Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські сенатори не зуміли визнати ПВК "Вагнер" міжнародною терористичною організацією

Категорія:

Ще три місяці тому в Сенаті США зареєстровано законопроєкт "Holding Accountable Russian Mercenaries Act" (Закон про притягнення до відповідальності російських найманців), котрий передбачає визнання  міжнародною терористичною організацією і передбачає санкції як проти самої ПВК, так і проти її дочірніх організацій.

Автор законопроєкту сенатор республіканець від Міссісіпі Роджер Вайкер (Roger F. Wicker). До нього приєдналися аж 15 сенаторів, які тепер вважаються співавторами законопроєкту. Половина республіканці, половина демократи, що свідчить про високу двопартійну підтримку законопроєкту.

У той час як демократи та республіканці підтримали визнання «Вагнера» терористичною групою, Білий дім виступає проти цього через стурбованість тим, що застосування таких широких санкцій проти Вагнера зашкодить відносинам США, зокрема, з африканськими країнами, які використовують його як приватну охоронну фірму.

ПВК "Вагнер" має довгий список звинувачень у тяжких звірствах проти мирного населення в африканських країнах, де її часто наймають для доповнення слабких військових частин цих країн. Але дійсно широко відомою вона стала через свою участь в агресії Росії проти України. Сьогодні ПВК "Вагнер" звинувачують у тортурах українських військовополонених, вбивствах цивільного населення, мародерстві та інших воєнних злочинах.

Законопроєкт "Holding Accountable Russian Mercenaries Act" розглядався на засіданні комітету Сенату з міжнародних відносин, але комітет прислухався до позиції Білого Дому і вирішив поки що не вносити цей законопроєкт до порядку денного роботи Сенату. Наступне засідання комітету заплановане на 21 червня, і кілька сенаторів мають намір відстоювати позицію, щоб комітет рекомендував внести законопроєкт до порядку денного роботи Сенату США.

Наші інтереси: 

На жаль, наші друзі в США не є всесильними. І «політична доцільність» є потужним аргументом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи