Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

24 жовтня помер Богдан Гаврилишин

Протягом останніх майже трьох десятиліть він активно підтримував молодих українців. У 2010 році він заснував власний благодійний фонд, місією якого була підготовка критичної маси молодих українців, які б на власному досвіді вивчали, як функціонують найкращі країни Європи  щоб утворити критичну масу людей для трансформації України.

161025bogdangavrylyshyn.jpg

Гаврили́шин Богда́н-Володимир Дми́трович  (19 жовтня 1926, містечко Коропець, Тернопільська область — 24 жовтня 2016, м. Київ — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат.
Гаврили́шин Богда́н-Володимир Дми́трович (19 жовтня 1926, містечко Коропець, Тернопільська область — 24 жовтня 2016, м. Київ — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат.

Фонд Гаврилишина фінансував програму "Молодь змінить Україну", у рамках якої понад 80 груп молодих людей у віці від 20 до 35 років з'їздили в освітні відрядження в одну з шести ефективних країн. На думку Гаврилишина, до таких країн належали Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція, Польща.

"Українці поки що замало знають про різні економічні системи, але в них дуже гарні мізки", – пояснював Гаврилишин та додавав:

"Виросте нова генерація, вони вивчать приклади ефективних країн, оберуть найкращі складові для політичної і соціального створення нашої системи. І вони зроблять Україні ефективнішою країною".

...Маленький, але такий великий та ефективний українець Гаврилишин на прощання сказав:

"От я не геній, але зробив багато. Змінив долю декількох країн. Я не є винятково талановитим".

Про це у статті Анастасії Рінгіс на УП.

У квітні 2016 року Даниїл Майоров, учасник програми "Молодь змінить Україну" благодійного фонду Богдана Гаврилишина, відвідав Польщу. Він розповів про те, як потрапив у фонд, про знайомство з Богданом Гаврилишиним, про самого пана Богдана Гаврилишина, про підготовку до поїздки в Польщу, здобутий у Варшаві та Кракові досвід, про застосування новітніх бюджетних технологій в рідних Черкасах, про свою сім'ю.

Наші інтереси: 

Світла пам'ять Богданові Гаврилишину!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Слава видатному українцю Богдану Гаврилишину! Радіймо, що нам пощастило жити поряд з ним.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Слава видатному українцю Богдану Гаврилишину! Радіймо, що нам пощастило жити поряд з ним.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!