Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 213
  • Переглядів: 232

Нинішня пенсійна система України – це найбільша фінансова піраміда

Категорія:

Світ:

Коли ви чуєте фразу «найбільша фінансова піраміда України», що найперше спадає вам на думку? Десятки років в Україні діє масштабніша фінансова піраміда, в якій беруть участь на примусовій основі, – це солідарна пенсійна система.

24030201.png

Скріншот відео

І ця система є легальною. Іменем України до неї долучають кожного, хто спромігся заробити собі якусь зарплату. Через 30 років переважна більшість українців не матимуть пенсій.

Дивіться відео просвітницького проекту аналітичного центру CASE Україна, який роз'яснює, скільки нам коштує держава і на що йдуть податки. Відео вийшло у 2021 році, але актуальності не втратило. Ба більше – повномасштабна війна, яка почалася у 2022 році робить ситуацію набагато критичнішою: з України виїхали понад 6 млн – переважно це жінки та діти, які, можливо, вже не повернуться в Україну. В Україні суттєво зменшиться кількість людей працездатного віку, які сплачують ЄСВ (єдиний соціальний внесок до Пенсійного Фонду, що становить зараз 22%). Пенсіонерів буде значно більше, ніж працюючих. Отже, наші діти, які сьогодні утримують пенсіонерів, сплачуючи ЄСВ, через 30 років пенсії не матимуть! Отже, виходить, що окрім 18% податку на доходи фізичних осіб і 1,5% воєнного збору, вони платять ще податок у 22% (який по факту є саме податком, а ніяким не внеском).

Ми давно пишемо про проблеми Пенсійного Фонду і пенсійної системи взагалі. Підвищення пенсійного віку у 2011 році не зменшило дефіцит бюджету Пенсійного фонду, який у 2017 році був понад 140 мільярдів гривень.

Чому потрібно закрити Пенсійний фонд, ми писали у 2020 році.

У 2021 році в Україні було менше ніж 13 млн офіційно працюючих, тобто тих, хто сплачує ЄСВ до Пенсійного Фонду, що має утримувати понад 11 млн пенсіонерів. Україна стала країною пенсіонерів та бюджетників.

Наші інтереси: 

Потрібно вчасно подумати, як забезпечити собі старість, або бути здоровими, щоб працювати до самої смерті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи