Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Болгарія вислала 70 російських дипломатів

Категорія:

Рішення оголосив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Кіріл Пєтков, який зайняв жорстку позицію щодо РФ після її вторгнення в Україну.

22070403.jpeg

аеропорту Софії, неділя, 3 липня 2022 р, коли два російські літаки мали вилетіти з Болгарії з десятками російського дипломатичного персоналу та їхніх сімей. AP Photo/Valentina Petrova.

Пєтков заявив, що Москва використовувала тактику гібридної війни, щоб повалити його уряд. Він також зазначив, що Росія збереже 43 своїх співробітники після вислання, і наголосив, що Болгарія має лише 12 дипломатичних співробітників у Москві.

"Всі, хто працює проти інтересів Болгарії, будуть покликані повернутися в країну, з якої вони прибули", – заявив він.

У відповідь Росія пригрозила розривом дипломатичних відносин.

Європейський Союз, членом якого Болгарія є з 2007 року, відповів на загрозу Росії та заявив, що повністю підтримує і солідарний з Болгарією.

Напередодні в п'ятницю російський посол Елеонора Митрофанова висунула Болгарії ультиматум скасувати своє рішення та пригрозила, що Москва повністю розірве дипломатичні відносини.

Болгарією, яка є членом Європейського Союзу та НАТО, рішуче підтримує санкції Заходу проти Москви з моменту початку війни проти України.

Наші інтереси: 

Сподівання на те, що невдовзі країни східної Європи також вишлють російських послів та їхній штат, тому що відомо, що російські посольства – це кубло шпигунів та агентів впливу. Майже половина персоналу російських дипломатичних місій – шпигуни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи