Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бункер Гітлера: у Німеччині показали копію сховища

Категорія:

У Берліні музей представив останнє місце, де жив Гітлер. Відвідування копії фюрербункера є частиною екскурсії, яка починається в бомбосховищі.

16103102.jpg

Модель бункера (bbc.com)

Не зважаючи на різку критику, приватний музей у Берліні представив копію частини бункера Адольфа Гітлера, в якій він провів останні чотири місяці життя, повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі.

Копія бункера була відкрита в одному з бомбосховищ, розташованих в 2 км від місця, де знаходився справжній бункер фюрера, згодом зруйнований.

Куратор музею Віланд Гібель розповів, що відвідування копії фюрербункера є частиною екскурсії, яка починається в бомбосховищі, призначеному для 3,5 тис. людей, хоча в останні дні війни в ньому ховалися 12 тис. людей.

Такий підхід дозволить відвідувачам порівняти умови в просторому бункері Гітлера і обстановку в бомбосховищі для звичайних жителів Берліна.

На етапі підготовки виставки організатори експозиції вислухали чимало жорсткої критики.

Противники відкриття копії бункера Гітлера звинувачували авторів ідеї в організації чогось на кшталт "Діснейленду".

Наші інтереси: 

Через стільки років після Другої світової війни постать Гітлера дуже цікава німцям. Як би завуальовано не подавали мету музею, очевидно, що підсвідомо німці не задовольняються "офіційною правдою" і хочуть знати про Гітлера більше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи