Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американський стартап представив рідкі сонячні батареї

Стартап SolarWindow Technologies показав прозоре рідке покриття для вікон, яке може збирати енергію від сонячних променів. Завдяки новому матеріалу вікна можна перетворити на прозорі сонячні панелі, які отримують енергію від сонячного світла, пише Новое Время.

На скло або пластикові склопакети наноситься спеціальне рідке покриття, яке потім засихає під впливом низьких температур. Воно виконано з вуглецевого матеріалу, водню, азоту і кисню. В результаті формується тонка прозора плівка.

Таким чином електрика виробляється безпосередньо на склі, потім вона по дротах, кожен з яких тонше за людську волосину, проводиться до країв віконної рами, від якої вже по справжніх проводам надходить в електромережу житлового приміщення.

"Звичайні сонячні панелі за своєю природою непрозорі і, таким чином, через них неможливо бачити. А SolarWindow розробляється для підтримки архітектурної краси та прозорості вікна при генерації електроенергії", - сказав генеральний директор SolarWindow Джон Конклін. Цільовою сферою застосування для цих вікон є високі міські будівлі і хмарочоси.

Компанія SolarWindow оголосила в кінці серпня, що співпрацює з каліфорнійською фірмою Triview Glass Industries, яка виробляє спеціальні скляні панелі для архітектурних фірм і комерційних розробників. На думку Джона Конкліна, "це важливий перший крок, щоб вивести технологію з лабораторії на сонце". Компанія також працює над застосуванням своєї сонячної плівки до вже існуючих вікон.

 

Наші інтереси: 

Постіндустріальний переворот: що більші вікна, то більше електроенергії! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи