Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія готова давати гарантії безпеки Україні поза НАТО – Вадим Пристайко

Категорія:

Спецтема:

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів, що ініціатива тристороннього союзу між Великою Британією, Польщею та Україною йшла з боку України – її запропонував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Зараз популярність України у Великій Британії настільки висока, що її будуть підтримувати як з Борисом Джонсоном, так і без нього.

22062702.png

Вадим Пристайко

Вадим Пристайко нагадав, що Велика Британія не є членом Європейського союзу, але має потужну армію і ядерну зброю. Тож військово-політичний союз з Великою Британією та Польщею, який може бути створений ще до входження України в ЄС, дуже вигідний для України.

Посол нагадав, що Велика Британія має Британські експедиційні сили –  це об'єднання, до якого входять як країни-члени НАТО, так і країни, які не є членами НАТО.

Таку модель ми могли б використати для Україно-Британсько-Польського союзу або приєднатися до Британських експедиційних сил.

Об'єднані експедиційні сили – це створена у 2014 році з ініціативи Великої Британії коаліція, до якої увійшли Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія та Швеція.

 

Наші інтереси: 

Україні вигідно створити новий геополітичний союз з країнами Міжмор'я та Великою Британією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи