Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 285
  • Переглядів: 324

“Пожалійте нас” вже не працює: Україна має запропонувати світу більше, ніж Росія

Категорія:

Цей рік стане роком втрачених ілюзій. Магія безумовної емпатії і співчуття перших місяців після вторгнення закінчилася. Нам більше не будуть допомагати просто тому, що ми сміливі і не даємо себе безкарно вбивати.

23021103.jpg

BMW 750 LI, що орендувала державна компанія Нафтогаз до кінця 2023 року за 4,2 млн грн

У кожної країни є свої інтереси, які їм ближчі й рідніші, ніж будь-які наші проблеми. В кожній країні є опозиція, яка будь-яку допомогу Україні моментально підіймає на щит проти діючої влади під гаслами: а чому ми даємо гроші наших платників податків українцям, якщо у нас самих фермери (рибалки, вчителі, медики, водії чи хто завгодно) голодні, пише у своєму дописі на Фейсбук Сергій Марченко, експерт ринку праці, блогер.

Блокування кордонів і намагання нажитися на нашому горі сусідів – не виключення, а правило. Так відбувається у всіх війнах. Поки хтось стікає кров'ю, хтось намагається шмат його земельки собі відтяти.

Трамп, майбутній президент США, говорить, що не варто давати нам зброю просто так, бо в нас є корисні копалини і ми маємо платити ними. І його виборцям це дуже подобається. Бо справедливість і емпатія – це добре, але копієчка до копієчки – і ось вже Трамп Makes America Great Again.

Україна має знайти можливість відповісти на ці виклики. Ми маємо відійти від непрацюючої моделі "пожалійте нас" до моделі "допоможіть, бо ми здатні дати вам більше, ніж росія".

Це дуже амбітно, бо складно одночасно і воювати і шукати свою, унікальну, нішу у світовій економіці. Але, схоже, ера благодійності завершується й іншого виходу ми просто не маємо.

Наші інтереси: 

Час закликів і перформасів закінчився. Президенту і його "5-6 менеджерам" треба знімати квазівійськову форму і дати країну в управління професіоналам, суспільство потрібно було давно готувати до стратегії покладатися на власні сили, а не займатися патерналізмом за чужі гроші, а чиновників слід було змусити вгамувати свої апетити і не дозволити назначати собі неадекватні зарплати. Як написав у коментарі до цього допису один з читачів, "Не помінявши найближчим часом ворогів та паразитів у владі, сподіватись на виживання країни складно". А ще один з читачів написав: "Представники законодавчої влади США (які не складаються з Безуглих, фотографів і тамадів на утриманні Бєні) вміють читати. І що ж такого прочитали ці безсердечні люди? А прочитали вони додаток третій до бюджету України на 2024 рік. Це – видатки держбюджету. При тому, що Бюджет України на 50% складається з їхньої допомоги. (Так, половину вашої пенсії і половину дороги, яку стелять на сусідній вулиці, заплатили іноземні платники податків)".

Влада запланувала 18 мільярдів на утримання Президента, який досі робить мужні фоточки перед знищенням наших воїнів і здачею їх в полон".

"Україна в очах цивілізованого світу виглядає, як сусід-біженець, якому ви даєте гроші купили їжу, вдягаєте його дітей, платите за лікування його мамі, а він просить вас давати трохи більше, бо не вистачає на виплату кредиту за новий Мерседес. Можна скільки завгодно писати на стінах заклики до світу і возити по Європі розстріляний автомобіль швидкої допомоги, але допоки від нас пахне дорогим віскі, духмяним стейком, ніхто не кине грошей в руку жебрака, на якій надітий годинник Patek Philippe".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Зеленський і його 5-6 біороботів не відчувають контексту – і це їхня вразливість. Ходити в офісі в камуфляжній формі (хакі) – це тупе мавпування, щоб імітувати свою войовничість та патріотизм.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Зеленський і його 5-6 біороботів не відчувають контексту – і це їхня вразливість. Ходити в офісі в камуфляжній формі (хакі) – це тупе мавпування, щоб імітувати свою войовничість та патріотизм.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

"Магія перших місяців війни" завершилася тому, що до влади повернулися паразити і почали звично для себе пиляти бюджет та обдирати народ. Світ це бачить. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!