Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

12,6% опитаних українців – за російську мову в Україні

Світ:

На запитання, який статус повинна мати російська мова в Україні, 66,1% відповіли, що російська мова має вільно використовуватися у приватному житті, але українська мова має залишатися єдиною державною.

17,9% вважають, що російська мова має отримати статус офіційної в окремих регіонах України, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

На запитання, чи порушують в Україні права російськомовних громадян, 10,1% відповіли, що постійно порушують, 26,3% - порушують в окремих випадках, 52,2% - не порушують, а 11,5% не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

Крім того, на запитання, якою мовою респонденти переважно розмовляють удома, 36% відповіли, що російською мовою, 60,9% - українською мовою, 1,4% - іншою, а 1,6% не змогли визначитися з відповіддю.

На запитання, якою мовою респонденти переважно розмовляють на роботі/навчанні, 24,1% відповіли, що російською мовою, 57,2% - українською мовою, 16,2% - українською та російською однаково часто, 1,4% - іншою, а 1% не змогли визначитися з відповіддю.

Серед іншого на запитання, яку мову респонденти вважають рідною, 22% відповіли, що російську, 73,4% - українську, 1,7% - іншу, а 2,9% не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

Дослідження проведене Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соцслужбою Центру Разумкова з 14 до 19 серпня 2020 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

В тему: 

Етнічні росіяни, які приїхали в Україну, хочуть відновлення СРСР

20% дорослого населення України симпатизує проросійським політикам – опитування

Якщо незалежність підтримують лише 72%, то решта – фактично не громадяни – Забужко

83% українців вважають себе патріотамиСеред старших і бідніших більше тих, хто не підтримав би сьогодні

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що в Україні зараз живуть 12% етнічних росіян. Продовжуємо популяризацію української мови, щоб етнічні росіяни та двомовні розмовляли українською.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оксана Забужко права. Нажаль.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Оксана Забужко права. Нажаль.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!