Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британські вояки з групи реагування НАТО прибули в Естонію

Спецтема:

В Естонію на літаку Королівських повітряних сил Voyager прибули перші військовослужбовці Великобританії з групи швидкого реагування НАТО. Про це повідомляє ВВС. 
Метою військового контингенту є стримування російської агресії.
 

Зазначено, що наразі до Естонії прибуло 120 військових із 5-го стрілецького батальйону (із загалом передбачених 800 солдатів), аби створити командний штаб, перш ніж у квітні до Естонії прибуде решта контингенту.

Міністр оборони Британії Майкл Феллон заявив, що метою контингенту є стримування російської агресії"За його словами, присутність контингенту є необхідною "через зростаючу російську агресію, яку ми бачили, і потребу в запевненні наших союзників на східному кордоні НАТО".

Водночас міністр наголосив, що це є "захисним контингентом", і що його мета не полягає у "провокуванні чи ескалації" напруження. Він також повідомив, що це є найбільшим переміщенням британських військових у Європі після завершення "холодної" війни.

Літак із першою групою британських вояків приземлився на аеродромі Емарі, де їх зустрів естонський міністр оборони Маргус Цахкна.

Наступного тижня очікується прибуття парому з Німеччини, яким до Естонії буде перевезено танки Challenger 2, самохідні гаубиці AS90 та бронемашини.

Повідомляється, що в рамках заходів із посилення східного фронту альянсу в Польщі, Естонії, Латвії та Литві планується розмістити чотири батальйони загальною чисельністю 4 тисячі військових національних армій країн НАТО.

В Естонії, крім британців, будуть присутні військові з Франції і Данії. 

Наші інтереси: 

НАТО розуміє реальність російської загрози.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи