Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Авторка «Гаррі Поттера» підписала лист проти насадження толерантності

Британська письменниця Джоан Кінг Роулінг підписала відкритий лист «Про справедливість і відкритість дискусій». Вона закликає визнати право кожного на власну думку. Свої підписи в документі також залишили 150 діячів літератури і мистецтва, а також громадські працівники.
 

20071301.jpeg

Джоан Роулінг

Повний текст листа опублікований на сайті Harper's Magazine.
Автори листа закликають припинити насаджувати в країнах Заходу «ідеологічну однаковість і моральну категоричність», зберегти обмін думкою і не перетворювати толерантність в інструмент нав'язування певних установок.
«Схильність засуджувати набуває все більшого поширення і в нашій культурі: нетерпиме ставлення до протилежних точок зору, мода піддавати людей шельмуванню і остракізму, тенденція розчиняти складні політичні проблеми в засліплюючому потоці моральної категоричності», - йдеться в листі.
Діячі мистецтва підкреслили, що їм потрібно право на експерименти, ризик і помилки. Крім того, вони закликали залишити за ними право не погоджуватися з загальноприйнятими думками без загрози важких наслідків для їх роботи.
 

Наші інтереси: 

Розуміти небезпеки сучасного "толерантного" світу, де говорити на біле - біле,  а на чорне - чорне інколи можуть вважати злочином.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи