Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американці бажають допомогти українській теробороні в обхід чиновників – «The HILL» (США)

Категорія:

Спецтема:

США реально бажають допомогти Україні, українському народові у нашому прагненні до свободи, у нашому цивілізаційному виборі. І при тому не вірять Єрмаку та іншим мутним типам, які навіть в умовах війни намагаються наживатися на чому завгодно, зокрема на американській допомозі.

Пару днів тому я вже розказував вам про лист 20 американських фахівців з національної безпеки, військових і дипломатів до адміністрації Байдена, в якому вони волають про необхідність надавати більше допомоги Україні, оскільки саме Україна зараз має бути пріоритетом американської зовнішньої політики. І від того, що відбувається зараз в Україні, залежить і американська національна безпека.

Взагалі, зараз в американському суспільстві доволі високий рівень симпатії до боротьби українців за свободу. І я вже робив кілька матеріалів про те, як різні групи провідних політиків просять адміністрацію Байдена надавати Україні допомогу більше і швидше.

Сьогодні в газеті «The HILL» з’явилася стаття трьох провідних фахівців, які пропонують надавати Україні допомогу не тільки від уряду до уряду, але й допомагати напряму українській теробороні, а також задіяти непрямі методи допомоги.

Стаття називається «Giving Ukraine a fighting chance: More support needed for the Territorial Defense Force» (Даємо Україні шанс на боротьбу: Силам територіальної оборони потрібна додаткова підтримка).

Автори статті:

  • Генерал у відставці Філіп М. Брідлав (Philip M. Breedlove), був 17-м Верховним головнокомандувачем Сил НАТО в Європі, а зараз є професором Школи Сема Нанна при Технологічному інституті Джорджії.
  • Джон Е. Гербст (John E. Herbst) – колишній посол в Україні та Узбекистані, а зараз працює старшим директором Євразійського центру Атлантичної ради.
  • Джеррі Макартур Галтін (Jerry MacArthur Hultin) — колишній заступник міністра військово-морських сил і президент Політехнічного інституту Нью-Йоркського університету. Зараз він є головою Global Futures Group.

До речі, двоє з них є підписантами того самого листа 20-ти.

У своїй статті автори відмічають «незламну мужність цивільних добровольців і ціну, яку вони платять». Вони пишуть, що «приголомшлива здатність українських військових — зокрема нерегулярних цивільних бійців — знищити та зірвати план бліцкригу російської армії з метою захоплення Києва надихнула світ.» Сьогодні сили територіальної оборони налічують 100 тисяч чоловіків та жінок з усіх верств суспільства, які захищають свої міста та райони.

Але, відмічають автори статті, часто чоловіки та жінки з підрозділів територіальної оборони воюють без такої зброї, підготовки та спорядження, які має регулярна армія. Це насамперед нелетальні, але життєво необхідні речі, такі як шоломи, черевики, рюкзаки, бронежилети, окуляри нічного бачення, зашифровані стільникові телефони, радіостанції, вокі-токі, дрони, GPS, комп’ютери та супутникові служби. Потрібні навіть такі базові речі, як їжа, ковдри, уніформа та медичне приладдя.

Україні потрібно більше летальної зброї, щоб компенсувати перевагу Росії. Але оскільки НАТО, Міністерство оборони та Генеральний штаб України зосереджені насамперед на завданнях придбання, розгортання та підтримки важкого озброєння для регулярної армії – то нагальні потреби підрозділів територіальної оборони задовольняються в останню чергу. Надходження більшої кількості потреб до сил тероборони може збільшити здатність цих добровольців захищати свої домівки та воювати на передовій, особливо з наближенням холодної погоди взимку.

І тут автори звертають особливу увагу на технологічну складову сучасної війни. Вони пишуть, що «Інновації у війні також можуть дати критичну перевагу українському опору. Наприклад, молоді українці об’єднали цивільні безпілотники, засоби зв’язку та супутникову інформацію, щоб змінити тактичний баланс на користь України. Нові атаки на російські сили, склади та командні центри збивають російські сили з пантелику ефективними та напрочуд недорогими способами, додаючи тривоги та страху до і без того низького морального духу російської армії. Більше таких інновацій в руках добре забезпеченої територіальної оборони забезпечить ще більшу перевагу.»

Тому окрім постачання в Україну важкого озброєння, автори пропонують зробити ще три кроки.

По-перше, Міністерство оборони та Державний департамент повинні виділити з тої допомоги, що спрямовується в Україну, якусь частину, яка піде на фінансування неурядових організацій та тих цивільних волонтерських організацій в Україні, які мають потенціал і власну мережу, щоб доставляти постачання безпосередньо до військових на передовій за дні, а не за тижні.

По-друге, слід заохочувати та фінансувати молодих американських підприємців, хакерів та комп’ютерних інженерів, щоб вони об’єдналися з українськими талановитими техніками, щоби модифікувати існуючі технології, щоб надати територіальній обороні гнучкість і руйнівну бойову здатність, яка їм потрібна. Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів (DARPA), Відділ оборонних інновацій та Інноваційна мережа національної безпеки мають доступ до технологій і талантів, щоб швидко створювати та надавати інноваційні рішення.

По-третє, президент Байден має закликати американських громадян робити пожертви неурядовим організаціям, таким як Fighting Chance Ukraine, Unite with Ukraine, Spirit of America та Blue/Yellow USA, які готові та прагнуть доставити постачання волонтерам і громадянам України, особливо територіальній обороні.

Поєднання урядової та громадянської підтримки має вирішальне значення.

Як ми бачимо, американці шукають можливість допомогти Україні, і при тому обійти чиновників. На жаль, існує велика недовіра до наших владних структур. США реально бажають допомогти Україні, українському народові у нашому прагненні до свободи, у нашому цивілізаційному виборі. І при тому не вірять Єрмаку та іншим підозрілим типам, які навіть в умовах війни намагаються наживатися на чому завгодно, зокрема на американській допомозі.

Запропоновані авторами статті методи непрямої допомоги є одним зі способів обійти цих мутних типів. Пам’ятаєте, я в одному з попередніх матеріалів я сказав, що американці поки що співпрацюють з оточенням Зеленського, але при кожній можливості співпрацюватимуть напряму з ЗСУ, з українськими волонтерами, з опозицією. Все робитиметься для того, щоб допомагати Україні, але по можливості відсунути осторонь владних корупціонерів. Як бачите, саме це й пропонують автори статті.

Наші інтереси: 

Надання допомоги через мережу волонтерських організацій допоможе скоротити час та уникнути нечистих на руку чиновників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Чисті, щирі патріоти з усіх країн кінець-кінцем з’єднаються. Цей фронт, який породжує московська війна проти України, міцніє !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Чисті, щирі патріоти з усіх країн кінець-кінцем з’єднаються. Цей фронт, який породжує московська війна проти України, міцніє !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !