти людяності, а винні в них мають бути покарані.

Комітет також підтримує зусилля міністра закордонних справ Яна Ліпавского щодо створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії, а також розслідування під керівництвом Міжнародного кримінального суду.

Крім того, депутати закликали міжнародну спільноту неухильно підтримувати Україну та висловили підтримку та вдячність уряду за гуманітарну, економічну, політичну, дипломатичну і військову допомогу Україні, яка зазнала нападу Росії. Вони також підтримали зусилля чеської дипломатії переглянути відносини з Росією.

Нагадаємо, 11 травня Сенат Чехії визнав геноцидом українського народу злочини російської армії в Україні.

Наші інтереси: 

Чехія – союзник України. Після Естонії та Польщі, які ухвалили подібні рішення, Чехія ще раз продемонструвала свою політичну підтримку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи