Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 126
  • Переглядів: 156

Розгадано таємний сенс герба Української держави

Категорія:

Відновивши ім’я, форму і сенс герба Володимира Великого, українці отримують доступ до могутньої енергетики українського державотворення попереднього циклу.

141115-gerb_prapor.jpg

Сонячно-блакитний прапор Української держави з гербом Святого Володимира
Сонячно-блакитний прапор Української держави з гербом Святого Володимира

Герб відновлення державності

22 березня 1918 р. Центральна Рада, відновлюючи українську державність,  затвердила герб УНР. Михайло Грушевський писав: «Українська Народна Республіка, ставши наново державою самостійною, незалежною, мусила вибрати собі й державний герб. А що вона була вже давніше самостійною державою і тільки відновила тепер своє державне буття, якого позбавило її було московське насильство й лукавство, то найбільш натуральна річ для неї звернутися до тих старих державних знаків та гербів, які вживалися нею за старих часів. Найстаріший такий Знак уживався на київських грошах часів Володимира Великого; його й бере собі за герб відновлена Українська Держава. Це зовсім правильно. Київська Держава Володимира Великого була найбільшою Українською Державою, яку пам'ятає наша історія» (М. Грушевський, «На порозі нової України», 1918).

Справді, тодішня Українська держава займала величезну територію між Чорним, Каспійським і Балтійським морями, тобто була тим, що потім назвали «Міжмор’я». Вона була спробою відтворення аріянської імперії Аттили – ще більшої Української держави  попереднього сонячно-місячного циклу (532 роки).

«Щось вроді тризубця...»

Отже, УНР взяла собі герб найбільшої і найпотужнішої держави середньовічної Європи. При цьому сенс цього герба ніхто не розумів. «Гарно стилізований геральдичний знак неясного значення, щось вроді тризубця ще з часів Київської Русі» – висловився про нього Грушевський у вересні 1917 року в ході дискусій про символіку нової Української держави.

Розробку герба Михайло Грушевський доручив 12 березня 1918 року своєму приятелю – графікові й архітектору Василеві Кричевському. Робота виконувалася у несприятливих умовах: тривала війна з Росією, українсько-німецько-австрійські війська щойно звільнили Київ від більшовиків. Проект герба було виконано в рекордний термін – за 5 днів.

Окрім того, що робота відбувалася поспіхом, Кричевський діяв не як геральдист, а як художник, тож розцяцькував герб, аби було «красивіше». До того ж у його свідомості це був тризубець, тобто бойова або ритуальна зброя, тому він загострив «зубці» і для надійності зміцнив їх чотирма перетинками. Для глибшого осмислення символіки не було ні знань, ні часу.

Після ухвалення герба його далі називали «тризубцем», тобто так, як на початку 19-го століття його нашвидкуруч назвав російський історик Микола Карамзін. Поступово для означення герба УНР поширилося слово «Тризуб» (з наголосом на «три»), оскільки тризубцями в українській мові називають звичайнісінькі вила. 

Той самий «тризубець»

Через 74 роки, а саме 19 лютого 1992 р. Верховна Рада України постановила «затвердити тризуб як малий  герб  України». Як бачимо, він майже точно відповідає розробці Василя Кричевського, тобто має загострені «зубці» і перетинки. Зауважимо, що у постанові ВР слово «тризуб» пишеться з малої букви, тобто це не ім’я символу, а загальна назва – як і слово «тризубець».

Таким чином, герб нинішньої держави Україна:

1. Не має власної офіційної назви (слово «тризуб» вживається як загальна назва).

2. Відрізняється від знаку Святого Володимира загостреними зубцями з перетинками.

3. Не має визначеного сенсу (тобто держава не знає, що означає її герб). 

Навіщо потрібний правильний герб

Слово «герб» означає «емблема», «знак». Це слово пов’язано зі словом «карб» (зарубка, знак, позначка, тавро, нагадування). Призначення герба – ідентифікувати організацію (державу, місто, компанію, рід, проект) і постійно нагадувати про щось дуже суттєве, притаманне цій організації.

Проте герб має й магічне призначення: безпомилково під’єднувати людину та спільноту до потрібного егрегора (психоенергетичного банку) для отримання від нього життєвої енергії. Тому правильний герб (карб) – це магічний скарб.

Для того, щоб герб спрацював як магічний ключ до отриманих у спадок запасів психічної енергії, він повинен мати відповідні ім’я, форму і сенс. У досконалій символіці вони перебувають у гармонійній цілісності. Тож якщо збереглася форма, то є можливість реконструювати ім’я і сенс.   

Для того, щоб підключитися до могутньої енергетики державотворення Володимира Великого, треба відтворити ім’я, форму і сенс його герба. Українці втратили ім’я і сенс герба, проте його форма дає підказку для їх відновлення. Тож пригляньмося до оригінального зображення герба держави Святого Володимира, карбованого на срібних монетах.

Птах чи тризубець?

Без перетинок, домальованих Кричевським, «зубці» одразу ж перетворюються на крила птаха у вертикальному польоті. На відміну від плоского Тризуба, герб Володимира просторовий – має два шари: на нижньому бачимо корпус птаха і хвіст, а на верхньому – крила. Округлення всередині крил вказують на завихрення повітря під час польоту. Вся фігура птаха стрімко рухається вниз, хвіст згорнуто в одну лінію. Графіка вражає своєю лаконічністю, виразністю, гармонією.  

Найбільшим майстром вертикальної атаки є сокіл – тотемний птах українців: принаймні з 1 тис. до н. е. вони вживають самоназву соколоти, сколоти, соколята, соколичі, соколи.

Знаючи це, дослідники висловлювали гіпотезу, що герб Володимира Святославовича – це Сокіл династичного герба Рюриковичів. Опоненти це заперечували, адже на гербах соколи і орли зображуються головою вгору – саме таке зображення птаха є символом влади, яка має божественне походження (див.: Сокіл Род і Сокіл Волі). З другого боку, гербом Святослава Хороброго був «двозуб» (тур) – символ варни кшатріїв, які ще називали себе «турами» і «русами». Отже, Сокіл не є династичним гербом. Тоді що це таке?

Сокіл Воля – аріянський символ Святого духа

Для розуміння символіки держави Володимира треба розуміти характер цієї держави. Річ у тім, що у 987 році Володимир освятив Русь, зробивши  державною релігією аріянство. Нова держава мала стати духовним центром істинного, первинного хрестиянства.

Для цієї події – освячення Русі – було розроблено герб з абсолютно унікальним дизайном. Нічого подібного раніше не було: навіть при першому погляді на нього добре видно, що це не тризубець (трішула), не лілія і не корона. 

Для підтримки аріянської церкви держава виділяла 10% від надходжень до своєї скарбниці, тому головний храм – церкву Святої Богородиці – називали Десятинною церквою (докладніше у статті Русь аріанська).

В аріянстві символом Святого духа був Сокіл.

Аріянська церква у Равенні (Італія), 5–6 ст. Святий дух уособлюється білим соколом, який ллє благодать. Поряд з Ісусом зображені Іван Хреститель і бог річки Йордан у вигляді старця з глеком і тростиною. Більшість апостолів – молоді люди, третина з них – без борід.

Отже, Сокіл – це не династичний, а релігійний знак, що символізує освячуючу дію Святого духа. Сокіл Святого духа в якості державного герба вказував на те, що держава здійснила ритуальне освячення-ініціацію, подібно до освячення-ініціації Ісуса в Йордані.

Згідно з Євангелієм, після освячення Святим духом Ісус почав проповідувати Добру новину про Царство боже, тобто простір позитивних подій – Простір волі. Це могло означати, що оновлена держава ставить собі за мету плекання і поширення Простору волі. Відтак Сокола Святого духа аріянської Русі ми умовно називаємо «Сокіл Воля». Це ім’я доречне ще й тому, що і на Тризубі, і на гербі Володимира українці легко прочитують слово ВОЛЯ. 

Як діє Святий дух

Отже, на гербі імперії Володимира Великого зображено символ Святого духа. Як уявляли його дію? Про це читаємо в аріянського святого Іринея Ліонського (130–202). Він належав до третього покоління хрестиян, тож особисто спілкувався з учнями апостолів. «Святий дух оволодіває плоттю, наповнює її собою, і плоть, наповнившись якостями Духа, робиться відповідною Слову Божому... В земних умовах свого життя людина отримує тільки деяку частину Духа для свого вдосконалення, поступово привчаючись приймати і носити в собі Бога. Це – запорука, яка, живучи в людині, робить її духовною, і смертне в ній поглинається Безсмертям. І тільки після повного відновлення зв’язку настане обожествлення духу і плоті, коли люди стануть богами» – розповідає про погляди св. Іринея видатний історик церкви Анатолій Спасскій (1906).

Механізм взаємодії божественного і тілесного подає аріянська філософія динамізму (про це див: «Арійський стандарт», 2014). Згідно з нею, кожна людина має не тільки дух, душу та плоть, а й божественне ядро, яке є частинкою Бога-Творця.

Божественне і земне відчувають симпатію одне до одного і, подібно до двох магнітів, прагнуть до об’єднання. Що чистіша і розвиненіша людина, то більше дружать між собою її божественний і земний складники. На заключному етапі рух взаємної дружби досягає такої інтенсивності (динаміки), що плоть якісно змінюється (трансмутується) і набуває божественних властивостей – людина стає боголюдиною.

Ісус Хрестос – це реалізована людина, яка завдяки власному духовному подвигу еволюційно випередила всіх інших, досягнула об’єднання божественного і земного, стала сином Божим (хрестом) і показала усім нам приклад для наслідування – мету і шлях. Усе вчення Ісуса Хреста – це спроба поділитися з людьми власним досвідом перетворення. «Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть» (Матвій 5.9).

Фізична метаморфоза і боголюдська самореалізація – ось глибинна мета аріянства. Чи присутня вона у гербі Володимира? Так, але її треба там побачити.

Ідеальна емблема: два в одному

Для початку погляньмо на відому картинку. Що ми бачимо? Чашу?

Чи два обличчя у профіль? Наша свідомість сприймає спочатку одне зображення, але згодом починає бачити й друге.

Ця картинка несе в собі одночасно ідею чаші та ідею спілкування. Приклад максимального ущільнення (упаковки) інформації. Два в одному. Такого роду зображення – це водночас загадка, гра, вправа з розширення свідомості. Хочете ще?

Наведені вище подвійні зображення дотепні, хоча й не несуть виразного змісту. Якщо ж застосувати підхід «два в одному» для творення державного герба, то кожен з двох його компонентів має передавати певну важливу ідею, притаманну цій державі.

Ідеальний герб повинен нести в собі мету держави і шлях її досягнення. Тоді кожен громадянин, поглянувши на цей герб, спрямовуватиме свою увагу і енергію на досягнення спільної справи.

Та чи можливо розробити такий герб? Він у нас вже є.   

Погляньмо на герб держави Святого Володимира: що ми на ньому ще бачимо, крім зображення Сокола Волі – аріянського символу Святого духа?

Хто ще не побачив другого зображення, даю підказку:  

На гербі Володимира виразно зображено лебедя, який злітає в небо. Чому саме лебідь, а не журавель чи лелека? Тому що в арійський традиції саме лебідь символізує святість.

Лебідь Світло – символ самовдосконалення

Лебеді найбільші з усіх літаючих птахів: маса тіла може перевищувати 15 кг, довжина разом із шиєю – 160 см, розмах крил – 240 см. Ударом згину свого могутнього крила лебідь-шипун, захищаючи гніздо і кладку, здатний вбити лисицю або собаку, зламати руку людині.

Неважко здогадатися, чому цей птах став символом святості. Передусім це пов’язано його білосніжним забарвленням. Слово «лебідь» (лат. albus – білий) означає яскраво-білий, виблискуючий, світлосяйний. В англійській, шведській і японській мовах він називається Swan (сван), що прямо вказує на зв’язок з такими поняттями як «святість» і «світло».

В алхімії лебідь є символом другої стадії алхімічного процесу – albedo (біле діяння). Це стадія очищення: душа звільняється від шлаків і постає у всій своїй чистоті.

Лебеді дуже гарні, їхня поведінка поважна і шляхетна. Живляться переважно рослинною їжею, що властиво для духовно розвинених особистостей. Люди безкорисно доглядають за лебедями задля краси й радості, яку вони несуть.     

В українській звичаєвості лебідь – символ відродження, чистоти, цнотливості, гордої самотності, благородства, шляхетності, мудрості, пророчих здібностей, поезії, мужності, досконалості. Пара лебедів – це відданість і вірність у подружньому житті.

В античній традиції у лебедя втілювався Творець Всесвіту (Діас, Зевс), а колісниця сонцесяйного Аполлона Гіперборійського була запряжена білосніжними лебедями.

В індоарійській традиції лебідь (на санскриті – «ганса») символізує людину, яка досягла божественного просвітління. Чому саме лебідь? Це пояснюють трьома причинами.

По-перше, подібно лебедю, який однаково вільно почувається на землі й на воді, просвітлена людина вільно почувається і в цьому світі, і в океані духу.

По-друге, є повір’я, що коли лебідь п’є суміш молока й води, він має здатність ковтати тільки молоко. Подібним чином ганса, або реалізована людина, чітко розрізняє «молоко» божественної реальності та «воду» омани.

По-третє, ганса (лебідь) на санскриті має сенс «Я є Він»: це вираз, що означає благословенну реалізацію істинного майстра. Він уже досяг звільнення, тому не потребує боротьби із земними помилками за допомогою меча розпізнавання, бо бачить Божественне у всьому, без жодних зусиль.

Лебедя з герба Святого Володимира ми називаємо іменем «Лебідь Світло», адже він символізує просвітління, та й саме слово «лебідь» означає «світлосяйний». 

Сенс герба Святого Володимира

Можемо впевнено стверджувати, що герб держави Володимира Великого має такий сенс:

1. Святий дух, символізований Соколом Воля, активно запрошує кожну людину до вдосконалення і піднесення до Царства божого – у Простір волі.   

2. Шляхетна людина, символізована Лебедем Світло, відгукується на дію Святого духа і рухається до досконалості.

3. Місією держави є сприяння такій взаємодії і постійний рух до святості, щоб якомога більше людей піднеслися у простір позитивних подій. 

Ім’я герба і формула його дії

Сокіл і Лебідь рухаються назустріч. Святий дух обдаровує людину, людина приймає дари святості і наповнюється ними (див.: Як діє Святий дух). Цей процес можна умовно назвати словом: ОСВЯЧЕННЯ

Герб було спеціально розроблено до події аріянського освячення Русі. З погляду імені, змісту і графічного дизайну він є найдосконалішим витвором усіх часів і народів: «два в одному», глибинний сенс для кожного елемента і синтезуючий сенс їх об’єднання в цілісність.

Формула герба: Святий дух + практичне самовдосконалення = освячення.

Але й це ще не все...

Еволюційний імператив

Герб – це карб, тобто нагадування. Герб «Освячення» нагадує про три настанови Еволюційного імперативу: «Освячуйся! Озброюйся! Плодися!»

Герб Освячення: Освячуйся! Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться.

Сокіл Воля: Озброюйся! Озброєна миролюбність. Хочеш миру – готуйся до війни, на сильних не нападають, слабкість провокує агресію.

Лебідь Світло: Плодися! Шляхетна плодючість. Продовження роду має відбуватися в подружній вірності й чистоті.

Магічний ключ новітнього державотворення

Відновивши ім’я, форму і сенс герба Володимира Великого, ми отримали доступ до державотворчого егрегора Української держави попереднього циклу (йдеться про 532-річний сонячно-місячний цикл). Отриману енергетику ми спрямовуємо на творення Української держави нової доби, яка відновить центральноєвропейське Міжмор’я, стане планетарним духовним центром, започаткує нову цивілізацію і нову расу.

Нова держава, новий світогляд, нова символіка    

З перегною віджилого світу пробивається паросток нового життя. Ми не боремось проти старої системи, бо це наш ресурс для творення нової.

Ми не претендуємо на символіку нинішньої держави: синьо-жовтий прапор і Тризуб. Для нової держави у нас є краща символіка: сонячно-блакитний прапор природного порядку і найкращий у світі герб Освячення. 

Що робити?

Дивись на герб Української держави, там усе сказано: Освячуйся! Озброюйся! Плодися! Хочеш жити мирним лебедем – готуйся стати хижим соколом.

Для досягнення успіху нам не обов’язково ходити по воді чи літати в повітрі. Головне, щоб у нашому просторі подій були тільки гармонійні події. А це залежить лише від нас самих.

Отже, підіймаємось у Простір волі, поширюємо Світло, організовуємо прихильників і підтягуємо їх у Простір пригод. Все інше нам додасться.

«Тож хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небесах» (Нагірна проповідь).  

Хай Буде! 

Продовження у статті: Відкрито справжню назву герба Володимира Великого

Наші інтереси: 

Символіка - це сконцентрований світогляд. Пізнаємо істинний сенс українського духу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Додам, ну намалюємо зірку, то щось людського добавиться? Чи сім свічок? Уява і думка спрацювує. Тому на лебедині крила ми навішаємо купу знань, на кожну пір"їну придумаємо щабель підняття вгору. Зате маємо широту - скільки хочеш- красоту, чистоту, вічне кохання. Птах - він живий і літаючий, тим більше, що поєдналися два. Хтось скаже Сокіл, хтось скаже Лебідь, хтось скаже Трисуття, інший скаже Воля, десятий скаже Скарб, Політ, Творець, Освячення. Це є краще мати багато визначень на один символ. Я читала, що чим більше епітетів визначення, тим більша сила символу, боги по цьому визначалися рангом. Тому можемо придумати і 50 слів-розумінь на один символ. Це є добре. Лебідь---- бальзам для душі. А в Індії називали лотосом, визначте, що лотос також находився на воді.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для цього герба підходить девіз "Хочеш миру - готуйся до війни".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарно ж як - ОСВЯЧЕННЯ!
Це вже не "тваринне", а "людське"!
І тлумачення є: сокіл пікірує згори - Дух Святий освячує, лебідь лине вгору - Людина зростає/освячується. Гарно!
І навіть доповнює-продовжує-співставляється з описом нового національного символу - сонячно-блакитного прапора з гербом

Зараз лише відредагую опис прапора відповідно до сьогоднішньої статті п.Ігора.

Ось так може звучати опис прапора:

"Новий світоглядний прапор оновленого українства створений на основі давнього жовто-блакитного, символізує собою домінування духовного начала над матеріальним і прояв співтворчості Творця та самовдосконалюючої Людини.
Що тут бачимо?
Горішня сонячно-жовта смуга прапора – символізує домінування духовного над матеріальним – означує Простір Волі, де реалізоване прагнення людське до щастя, яке постійно вабить-спонукає через високе Бажання до зростання і Єднання з Творцем. У вигляді ясного, безхмарного неба, ця барва, у свою чергу, символізує ще й мирне співжиття в екологічно чистій країні.
Нижня блакитна смуга прапора – символізує прояв матеріального начало, що у вигляді блакитно-водяної гладі, у свою чергу, символізує мирне, спокійне буття.
За співвідношенням частин прапора сонячно-золотиста барва є переважаючою (дві третини), бо саме Простір Волі (в Євангельських термінах – Царство Боже) є метою кожної вільної людини-сина Божого (бо Творець створив людей вільними).
В центрі сонячно-блакитного полотна прапора розміщено герб ОСВЯЧЕННЯ, формула якого: Святий дух + практичне самовдосконалення = освячення, є активізуючим центром взаємодії-співтворчості між Божественим та Людським началами.
Святий дух Царства Божого з Простору ВОЛІ в образі Сокола Волі опускається згори, світу Божественого начала, від Сонечка випромінюючи/несучи світло – енергію нового життя (золотиста сонячно-гаряча окантовка герба). Образ Сокола Волі в атакуючому польоту символізує і захищаюче начало, що логічно продовжує тлумачення мирного співжиття в екологічно чистій країні готового до відсічі державотворчого народу України.
Вістря щита герба символізує напрямок дії сонячної енергії-енергера-егрегора, яке своїм дотиком до блакиті вод (матеріального субстрату для творення нового життя) спричинює випаровування води у вигляді блакитного тла герба – перетворення матеріальної енергії в духовну.
Піднімання вгору водяної пари творить нову голографічну руну "ВОЛЯ" - національну ідею української держави, яка золотистим Лебедем Долі постійно лине вгору, символізуючи духовне зростання творців нової держави.
Більша частина герба ОСВЯЧЕННЯ зображена на сонячно-жовтій частині прапора – бо герб сам "сонячний", наповнює собою (Святим Духом) цей простір Волі. Тому, спрямування вістря герба - згори до низу, з простору Волі у простір Пригод – додатково символізує місію українства нести світло духовності світовому співтовариству."

Як Вам такий опис, шановні компанійці?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарно написано.

Треба буде створити канонічний опис, причому для людей різного рівня розвитку, зокрема для дітей.

З таким прапором і гербом, як у нас, можна доступно викласти весь світогляд.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Знаєте,п. Арсене, ми не можемо робити домінування духовності. Тоді буде розсіювання, не буде консолідації, потрібна рівновага. Духовність потребує реалізації, інакше нічого будувати не будемо, а тільки вчитися. Здається, що на прапорі кольори врівноважені

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Якщо говорити про врівноваження кольорів, то окремо на гербі і окремо на прапорі кольори будуть не врівноважені: на прапорі буде переважати сонячно-жовта барва, а на гербі - блакитна.... (
...
!Тепер я зрозумів, пані Зоріно, що наша нова символіка - це не окремий жовто-блакитний прапор і окремий герб! А власне - тільки гармонійним поєднанням/взаємодоповненням зображення герба Освячення на жовто-блакитному тлі кольори можуть бути врівноважені! :)))
РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

"Графіка вражає своєю лаконічністю, виразністю, гармонією." І це справді так! Прямо неймовірна хвиля радості прокотилася мною коли поглянув на два герби поряд. Раніше дивлячись на герб без перетинок, в мене виникала думка, що чогось не вистачає, щось не довершено. Маленький дзьобик нагадував не сокола, а якусь синичку. Тому час від часу виникала думка аби кардинально змінити символ наподобі до символа батальйону Донбас, де чітко видно що то сокіл. Але розумів, що то крайність. А тепер побачивши Герб держави Святого Володимира, зрозумів, що це саме те що я мріяв побачити. Символ всиляє впевненість, спокій, безстрашність, віє потужністю, міццю, швидкістю.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хотів прогалити, але пише, що недостатньо галів... але я БАЧУ, що є 14 галів! Внаслідок натискав кілька разів, то ж маю мінус 20 галів в активі :)
Не шкодую!!!! Дуже позитивна об'єднуюча стаття! Вітаю, пане Ігоре!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Сьогодні знову здійснив галення статті, але мені знову написало, що не достатньо галів... хоча в активі у мене є 24 гали... Що не так?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Уже все владнали! Дякую пану Вадиму Кононенку особисто!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо в сучасного тризуба прибрати чотири перетинки на крилах, то він буде красивішим за Володимирівського і теж матиме Сокола, Лебедя і Волю, а також і трійцю.
А ще у Володимирівського слабко тримається хвіст Сокола і шия Лебедя - мінус проти сучасного.
Крила, дзьоб, хвіст та шия вже не означатимуть "трійцю". Від математично-філософського (трансцедентного, вічного, простора волі) переходимо до анімалізму, більш приземленого, простора боротьби.
Поки що здається, що це не пошук метафізичної істини, а спроба зробити свій інший герб.

VAKULA

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це легко виправляється, проте герб стане плоским.

Vakula wrote:
А ще у Володимирівського слабко тримається хвіст Сокола і шия Лебедя - мінус проти сучасного.

Так, це вже не буде улюблена багатьма "трійця" в буквальному, "арифметичному" сенсі. Герб "Освячення" пропонує іншу трійцю - еволюційну, яка заохочує до боголюдської трансформації. Це трійця нової раси.

Ідея боголюдського перетворення і озброєної святості потужніша за будь-які нумерологічні комбінації.

Quote:
Крила, дзьоб, хвіст та шия вже не означатимуть "трійцю". Від математично-філософського (трансцедентного, вічного, простора волі) переходимо до анімалізму, більш приземленого, простора боротьби.

Так, новій державі потрібний новий герб, тому ми відмежовуємося від старого, бо маємо новий - значно продуктивніший, принаймні для нас.

Quote:
Поки що здається, що це не пошук метафізичної істини, а спроба зробити свій інший герб.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Це не стає стає смішним? :
"Це легко виправляється, проте герб стане плоским."
"Vakula сказав: А ще у Володимирівського слабко тримається хвіст Сокола і шия Лебедя - мінус проти сучасного."

- Заради того, щоб зробити щось своє (не істинніше і краще), погоджуємося на те, щоби голова та хвіст птахів трималися слабко, мовляв, зато об’ємніше буде вигляд. Але ж і у старого тризуба без 4х перетинок на крилах (з мінімальними втручаннями), з’являється об’ємність, бо видно, що корпус птаха є за крилами, він на задньому плані, так само як у Володимирському.

"Так, це вже не буде улюблена багатьма "трійця" в буквальному, "арифметичному" сенсі. Герб "Освячення" пропонує іншу трійцю - еволюційну, яка заохочує до боголюдської трансформації. Це трійця нової раси."
- В новому гербові вже нема трійці, бо занадто різнокаліберні і різні за стилем форми, це 2 крила, та 1 шия, а не трійця. І чому "новий" герб, зі слабким хвостом та шиєю, буде заохочувати до трансформації, а "старий" - ні?

"Ідея боголюдського перетворення і озброєної святості потужніша за будь-які нумерологічні комбінації. "
- Чому це так видно на гербі? І звідки з’явилося "озброєння святості?" Звідки у святості (простору волі) манія переслідування злом? В крайньому випадку, чому "старий" тризуб не є зброєю?

"Так, новій державі потрібний новий герб, тому ми відмежовуємося від старого, бо маємо новий - значно продуктивніший, принаймні для нас. "

- Поки що здається, що це не пошук метафізичної істини, а спроба зробити інший, хай гірший, але свій герб.

VAKULA

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

1. Трисуття існувало ще до Володимира. Тому не треба приписувати Володимиру започаткування цього символу.

2. Можна навигадувати ще багато тварин на яких Трисуття ніби подібне. Якби це був символ ТВАРИНИ то і зображення Трисуття було б ясно подібне на тварину. Але, шановні, Трисуття НЕ Є ЗОБРАЖЕННЯМ ТВАРИНИ і дуже не подібне на зображення навіть птаха.

3. Зміст символу Трисуття треба шукати в ДУХОВНИХ ЛЮДСЬКИХ поняттях, а не в тваринних зображеннях.

Щиро.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Прошу показати зображення подібного герба до Володимира.

Вільнодум wrote:
1. Трисуття існувало ще до Володимира. Тому не треба приписувати Володимиру започаткування цього символу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Ну хотя би ось ця родослівна Рюриковічів, які були ДО Володимира, якщо я не помиляюсь? Зверніть увагу, що у Володимира було БАГАТО форм трисуття, не лише те, яке вибрав пан Ігор. Власне таке, як в статті, тут навіть не показане.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Ruriks_crests1.png

Миро wrote:
Прошу показати зображення подібного герба до Володимира.

Вільнодум сказав:<blockquote class="bb-quote-body">1. Трисуття існувало ще до Володимира. Тому не треба приписувати Володимиру започаткування цього символу.
</blockquote>

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Звичайно, якщо дивитися, що це птах, то всі смертні. Але, пане Миколо, символ Лебедя- це є більше ніж Трисуття. Трисуття- це яйце, зародок. А Лебідь має невизначену кількість пір"їн-стріл у крилі, політ вверх з широким розмахом крил. Саме так виходить на схемі, необмеженість знань і широта простору. Назву можна придумати і кращу, ніж Освячення, одночасно Трисуття - це замок, завжди у яйці бути.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Лебідь має найбільше пір’їн серед птахів - приблизно 25000. Причому його пір’я не намокає.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Мій коментар-малюнок видалили..Чому????

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тому що малюнок не відкривався, тож замість нього був великий білий квадрат. Прошу повторити з працюючим малюнком.

Явсе Світ wrote:
Мій коментар-малюнок видалили..Чому????

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Я бачу малюнок..Добре зніму його якщо якісь є проблеми,щоб місце не займало і не відволікало товариство від обговорення..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Малюнок не відтворюється.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Cтосовно лебедя, то п. Ігор - геній. Саме так, бо я сьогодні додала схему в свою попередню статтю, показуючи кількість стріл-крилець в кожному періоді підйому розвитку. Читаючи зараз цю статтю, я зрозуміла, що вийшло диво, тому, що моя схема нагадує лебедя з довгою шиєю, який піднімається вверх. Хотіла поставити схему сюди, та не вмію.Схема наприкінці статті з Символ герба України проявлений як володіння знаннями Всесвіту

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Додам, ну намалюємо зірку, то щось людського добавиться? Чи сім свічок? Уява і думка спрацювує. Тому на лебедині крила ми навішаємо купу знань, на кожну пір"їну придумаємо щабель підняття вгору. Зате маємо широту - скільки хочеш- красоту, чистоту, вічне кохання. Птах - він живий і літаючий, тим більше, що поєдналися два. Хтось скаже Сокіл, хтось скаже Лебідь, хтось скаже Трисуття, інший скаже Воля, десятий скаже Скарб, Політ, Творець, Освячення. Це є краще мати багато визначень на один символ. Я читала, що чим більше епітетів визначення, тим більша сила символу, боги по цьому визначалися рангом. Тому можемо придумати і 50 слів-розумінь на один символ. Це є добре. Лебідь---- бальзам для душі. А в Індії називали лотосом, визначте, що лотос також находився на воді.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Зоріна Небокрай wrote:
Додам, ну намалюємо зірку, то щось людського добавиться? .......

Символ Нації добавяє лише те, що ця нація накопила за тисячоліття своєї історії і духовного розвитку пов’язаного з часом існуівання символу. Ви згадали, наприклад, семисвічник. Що сей символ додає ЛЮДСЬКОГО до життя людини, для якої цей символ є рідним? Тисячолітню історію, Єгипетське рабство, вихід на волю, створення і розруха храму, війна і чудо горіння вогню протягом 8 днів, і ще багато чого... Чому б цей символ не замінити пір’ячком якоїсь прички, скажемо фазана з розпущеним хвостом? Ах, як красиво... Тому що це була б дурня!

Для створення нового символу нації повинна трапитись історична подія ЕПОХАЛЬНОЇ величими. І то, цей символ буде створено набагато пізніше після цієї епохальної події.

Чим є для нас Трисуття? Які історичні часи воно нам нагадує і вселяє в душі кожного українця з малечку до велика?

А чим для нас є сокіл вверх тормашками? Чи голуб на релігійних картинах? Алегоричними мистецькими видумками, які не несуть НІЧОГО пов’язаного з УКРАЇНСЬКОЮ історією і культурою.

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сокіл Святого Духа - один із символів аріянства - нам нагадує про євангельські події, а також аріянські імперії Аттили і Володимира Великого.

Лебідь нам нагадує про українські традиції чистоти і прагнення до досконалості.

Герб Освячення в цілому - це історична подія освячення Русі у 987 році і визнання аріянства державною релігією, на яку держава виділяла десятину від надходжень у скарбницю.

Аріянство - це передусім наука. Сьогодні наука отримує 0,25% з бюджету. Відчуйте різницю.

Вільнодум wrote:
Для створення нового символу нації повинна трапитись історична подія ЕПОХАЛЬНОЇ величими. І то, цей символ буде створено набагато пізніше після цієї епохальної події.
Чим є для нас Трисуття? Які історичні часи воно нам нагадує і вселяє в душі кожного українця з малечку до велика?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

"Чому б цей символ не замінити пір’ячком якоїсь птички, скажемо фазана з розпущеним хвостом? Ах, як красиво... "
Пане Миколо, а чому ви думаєте, що семисвічник важливіший за пір"я. Я дивилась символи, то боги біля ніг мали сову, лева чи павича. Сова і лев - символи знайомі. Ось павич має символ, що в нього сто очей і він все бачить. Про істоту з багатьма очами говориться в інших міфах, що її вбили і очі розкидали по небу, (це певно розбита планета).
Семисвічник- оце хіба дні тижня. А можемо мати 5, 9 днів у тижні, не обов"язково 7. Цифра 7 не відповідає вогневим свічкам по зодіаку. Тому 7 свічок- треба ще пояснити, бо є 1, 5, 9- це вогневі знаки по зодіаку, що являє початкову трійцю знань.
Арій- перекладається, як наповненний повітрям (може праноїди). Тому символ птаха явився доречним. Потім у шумерських поемах говориться про Птаха, який викрав таблицю долі у богів, так і Прометей, що викрав вогонь. Міфи перекликаються і символ Птаха йде розумінням символа вогню. Є наукові дослідження, що повітря насичене електронами, якими ми живимось, чи вони впливають на нас. Так вогонь і повітря ототожнюються, і на моїй схемі дев"яти зодіаків вони також взаємозаміняються. Тому водяний птах- це влучна знахідка. Є факти, що найкраща дія електронів біля води. Також в міфах про омолодження дія відбувалася в річці, де скидалася стара шкіра. Лебедя нам ще треба вивчати. Але якщо ми хочемо битися, то в гербові краще бачити вила чи ножі ))))

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

З цією думкою повністю погоджусь! Навіть гали поставлю :) Це добре, якщо кожен зможе дотримуватися того значення, з яким резонує його душа. Головне, щоб це значення було позитивним і світлим.

Quote:
Хтось скаже Сокіл, хтось скаже Лебідь, хтось скаже Трисуття, інший скаже Воля, десятий скаже Скарб, Політ, Творець, Освячення. Це є краще мати багато визначень на один символ. Я читала, що чим більше епітетів визначення, тим більша сила символу, боги по цьому визначалися рангом. Тому можемо придумати і 50 слів-розумінь на один символ. Це є добре.
Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Коли кожен бачитиме у символі щось своє, рідне, то відчуватиме близькість із країною, яку він уособлює й матиме бажання до її розвитку.

Тож, моя думка, чим більше значень - тим краще, кожен обере для себе те, що йому подобається.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Потужне дослідження. Підтримую назву гербу ТВОРЕЦЬ ВОЛІ. Додам, що формулою герба є: ГЕРБ = 1 х 3. Словесно: ТВОРЕЦЬ УТВОРЮЄ ТРІАДИ: божествена трійця; батько, мати, дитина; ранок, день, вечір; твердь, рідина, газ... Інше можете додавати. Хай буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Усі люди діляться на три категорії: 1. Ті, що бачать; 2. Ті, що бачать коли їм показують; 3. Ті, що нічого не бачать.
Леонардо Да-Вінчі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ілюстрація до доцільності зображення символа Лебедя Долі в гербі Освячення:
Згадаймо казку Г.Х.Андрерсена "Гидке каченя", де з гидкого каченяти істота перетворилася на прекрасного лебедя:
"...це вже був не незграбний попелястий птах, гидкий та потворний,- це був лебідь. Нема в тому біди, що з’явився на світ в качиному гнізді, якщо вилупився з лебединого яйця."
Ми маємо тут розуміти "лебедине яйце", як народження в тілесній оболонці боголюдської сутності здатної до самовдосконалення і самореалізації.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Усі аргументи у сперечанні стосовно герба у сторін закінчилися..У останньому варіанті герба можна побачити зустріч чоловічого і жіночого елементу..Сокіл,лебідь чи Трисуття не мають значення,якщо вони стануть мертвим символом нашої країни..Потрібен символ,який буде працювати на розвиток..Що це буде,то вторинне..Адже любий окультист початківець вам розкаже для чого взагалі створюються символи і як вони працюють..Головне позитивний результат..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Конфуцій сказав, що символи і знаки правлять світом. Одні символи і знаки прискорюють рух до досконалості інші приводять до деградації. Під таким кутом зору необхідно розглядати вищезгадані символи. Держава Володимира Великого гідна для наслідування, отже беремо її символи для новітнього державотворення. Хай Буде!

Радіймо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Продовження дискусії і опитування у статті: Освячення–Тризуб–Трисуття: досвід українського консенсусу

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Так лебідь чи сокіл?

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Треба міняти або герб, або владу.