Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські авіаносці будуть підтримувати боєготовність біля берегів Корейського півострова

Військово-морські сили США посилають ударну групу кораблів, у складі якої атомний авіаносець «Карл Вінсон», до Корейського півострова. Як заявив представник Тихоокеанського командування США Дейв Бенхем, завдання ударної групи – «підтримувати боєготовність і військову присутність в західній частині Тихого океану».

Також, ударна група рухається з Сингапуру до Корейського півострова через стурбованість північнокорейською збройною програмою.

За словами Бенхема, Північна Корея залишається проблемою номер один в регіоні «через свою безрозсудну, безвідповідальну і дестабілізуючу програму випробувань ракет і прагнення до володіння ядерною зброєю».

Північна Корея неодноразово випробовувала балістичні ракети в порушення резолюцій Організації Об'єднаних Націй, останнє таке випробування відбулось на початку квітня.

Під час телефонної розмови 8 квітня президент США Дональд Трамп і лідер Південної Кореї Хван Ге Ан засвідчили, що залишаться у тісному контакти щодо питання Північної Кореї.

США зберігають значний військовий контингент в Південній Кореї з 1953 року, з часу закінчення корейської війни.

Наші інтереси: 

США демонструють готовність протистояти агресії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи